Picproje Elektronik Sitesi

ENDÜSTRiYEL OTOMASYON => IoT => Konuyu başlatan: Analog - 13 Eylül 2018, 23:17:20

Başlık: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: Analog - 13 Eylül 2018, 23:17:20
Herkese merhaba!

Elimde 5 tane esp8266 var. Bir tanesini wifi modem olarak kullanıyorum diğer 4 cihaz da ona bağlanıyor. Buraya kadar bir sorunum olmadı ama bağlanan 4 cihaz dan wifi modem olan cihaza data göndermem gerekiyor sıcaklık vb şeyler.

İşte bu noktada kafam biraz karıştı hep web uygulaması gördüm. Bilgisi ya da önerisi olan paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: baran123 - 14 Eylül 2018, 00:15:24
Bağlantıyı yaptıktan sonra direk olarak USART verisi göndersen veri almaz mı ? (Daha önce yapmadığım için bilmiyorum)
Bu olmazsa TCP Server yap bir tarafı diğerleri de Client olsun bu şekilde iletişim kurarsın.
Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: Analog - 14 Eylül 2018, 01:02:07
Açıkçası bağlandıktan sonra direk veri basmadım hiç AT kumutlarını yazınca bunun içinde bir AT komutu lazım die düşünmüştüm
Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: LukeSkywalker - 14 Eylül 2018, 09:42:15
Tcp ve html bilgisine dayanan bir durum. Url uzerinden gonderebilirsiniz verileri. Mqqt kullanmak ta mantikli olabilir.
Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: kt_eem - 14 Eylül 2018, 16:49:58
Bir tanesini server diğerlerini client yapmanız gerekli. Bu işlemi yaptıktan sonra ESPleri transparan moda alıp bu şekilde aldığı verileri olduğu gibi UART'a aktarmasını sağlayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: Analog - 14 Eylül 2018, 18:15:25
Server ı TCP/IP AT komutlarıyla kuracağım değil mi ? yoksa Wifi komutlarıyla mı ?
Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: Analog - 14 Eylül 2018, 18:20:20
Alıntı yapılan: Analog - 14 Eylül 2018, 18:15:25Server ı TCP/IP AT komutlarıyla kuracağım değil mi ? yoksa Wifi komutlarıyla mı ?

Biraz daha açıklık getireyim wifi modunda kurmak için sırasıyla
1-)AT Gönderiyorum cevabı da while(); ile kontrol ediyorum.
2-)AT+CWMOD=3 atıyorum AT+CWMODE? ile sorguluyorum eğer cevap AT+CWMOD3 ise 3. kod a geçiyorum
3-)AT+CIPMODE=0 atıyorum AT+CIPMODE? ile sorguluyorum
4-)AT+CIPMUX=1 atıyorum ve sorguluyorum
5-)AT+CWSAP kodu ile wifi yi kuruyorum ismini şifreyi vs belirliyorum.

TCP/IP moduna geçince yine wifi kodlarını yazmam gerekir mi ?

Başlık: Ynt: 5 Adet ESP8266 Haberleşme
Gönderen: LukeSkywalker - 14 Eylül 2018, 23:50:00
At moduna ne gerek var? Esp8266 dogrudan arduino ide ile kodlaniyor.
https://mikrodunya.wordpress.com/2017/08/23/nodemcu-ve-basit-bir-uygulama/