Picproje Elektronik Sitesi

ENDÜSTRiYEL OTOMASYON => Otomasyon => Konuyu başlatan: wtrk - 28 Mayıs 2019, 11:55:35

Başlık: Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Gönderen: wtrk - 28 Mayıs 2019, 11:55:35
Arkadaşlar merhaba.
Bir mazot dolum cihazımız var, normalde araca ne kadar mazot dolacağı pompanın üstünde numeric tuş takımı var onunla giriliyor, dolum cihazı buna daima +6 litre otomatik ekleyip dolumu yapıyoruz.Yani elle 70 girersek 76 , 90 girersek 96 litre ekrana yazıyor ve dolduruyoruz.

Benim öğrenmek istediğim bu dolum miktarını elle girmek yerine barkod okutup, tüm bilgilerin olduğu bir barkoddan çekip , dolum miktarını otomatik ekrana yazdırmak ve bu şekilde doldurtmak mümkün mü ?

Bilgi vermeniz ricasıyla..
Başlık: Ynt: Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Gönderen: muhittin_kaplan - 28 Mayıs 2019, 12:50:03
Mümkün.
Başlık: Ynt: Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Gönderen: wtrk - 28 Mayıs 2019, 12:59:07
Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 28 Mayıs 2019, 12:50:03Mümkün.

Nasıl bir yol izlemeliyiz hocam peki detay verebilir misiniz ?
Başlık: Ynt: Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Gönderen: kimlenbu - 28 Mayıs 2019, 13:09:09
mümkün aklıma gelen 2 yol

1) Cihazın kodlarının size ait olmadığını varsayıyorum, bir barkod okuyucu vs kullanılarak istenen değer okunur, dolum cihazının keypad'i taklit edilerek paralel çekilen hattan ilgili değer girilir.

2) rs232, rs485, modbus, canbus vs girişi varsa ve değer girmek için bir protokolü varsa bu şekilde veri gönderilebilir.

Cihazın programı ve tasarımın size aitse zaten istediğiniz gibi at koşturursunuz.
Başlık: Ynt: Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Gönderen: wtrk - 28 Mayıs 2019, 14:05:53
Alıntı yapılan: kimlenbu - 28 Mayıs 2019, 13:09:09mümkün aklıma gelen 2 yol

1) Cihazın kodlarının size ait olmadığını varsayıyorum, bir barkod okuyucu vs kullanılarak istenen değer okunur, dolum cihazının keypad'i taklit edilerek paralel çekilen hattan ilgili değer girilir.

2) rs232, rs485, modbus, canbus vs girişi varsa ve değer girmek için bir protokolü varsa bu şekilde veri gönderilebilir.

Cihazın programı ve tasarımın size aitse zaten istediğiniz gibi at koşturursunuz.

Pompa bize ait değil, ben birinci seçeneği düşündüm ancak nasıl yapılacağı konusunda fikir yürütemedim, keypadi nasıl taklit ederiz ve paralel bir çekeriz , aynı zamanda işi garanti altına almak için keypedi de deaktif etmememiz gerekiyor.
Başlık: Ynt: Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Gönderen: wtrk - 29 Mayıs 2019, 15:37:07
Değişik fikirler ve destek bekliyorum arkadaşlar.
Destekleriniz ricasıyla.