Picproje Elektronik Sitesi

ENDÜSTRiYEL OTOMASYON => Otomasyon => Konuyu başlatan: robikod - 10 Haziran 2020, 20:21:22

Başlık: Profinet
Gönderen: robikod - 10 Haziran 2020, 20:21:22
Merhabalar,
Elimde Profinet Slave gibi davranan bir cihazım var bu cihaz bazı verileri profinet hattına çıkarıyor. Benimde bu verileri almam gerekiyor dolayısıyla bir profinet controller (master) yazılımına ihtiyacım var.
Bunun için çok pahalı çözümler var, daha uygun ve yazılım bazında basit bir uygulama bilen var mı ?
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: tunayk - 10 Haziran 2020, 21:51:11
Profinet öyle basit bir yazılımla altından kalkılabilecek bişey değil maalesef  :)

Elindeki cihazın yazılımı sende var mı? Profinet slave olan cihazın kartına monteli bir entegre mi yoksa bir PLC mi? Eğer AnyBus tarzı bir modül varsa, bunların diğer tarafı genellikle modbus master oluyor. O taraftan yol alabilirsin.

Çok pahalı çözümden kasıt nedir? Pahalı dediğin kaç tl oluyor.  İşine, cihazına göre 100TL  pahalı da gelebilir, 1M TL ucuz da gelebilir.
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: robikod - 10 Haziran 2020, 23:22:08
Alıntı yapılan: tunayk - 10 Haziran 2020, 21:51:11Profinet öyle basit bir yazılımla altından kalkılabilecek bişey değil maalesef  :)

Elindeki cihazın yazılımı sende var mı? Profinet slave olan cihazın kartına monteli bir entegre mi yoksa bir PLC mi? Eğer AnyBus tarzı bir modül varsa, bunların diğer tarafı genellikle modbus master oluyor. O taraftan yol alabilirsin.

Çok pahalı çözümden kasıt nedir? Pahalı dediğin kaç tl oluyor.  İşine, cihazına göre 100TL  pahalı da gelebilir, 1M TL ucuz da gelebilir.

Elimde bir modül var, bu modül Profinet slave olarak davranıyor 2 adet portu var. Master bir yazılım kullanarak, bu cihazla haberleşme yapmak istiyorum. Elimde Twincat2 var ancak başarılı olamadım henüz.
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: tunayk - 11 Haziran 2020, 02:25:13
Keşke modülün ne olduğu konusunda bilgi versen de daha iyi anlaşılsa.
Eğer elinde master ya da slave ait konfigürasyon dosyaları yoksa pek olası yanı yok.

Elinde bir tane  S71200 plc olması master olarak yeterli. Ancak konfigürasyon dosyaları, DB adresleri olmazsa bişeye yaramaz
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: yufuk - 11 Haziran 2020, 13:32:33
Wincc ya da KepServer gibi yazılımlara haberleşebilirsin.
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: robikod - 11 Haziran 2020, 16:53:30
Alıntı yapılan: yufuk - 11 Haziran 2020, 13:32:33Wincc ya da KepServer gibi yazılımlara haberleşebilirsin.

Yanıtlarınız için teşekkürler, bende bugün biraz araştırırken şu şeklde bir program buldum.
https://sourceforge.net/projects/profinetexplorer/
Ücretsiz. Tam istediğim gibi kullanamasamda iş görebilir biraz kurcalamam lazım sanırım.
Cihazın GSDML dosyasını bu programa yükledim, I/O değerleri görmeyi istiyordum ancak gelen data sadece "0" verilerinden oluşuyor.
Gerçekten kullanışlı mı emin olamadım.
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: robikod - 15 Haziran 2020, 12:01:45
Merhaba, yukarıdaki programdan istediğim verimi alamadım.
Ücretsiz bir program, demo versiyon kullanabilecğeim bir yazılım var mı bu konuyla ilgili ?
Sadece 1 kez deney yapmak için kullanmam gerekiyor bu yüzden demo ya da deneme versiyonu çözümleri arıyorum ancak çok pahalı çözümlerle karşılaşıyorum.
Başlık: Ynt: Profinet
Gönderen: yufuk - 21 Temmuz 2020, 16:21:00
https://support.industry.siemens.com/cs/document/67460624/proneta-basic-3-1-commissioning-and-diagnostics-tool-for-profinet?dti=0&dl=en&pnid=13722&lc=tr-TR

Siemens Proneta Basic

Burasını incele. Belki işini görür.