Program

Başlatan ahmet2004, 19 Ağustos 2008, 16:20:47


ahmet2004


erkan614

bu program ne işe yarıyor?

ErsinErce

Bu programda Pic Basic Compilerdan biri, Proton+ ın bir üst versiyonu gibi düşünebilirsiniz, Basic Komutlarının kullanışını C ye benzetmişler daha kullanışlı bir hale dönüştürmüşler, Protondaki gibi bir makro yazmak için 2 saat uğraştırmıyor, basic ile program yazmaya devam etmek isteyenler için güzel bir compiler

Tagli

Ben de bir ara heves etmiştim ama ilacını bulamayınca vazgeçtim denemekten. Gerçi deneme sürümü çok da sınırlayıcı değil. Yanlış hatırlamıyorsam sadece tanımlanabilecek değişken sayısına bir sınır getirmişlerdi o da 200 gibi oldukça yeterli bir sayı idi.
Bu sitede 18F serisi ile ilgili örnekler Swordfish ile yazılmış. Faydalı olabilir...
Gökçe Tağlıoğlu

Erhan YILMAZ

selamün aleyküm arkadaşlar size birkaç soru sormak istiyorum. pic basicp pro kullanıyorum ve protonun picbasicten daha iyi olduğunu duydum ona geçmeye hazırlanıyordum fakat dediğinize göre swordfish modular basic daha iyi galiba peki protonun veya swordfish modular basicin pic basic prodan nekadar büyük avantajı var ayrıca swordfish ile ilgili internette yeterli kaynak varmı (tükçe veya ingilizce) yoksa yeni çıkan bir dilmi birde eklediğiniz programın full sürümden farkın nedir sadece değişken sayısı mı sınırlı bütün picleri kulanmaya izin veriyomu son olarakta pic basic pro , proton ,swordfish modular basic , ccs c, jal , parsic gibi dilleri asm ye çevirince aynı işi yapan bir programda hangisi en az hafızayı kaplıyor.Şimdiden teşekkürler

ahmet2004

Program sınırlamaları:

Swordfish Special Edition (SE) Limitations

The Special Edition (SE) version of Swordfish will work in exactly the same way as the full version, with the following exceptions:

The Special Edition version will only allow you to use 256 Bytes of microcontroller RAM.

No bank switching code is generated for SFRs that fall outside of access RAM. For almost all devices this won't be a problem, but it may be a problem for some. For example, devices with an onboard Ethernet controller. You should refer to your device datasheet to determine if any SFRs are outside of access RAM.

Online updates are not supported.

Tagli

Aklımda kalandan biraz daha "sınırlıymış". 256 byte RAM demek tanımlanabilecek büyük değişkenlerin sayısını daha da sınırlar, mesela sadece 128 tane 16 bitlik değişken tanımlayabiliriz ama bol bol 1 bitlik değişken de tanımlayabileceğimiz anlamına gelir bu (tabi öyle bir değişken tipi varsa, PBP'da vardı). @ahmet2004'ün eklediği alıntıda da bahsedildiği gibi pek çok PIC'te SFR'ler zaten access RAM üzerinde olacağından bu ikinci sınırlama pek sorun olmayacaktır (Hatta bunun istisnası olduğunu da şimdi öğrendim, demek ethernetli PIC'lerde dışarda olabiliyormuş... Neden acaba?).
Gökçe Tağlıoğlu

files

1 bitlik değişkenin tanımlamak için en az 1 bayt kullanılmış olmasın