100KV Yüksek gerilim trafosu arıyorum

Başlatan onurmed, 24 Nisan 2012, 22:50:59

onurmed

merhaba arkadaşlar;

bana primer 220V/50hz sekonder 100KV/50ma bir trafo lazım.böyle bir trafoyu piyasada bulamadım ve trafocular sarmıyorlar.bende alternatif olarak brülör ateşleme trafolarını birbirlerine bağlamayı düşündüm.almak istediğim yüksek gerilim aynı zamanda yüksek frekans olursa çok daha işime yarar(30Khz civarı).sormak istediklerim şunlar;

1)normal bobinli brülör ateşleme trafolarını birbirlerine bağlayabildiğim gibi,elektronik olanlarıda bağlayarak gerilimi artırabilirmiyim?
2)tesla bobini kullansam burdan elde edeceğim yüksek gerilimden nekadar akım çekebilirim? (çekeceğim akım max.50ma)

bu konuda sorularımı cevaplar ve bana farklı fikirler verirseniz çok sevinirim.herkese şimdiden teşekkürler.

ares

boyle bır gerılımı yuksek frekansta tek bır trafodan alman pek de dogru olmaz genelde tomografı gıbı goruntuleme cıhazlarında bu gerılımler kullanılıyor max 150kv 400ma gıbı vs.. ama genel uygulamalarda +-75kv ta kadar +75kv bır trafo -75kv baska bır trafo ıle elde edılıp serı baglanıyor tek trafoda atlama meydana gelebılır sende ıkı trafoda -+50kv serı baglayıp kullanabılırsın  50-60hz de tek trafo olabılır. ve genelde bu tıp trafolar yuksek gerılıme dayanıklı yag tanklarının  ıcınde calısır

onurmed

bende zaten röntgen cihazının x-ray tüpünü besleme amaçlı kullanıcam bu trafoyu trafosu yanık cihazın.sizinde dediğiniz gibi trafo yağlı.2x10kv ateşleme trafosu buldum.son çare 4 tanesini bağlayıp deniycem.en iyi yöntem bu gibi görünüyor.teşekkür ederim cevabınız için.

fractal

hocam ben bu trafolardan yaptım.sanırım bu sitede de resmi olsa gerek.bu trafolar için örneğin bir kurşun kalem büyüklüğünde ve 30mm çapında yapacaksan şu yolu izleyebilirsin..

pot core nüve kullanıcaksan bu özel bir nüve yok.cevrim oranı cok yüksek yurt dışından getirtmiştim. sanırım isviçre firması.primer kısmını 10 sarım sekonder kısmı ayrı yarı 500 sarım toplamda 1000 sarım karkasa sarım  pot core un içine soktum.kaskat kısmı için en az 30 kv luk diyot ve aspirinden daha küçük pil kapasiteler kullandım.bunlarıda çinden getirtmiştim.sonra bobini havadan dielektrik katsayısı daha yüksek bir malzeme ile kapladım.kaskatın ucunada akım sınırlamak için yüksek voltaj dirençleri 40kv bağladım bir kaçtane seri...
sonra sg3526n pwm entegresi ve puls trafosu ile sürdüm....100kv elde ettim.bence burda en önelisi pot core nüveler.teknoloji ile beraber cevrim oranı cok yüksek malzemeler çıkıyor..

sen bunu hangi alanda kullanıcakasın?
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

onurmed

elimde 8 tane trafoları yanık kapalı yağlı sistem röntgen tüpü var.bu trafo x-ışın tüpünü besliyor ve bunları değerlendirmek istiyorum.fakat tüpün ve trafonun bulunduğu bir kap var.bu kabı fabrika kendi ölçülerine göre yapmış.yani benimde bu ölçülere sadık kalmam gerekiyor veya yapacağım trafoya göre yeni bir kap yaptırmalıyım.bide ferrit nüve yüksek frekans trafolar var.bildiğim kadarıyla bunların boyutları daha küçük oluyor fakat bu trafolarıda nereye sardırabilirim bunu bilmiyorum.sizin dediğiniz konuya baktım bahsettiğiniz bobin tesla bobinine benziyor.bildiğim kadarıyla bu yöntemle fazla akım çekilemiyor.benim minimum 20 mA çekebilmem gerekiyor.saygılar.