STMF103C8T6 STM CUBE MX VE KEIL DERS1 GPIO

Başlatan skara1214, 07 Kasım 2016, 23:10:16

skara1214

Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

skara1214

#1
ilk olarak ses kısık olmuş onu çözmeye çalışacağım birde sonlara doğru ses ve ekran arasında  hafif senkron kayması oluşmuş. toggle örneğindede pin 8 değil 1 olacak :D

birde çok fazla vesaire demişim :D
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

seyityildirim

Hayırlı olsun hocam. Güzel bir seri olacağa benziyor. Cube ile ilgili Türkçe bir seriye ihtiyaç var. Umarım seriyi devam ettirebilirsiniz.

Çünkü genelde böyle seri dersler hazırlayan hocanın ya vakit bulamamasından veya sıkılmasından ötürü devam etmiyor.


skara1214

aslen dma v.s kısmı gelince daha eğlenceli gelecek zira şimdi biraz sıkıcı :D
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

sadogan

Emegine sağlık. Güzel çalışma olmuş.
Devamını bekliyoruz...

mehmet

Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr

Cemre.

Serkan hocam ellerine sağlık.
Böyle bir seriye başlama cesareti gösterdiğiniz için de ayrıca tebrik ederim.
Ben de bir F103 ve CubeMX kullanıcısı olarak elimden geldiğince forum üzerinden katkıda bulunmaya çalışacağım. Naçizane ilk katkımı da sunmaya çalışayım.

Benim yeni başladığımda yaşadığım en büyük sorun sonradan CubeMx projesinde bir değişiklik yaptığımda bazı kodlarimin silinmesiydi.

CubeMx'te güzelce projeyi oluşturduk kaydettik. Başladık yazmaya, bir bakmışız bir Gpio eksik tanımlanmış. Ya da proje ilerledi I2C donanımı eklenecek. Bu durumda ya yeni bir projeyi sıfırdan oluşturup yazdığınız ekstra kodlari yeni projeye aktaracaksiniz, ya da CubeMx'in sihirli değneğini kullanacaksınız.

Eğer kodlarinizi
/* USER CODE BEGIN x */

/* USER CODE END x */
arasına yazarsanız (gereken her yerde bu etiketler var merak etmeyin, siz oluşturmuyorsunuz) ve tekrar CubeMx'e geçip düzenlemeyi yapıp kode generate ederseniz hiç bir kod kaybı olmaksızın yeni init rutinleriniz eklenmiş bir şekilde geliştirme yapmaya devam edebileceksiniz.

Eğer benim gibi hatasız ilerlemeyi seviyorsanız ve projede neleri kullanacağınız da belli ise her donanımı sıra ile ekleyerek yeni projeler oluşturabilirsiniz. Bu bize adım adım ilerleme ve hata oluştuğunda minimum karmaşıklık ile sorunu çözme olanağı sağlıyor. Bu da benim yöntemim diyelim.

Ayrıca, eklenen HAL kütüphanelerinde başka hangi fonksiyonlar mevcut bakmak incelemek isterseniz Keil'de sol alt köşede (dosya ağacının altı) Functions sekmesi mevcut. Buradan hamgi kütüphanede hangi fonksiyonlar var bulabilir ve çift tıklayarak ST mühendislerinin ekledigi brief/comment'leri okuyabilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlardır.
Karakter LCD için ihtiyaç olunursa CubeMx ile uyumlu hale getirdiğim bir kütüphane github hesabımda mevcut dileyen arkadaşlar inceleyebilir.

@skara1214 hocam tekrar emeğine sağlık.

swearer

Videodaki gibi önemli noktalar üzerinde durarak ama boğmadan anlatmaya devam ederseniz çok yararlı olur hocam. Dediğiniz gibi sadece hal üzerinden değil de register seviyesine de inerek devam edin lütfen. İnşallah uzun bir seri olur.

skara1214

birde videoda manueli açmayı göstermişim :D . siz zorlamayın sizin bilgisayarda bulamayabilirsiniz :D:D:D
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

mg1980

Hocam ,teşekkürler.
İnşallah sayenizde bu işi hallederiz.


skara1214

iş yoğunluğum birde yurt dışı seyahati sebebiyle biraz ara verdim ama en kısa sürede döneceğim :D
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

MC_Skywalker

Birde aklıma gelmişken CubeMX kod'a ErrorHandler ekliyor özellikle OSC ile ilgili rutinlerde. bunlar için henüz birşey yazmıyorum bunları silmek sıkıntı çıkarmaz sanırım.

Ayrıca cereksiz dosyaları ekleme dediğimhalde kullanmadığım PWM, SPI vb. header dosylarında ekliyor. deneme esnasında boyut sıkıntı değil ama bu iş sevmedim.

ltfllh

anlatım çook güzel olmuş umarım devamı gelir.   :) çok teşekkürler

Electroman

Uzun süredir ihtiyaç duyduğum bir eğitimdi. Teşekkür ediyor, yeni eğitimleri sabırsızlıkla bekliyoruz :)