P10 Panel Kullanımı(Algooritma)

Başlatan Mucit23, 10 Temmuz 2013, 15:48:30

Mucit23

Aslında yarını beklerseniz bu kütüphanenin yeni versiyonunu paylaşacağım. Kütüphanede bayağı iyileştirmeler yaptım.  Panel sayısı girilerek kütüphanenin kendini configüre edebilmesi için birçok düzenleme yaptım. Font dosyaları text basma kaydırma fonksiyonlarını yeniden yazdım. Bu dediğim değişiklikleri gerçi bayadır yapmışım Yazı yazmam lazım ama vakit bulamıyorum. Yarın paylaşmaya çalışacağım.

görkem

Anladım yarını merakla bekliyorum.2 gündür uğraşıyorum kaydırma mantığıyla ilgili bir arpa boyu ilerleyemedim bunaltmıştı beni.kaydırma mantığınıda ayrıntılı anlatabilirseniz çok iyi olur.

görkem

@Mucit23 kütüphane ne durumda paylaşabilicekmisiniz ?


görkem


nobitaemon

Ben başarıyla iki panel oluşturduk. Nasıl böyle bir DMD kütüphane oluşturmak için? Bu yüzden bir anda birden animasyonlar görüntüleyebilir.


gokhangokcen

@nobitaemon arkadaşımızın yayınladığı video gerçekten orijinal olmuş.Yatayda 3 panel olarak dikeyde ise sanırım tek panel.İstediği bölgeye istediği veriyi yazdırıp birde animasyonlu göstermesi takdire şayan.Bu tarz bir kütüphaneyi pic için oluştursak el birliği ile birçok kullanım alanı olur diye tahmin ediyorum.
Bildiğini paylaşmak, Allah'ın verdiği öğrenme yeteneğinin zekatıdır.

unknownperson

Son mesajlar Ekim 2017 olmasından dolayı sorumu burada sorayım yeni konu açmayım diye düşündüm.

Led panel'e arapça yazı yazdırmak istiyorum.
Çeşitli araştırmalar yaptım UTF-8'e baktım ama aklım bir türlü almadı.
Arapça yazıyı basabilmem için hangi C kütüphanelerini kullanmalıyım ?
set_locale fonksiyonunda değişikliği yapsam etkisi olacak mı ?
UTF-8 tablosuna bakıyorum arapça harfler yok, nasıl bir dönüşüm olacak ?
Araştırdım sanırım her arapça harfi 4 byte ile temsil edeceğim, kimi yerde wprintf kullanacağım söyleniyor.
Aklımın almaması koyucağım string mi arapça olacak yoksa ben byte byte koyup göndericem mi anlayamadım bu işi nasıl yaparım nasıl led panel'e arapça yazarım.

Mucit23

Bir karakter tablosu olacak elbet. Ama Normal Latin alfabesindeki gibi her karakter ayrı ayrımı kaydediliyor. Arapça nın yapısını iyi bilmek lazım.
Güzel konu asında. Mesela Sabit bir Arabic String keil den nasıl gireriz?

unknownperson

Keili geçtim hocam direk C bazında ne yapılabilir ? Bunun bir kütüphanesi yok mudur ? Sonuçta led panele arapça yazı basanlar var mutlaka bir kütüphane bulunuyordur diye düşünüyorum

gold3nnn

Konu üzerinden uzun bir süre geçmiş ama şu anda p10 paneli stm32 ile sürmeye çalışıyorum acaba Ferhat Bey kütüphaneyi bitirdiyseniz paylaşma imkanınız var mıdır?

İyi forumlar