HM5883L Pusula SEnsörü

Başlatan erolsar, 31 Aralık 2018, 23:51:42

erolsar

Acaba forumda HM5883L sensörü kullanan pusula modülleriyle tecrübesi olan var mı?

Arduino Uno ile hazır kütüphane kullandım,herhangi bir sonuç alamadım.Nedir püf noktası acaba ?

Deneyimi olan yardımcı olabilirmi?

Kabil ATICI

manyetik sensörler ile uğraşmışlığım var. Bu sensör de farklı değil.
i2c ile çalışıyor. Bu zaten arduino (işlemci) üzerinde mevcut.

Denemeyi nerede yaptığın çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Örneğin okul binası veya evde yapıyorsan, ciddi bir şekilde manyetik alan kirliliği olduğunu söyleyebilirim.

Bina kiriş ve kolonlarındaki demir, veya mobilyalar (masa) içinde bulunan hatalı sonuç almanda önemli bir etkendir. Kaldı ki kullandığın sensör 3 eksen. Eğer pusula olarak kullanacaksan 2 eksen olarak veri okuman gerekir. Çünkü dünyanın toprağında bulunan demir bile 3. eksen için sorun olabiliyor.
ambar7

ipek

http://www.dosya.tc/server16/7l4pg4/iughbx8.jpg.html
 piyasadaki modüller üzerinden yola çıkarsak alayının sahte olduğunu söyleyebilirim.
original çip Honeywell firmasının ürünü HMC5883 ve bir i2C adresleme kodu ve polinom haritası mevcut.
bu çip popüleritesi anlaşılınca klasik çin firmaları QMC5883 diye bir çip üretmişler.i2C adresleride farklı kalibrasyon polinom haritasıda farklı.arduino'dan anlamam fakat basitliği ve bol bulunan kütüthaneleri için kolay yoldan onu seçtim,aldığım hiç bir modül çalışmadı.

fakat elime şans eseri yabancı bir şahsın projesi geçti. kalibre edilmiş ve raporu alınmış olduğundan modülü yerinden sökemedim.teller ile uzatıp benim devreme bağladığımda kusursuz çalıştığını görünce üzülmekmi sevinmekmi ikilemi arasında kaldım.
nette yaptığım sensor araştırmalarımda.çip üzerinde DA ile başlayan entegreden uzak durmam gerektiğini hemen öğrendim,fakat diğer original çipide bulamıyorum.sonunda GY801 diye 3 sensorüde tek plakette toplanmış bir modül buldum.büyüteç ile baktığımda üzerindeki çipin orijinal çip olduğunu hemen anladım.fiyatı benim için etken değildi .hemen bağladım ve sonuç olumlu idi ,çipi sökme teşebbüsünde bulunmadım ısıdan zarar görebilir diye.birde nette gezerken önemli bir uyarı gördüm.kit'e takılan headeri lehimlemeden önce mıknatısa tutun yapışıyorsa asla monte etmeyin bakır telleri tercih edin diye ,umarım benim sıkıntılı maceram bir işine yarayabilir...

erolsar



Durum şimdi anlaşıldı.Buna göre devam edeceğim.

Bilgiler için teşekkürler.

FMY

merhaba, ben çalıştım. Ancak kalibrasyonu çok çabuk bozuluyor. muhtemelen manyetik alan olaylarından dolayıdır. Ama bildiğim kadarı ile bu modüllerin pinleri ile alakalı bir durum var. pinleri metal ise düzgün çalışmıyor. geçen yıl izlediğim bir vieo vardı ama bulamadım. adam aynı modülden farklı yerlerden bir er tane alış birisinin pinine mıknatıs yaklaştırınca çekiyordu diğerininki çekmiyordu. bunun çalışmamasındaki önemli etkenlerden biri olduğunu sölüyordu
Mekatronik