mplab x debugger online izleme hk.

Başlatan zamzam23, 02 Ağustos 2019, 14:06:36

zamzam23

selamlar,
mplab x ide kullanarak debug işlemi yapmak istiyorum. watch ekranına izlemek istediğim port veya değişkeni ekliyorum. debug işlemi başlıyor ancak watch ekranında değişkenlerin değerleri değişmiyor. ne zaman ki debug işlemini durdurursam o zaman watch ekranı güncelleniyor ve değişken değerlerini görebiliyorum.

debug işlemi sürerken watch ekranının otomatik olarak güncellenmesini nasıl sağlayabilirim?

RaMu

Pic teki debug donanımında böyle bir izleme özelliği yoktur.
Ancak sen izlemek istediğin değilkenleri uart vs. ile
belli aralıklarla dışarıya verip gözlemleyebilirsin.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

bulut_01

#2
ICD3 ve ICD4 ile reel time debug yaparsın değerleri canlı olarak görebilirsin pickit ile debug yapınca reel time debug yapamıyor maglesef maalesef.
YENİLMEZ..

Tagli

Debug olanakları işlemciye göre de değişebiliyor. Bende ICD3 var ama şu ana kadar real-time izleme yapabildiğim bir işlemciye denk gelmedim. Belki ben nasıl yapıldığını bilmiyorumdur.
Gökçe Tağlıoğlu

zamzam23

İcd3 baya pahalı bişi. Klone filan oluyor mu onda da?

bulut_01

@Tagli hocam hangi serileri denediniz reel time debug için ?
YENİLMEZ..

RaMu

Bende rastlamadım.

Alıntı yapılan: bulut_01 - 03 Ağustos 2019, 21:23:46@Tagli hocam hangi serileri denediniz reel time debug için ?
@bulut_01 hangilerinde yapılabiliyor?
Benim bildiğim gerçek zamanlı değişken görüntüleme diye bir şey yok,
ancak pic yerine emülatör kullanarak
gerçek zamanlı değişken görüntüle yapılabilir.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

Tagli

16 bit işlemcilerden PIC24 ve dsPIC30F'ler ile çalışmıştım. Bunlar ICD3 ile kullanıldıklarında sınırsız sayıda software breakpoint destekliyorlar. Ama real-time debug yoktu. 16 bit'e koymadıkları bir debug özelliğini 8 bit işlemcilere koyacaklarını da pek sanmıyorum.
Gökçe Tağlıoğlu

zamzam23

#8
Max232'li 5cm x 5cm minik harici bir kart yaptım, değişkenleri 250ms de bir terminal ekranına aktarıyorum harika bişi oldu. Müthiş kolaylık. Projede ekran olsa bile kullanırım ben bunu. Her yaptığım karta ilave 4 pin eklerim olur biter. mplab'a artık ihtiyacım yok diyebilirim...
Zaten online izlemeyi geçtim normal debug bile yaptıramadım debug ok işareti çıkmıyor bende. İnternerte çözümleri var ama uğraşmadım

Erol YILMAZ

Microchip DEBUG koymayı unutmuş Mcu'larına...

STM8'de online grafik olarak izleyebilirsiniz değişkenleri.

power20

250ms sonundaki değişkenleri aktarıyorsunuz. Peki bu süre içindeki değişim durumu gereksiz mi? Programda, değişkenleri toparlayıp gönderebilecek kadar vakit her zaman kalıyor mu?

Benim önerim debug için Poteus. Programı durdurup hafıza içine göz atabiliyoruz. İçeriği kopyalamak da mümkün. Değişkenleri görmek vs bunlar zaten var.


zamzam23

#11
Alıntı yapılan: Kılıç - 09 Ağustos 2019, 21:23:54250ms sonundaki değişkenleri aktarıyorsunuz. Peki bu süre içindeki değişim durumu gereksiz mi? Programda, değişkenleri toparlayıp gönderebilecek kadar vakit her zaman kalıyor mu?

Benim önerim debug için Poteus. Programı durdurup hafıza içine göz atabiliyoruz. İçeriği kopyalamak da mümkün. Değişkenleri görmek vs bunlar zaten var. 

Uzun zamandır proteusta simülasyon tercih etmiyorum. Onun da başka problemleri oluyor. Aslında breadboard bile kurmuyorum. Direkt kartı çizip prototip pcb yapıyorum sonra yazılıma başlıyorum. Ufak tefek donanımsal değişiklik olursa yine pcb üzerinde yapıyorum.

Debug için de bir değişkeni ekrana gönderme süremi hesaplamadım ancak zaman açısından çok problem yaşayacağımı sanmıyorum. 250ms bekleme, sadece terminalde akan veri göz yormasın diye. Beklemesiz de gönderseniz değişkenler terminalde izlenebiliyor. İlerde c# ile yazacağım bir programla da değişkenleri grafik olarak ekrana verebilirim. Gecikmeye de böylelikle hiç gerek kalmaz.

ahuramazda

genelde yaptığım devrelerde ekran oluyor, takip etmek istediğim değişkeni lcd'de gösterip debug edebiliyorum. birkaç kez mplabx debug özelliğini denemiştim ama online bir izleme olmayınca pek sarmamıştı. 8 bitlerde yok ama güncel 16 ve 32 bit işlemcilerinde jtag özelliği olanlar var, online izleme mutlaka yapılıyordur.

HAKKITANIR

ICD4 de dsPIC lerde gerçek zamanlı debugger yapamıyor o zaman bu doğrumu dur? bu özelliği için almayı planlamıştım.
pic işlemcide jtag bağlantı özelliği olmalı ve bundan sonra ICD4 ile real time debugger yapılabiliyor gibi bir sonucu yazılanlardan çıkartım. yanlışmıyım.