GoDaddy den alan adı transferi ve uygun sınırsız hosting önerisi

Başlatan Sozuak, 01 Mayıs 2020, 12:47:17

Sozuak

Haftasonu GoDaddy 1 aylık ücretsiz deneme imkanı vermişti.
Şimdilik oradan denemeler yapıyorum.
İhtiyaçları ve maliyetleri kontrol edip barındırma konusunda son kararımı vereceğim.
Genel olarak baktığımda 100TL gibi bir fark yanısıra barındırma hizmeti verenlerin sunduğu ek programlama imkanlarını da değerlendireceğim. Bazı programları dışarıdan yüklemek mümkün sanırım. forum yazılımlarını eskiden kendim yüklüyordum. 10 yıldır uğraşmadığım için arada gelişmeleri de haliyle kaçırdım.
İlerleme oldukça buraya eklemeye çalışacağım.
Herkese tekrar teşekkürler. Verdiğiniz bilgi ve adresleri not aldım.

OG

Alıntı YapHaftasonu GoDaddy 1 aylık ücretsiz deneme imkanı vermişti.
Bunlar ucuz fiyata cazip hizmet ile başlarlar, sonra sağarlar.

Ancak, diğerleri ile fiyatını kıyaslayacak bilgim de yok, uğraşmakta istemiyorum, yani BIKTIM.
belki de bu da bir yöntem, BIKTIRMAK.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Sozuak

Hocam zaten 7-8 yıl belki de daha fazla zamandır buradayım. Pazarlama taktiklerinin farkındayım ama diğerleri ile aşırı bir fark yada hizmet kalitesi olmalı ki attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değsin.
Aylık/yıllık/2-3 yıllık bazda fiyatlar ile sundukları ek faydalara bakacağım. Bir de e-posta konusunda ek ücretsiz yada düşük maliyetli birşeyler sunuyorlar mı!

Sonuçta yerli firmalar da yabancı firmalarında büyük kısmı server farmlardan yer kiralayıp onu satıyor kendi başlarına hosting donanımı yatırımı yapmıyorlar. Haliyle altyapı kalitesi de artık %99.9 uptime sağlıyor. Ağ bağlantıları da Amerika için zaten kendi topraklarında karasal sistem. Şimdiye kadar GoDaddy dahil 3-4 host kullandım. Hiç birinde de sorun yaşamadım. Destekten de gerekli bilgileri hızlıca aldım.
Tek şikayetim alan adı yıllık ücretlerinin yüksek olması. 1'i 1. ayda 4'ü 3. Ayda yenilendi otomatik olarak. Haliyle transfer zamanını da kaçırdım. Telefon operatörü olayı gibi seneye alan adlarını ucuza veren bir yere geçerim. Nasıl olsa hosting olayı da dns den yönlendirmeli imiş (eskiden de register.com da kayıtlıydı başka hostlarda kullanıyordum) Değişmiştir, zorlayıcı bir durum vardır diye geçen zaman içinde emin olamamıştım.
Şimdi betik destekleri, altyapı programları hepsini baştan öğrenmem gerekli. Eskiden PHPbb forum yazılımı vardı alırdık ftp ile onu atar veritabanı bağlantısını sağlar kurulumu bitirirdik. Şimdi kontrol panelde kur diyorsun kuruyor. Veritabanı da eskiden ad/şifre derdik başlatırdık o da otomatiktir sanırım.

diot

-- sildim --

wtrk

Hocam ben godaddy'den uzak durmanızı öneririm.
Tecrübe ile sabit, en memnun olduğum firma guzel.net.tr oldu.
Öncesinde hostgatora yıllarca boşa yıllık 200$ ödemişim.
NoBody Can Stop Me!!!!!

Sozuak

Dedim ya asıl pahalı olan alan kayıt yenileme ücreti geçmiş oldu. Diğer firmaları da not aldım. Biraz daha detaylı inceleyeyim son kararımı vermedim. Sanmayın ki herkesten fikir alıp yine eski ayar devam ediyorum. Vardır ya öyle tipler  herkese sorar ama bildiğini yapar dersiniz ki boşa yordun bizi. Öyle birşey kesinlikle yok. Sadece işin içine girince şu da olsaymış böyle olmasaymış dersiniz. Kendi gereklerimi tespit etmeye çalışıyorum ki rasyonel bir karar verebileyim.

power20

Sınırlı hosting aşağıdakileri önerim
Domain:name.com
Hosting:sunucupark,netdirekt,radore

Netdirekt bayi paketi var çok sayıda domain için tek paket kullanılabilir.

foseydon

benim kendi cozumum.

domain name provider: namecheap, whois guard beles. fiyatlari uygun. destek daha kullanmadim ama iyidir.

vps: skyhost.ru, 1 gb ram, 1 cpu cigdemi, 20gb ssd, sinirsiz trafik. uptime biraz sorunlu, gecen sene 1-2 sefer sorun yasadim ama kritik bisey yok kendi websitem.

ikisine toplan 200 kusur tl veriyorum senelik. sudan uzuz.

mail: mailgun'dan hesap aldim, yonlendirme yapiyorum gmail hesabima. gmail hesabimdan kendi domain namein uzantisindan maila atip alabiliyorum 10k maile kadar beles olmasi lazim.

sunucuda git server, web server, ftp server, wireguard vpn vs. ne ihtiyacim varsa kurulu. mail sunucusu da kurardim ama attigim tas urkuttugum kusa degmeyecegi icin yonlendirme yaptim.

site cok, kaynak ihtiyaci fazla ise sanal sunucu yerine dedicated sunucu alinabilir. 2-3 kisi birlesip danaya girer gibi sunucuya girilebilir vs. tercih meselesi. vpn bence onemli, web hosting bunu saglayamaz. ayrica hizmet almaniz gerekir. toplam fiyat/fayda en yuksek bu sekile oluyor bence.

Sozuak

Çiğdem derken :) Organik mi oluyor bu cpular.

Mailgun olayını merak ettim. Sitelerine girdim ama yönlendirme ile ilgili kısım nasıl oluyor çözemedim. Daha  çok toplu mesaj yollama tarzı ve mesajların yerine ulaşmasını garanti altına alan bir site gibi gördüm işlevini.
Skyhosta da baktım fiyatlar iyi gibi. Sadece denemek için domain girdim dişarıdan yönlendireceğim diye bir türlü sipariş ilerleme aşamasına gelmedi. Biraz daha kurcalayacağım. Ruslara güvenebilirmiyim bilemedim her ne kadar uzaya bile gidiyorlarsa da :)

engerex

VPS için pahalı çözüm demişsiniz. Aylık 15-20 TL'den ($2-3) başlayan fiyatlara gayet kaliteli hizmet almak mümkün. (1GB RAM, 20 GB SSD, 100Mbit simetrik bağlantı gibi) Size sadece kurulumu yapmak kalıyor.

Statik IP'den bahsetmişsiniz. Statik IP'de VPS ile neredeyse aynı fiyat. Yakacağınız elektrik, donanımınız, UPS, internetiniz hariç. Parayı basarak alabileceğiniz en yüksek internet hizmetinde upload hızı ne olacak?

Sozuak

Bir yerde duran sanal bir sunucu fikri garip geliyor. Hatta pc de sanal pcler oluşturup kullanmak ta garip geliyor. Upload hızının 5Mbit olduğunu biliyorum ama ayda 7TL ile statik IP kullandım bir ara. Fiziksel olarak elimdeki bir cihaza bağlantı yapmak ve oradan dünyaya açılmak benim gibi eski nesil insanlara daha iyi geliyor. Hani ekitap olarak istemediğim kadar geniş pdf formatında kitaplarım var ama gel gör ki ille de basılı olacak ona dokunup hissedeceğim. Bu yüzden kısım kısım bastırıp kullandıklarım oluyor. Tabi eski yazıcımın birinde otomatik dupleks ünitesi vardı. Önlü arkalı rahatça bastırıyordum.

Örneğin geçen burada da paylaştığım kitap linkinden 155 kitap indirdim 4 Gb tuttu. 20 Gb disk alanı hiçbirşey değil açıkçası. Şu an pdflerimi belirli bir çevreyle paylaşayım desem 40-50 Gb alan gerekli.

foseydon

Hocam sen ev sunucusu kur, kurma demiyorum hobi olarak kur yine. Ama sanal sunucuda hallet asıl işlerini. O kadar çok avantajı var ki.

Mailgun olayini şöyle düşün. nssily ki bizim web siteleri hmerik adrese sahip bunları insan okunabilir formata çevirmek için domain name server lar var. Mail hadisesi içinde benzer iş yapan sunucular var Mx server. Sen nasıl GoDaddy üstünde. www.sozuak.com un ip adresi 1.1.1.1 diye girip kayty yapıyorsun, mail icin de aynı şeyi yapabiliyorsun. Mailgun hesabı açınca bi profil olusturyorsun. Orada godedyde kayıt için gerekli seyleriu yazıyor. Mailgun un Mx sunucu adresleri ve domain bin sana ait olduğunu teyit için iki key oluşturuyor. Gondrmey kısmı içinde Gmail de bir iki ayar yapıyorsun. Compose dediğin zaman gönderici kısmına tıklarsan gönderici olarak secebiliyrosun yönlendirme adresini. Sonuçta senin gönderdiğin postalar mailgun in Mx sunucusa gidiyor, o keyler sayesinde domain senin mi teyit ediyor, seninse sanki sekny domakny den gidiyoemus gibi gönderim yapıyor. Alirkrny de benzer şekilde alıyor, bu sefer gmailen gönderiyo. Sunucuya galany da ihtiyacın yok, biraz uğraşsan yaparsin.