Atmel'e Geçmeyi Düşünüyorum Doğru Mu Yapıyorum?

Başlatan rkinaci, 19 Ocak 2010, 20:18:11

ferdem

Faraday kafesi elektrik alana karşı bir önlemdir, değişen bir elektrik alanın beraberinde her zaman bu E alanına "bağlı" değişen bir manyetik alan vardır, Faraday kafesi değişen E alanı zayıflattığından beraberindeki manyetik alanı da zayıflatır.
Statik alanlar için durum farklı, uzayda statik bir E alan veya manyetik alan tek başına bulunabilir.
Faraday kafesi statik bir manyetik alana bir şey yapmaz, pusula dışardaki gibi kuzeyi gösterecektir. "Permeability" si yüksek ferromanyetik malzemelerle "magnetic field shielding" yapılıyor, o ayrı. "Permeability", manyetik geçirgenlik olarak tercüme edilmiş, manyetik alan çizgilerine kılavuzluk edebilme ölçüsüdür. Mesela trafolarda manyetik alanın nüvede kalmasını istersiniz, nüve malzemesinin "permeability" si yüksektir. Eğer siz bir cismi manyetik alana havadan daha iyi kılavuzluk eden bir yapıyla sararsanız cismi manyetik olarak yalıtabilirsiniz(sarımı yaptığınız malzemenin manyetik geçirgenliği ne kadar yüksek ise o kadar yalıtım).

karacammm

Elektromanyetik alandan kullandığınız kristal osilatör devreside etkilenebilir. Atmel' de benim başıma geldi. Fakat dahili RC osilatör ile sorundan kurtulabildim.

serdararikan

Alıntı yapılan: "Allegro"
Alıntı yapılan: "elektromer"
Bu noktada hemen şöyle bir örnekleme vereyim.
Mikrokontrolör tasarımında giriş olarak kullanacağım ayaklarda  kendi tabirimle "NEGATİF MANTIK" kullanarak parazitten etkilenmeyi en aza indirmeye çalışırım.
NEGATİF MANTIK nedir?
Giriş olarak kullandığım ayakların ön gerilimlemesini +5V seviyeye çekerek, giriş ayaklarının Lojik 1 seviyesinde olmasını sağlarım.
Dışarıdan gelecek tetikleme veya bilginin bu lojik 1 seviyeyi Lojik 0'a çekecek şeklinde tasarlarım. Bunun bize sağlayacağı en büyük avantaj parazitlerden kesinlikle etkilenmemesidir.

Çünkü...
5v beslemede ,
TTL tipi girişte;

0 lojik durumu   0.....1.5V arası
1 lojik durumu   1.5...5V arası  sağlanıyor.

Pinin 0 olması 1 olmasına göre çok daha zor.
Bu ayrıntı için teşekkürler Elektromer...

Evet güzel bir mantık.sanırım sırf bu yüzden atmel tasarımcıları tüm portlara dahili pull-up dirençleri bağlamışlar.PIC te sadece b portunda var.

OG

Pullup veya pulldown farketmez, 10K gibi bir direnç ile çekildi ise yine de dış etkenlerin enterfere etmesine açık demektir.

Portların bu konuda rahat etmesini istiyorsanız mümkün olduğunca düşük değerli bir direnç ile up veya down yapmanız gerekir.

Port yüksek değişim hızını görmeyecekse, basit bir RC filtre eki ile bundan kesin olarak korunursunuz.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.