D ve C++11 semineri, Tütev, Ankara, 30 Haziran 2012

Başlatan elektronikhobi, 28 Mayıs 2012, 20:41:05

elektronikhobi

30 Haziran'da Tütev'de iki modern programlama dili  C++11 ve D konularında bir seminer olacak. Katılım ücretsiz ve herkese açık.

Daha fazla detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz.

http://forum.ceviz.net/genel-programlama/117928-d-ve-c11-semineri-tutev-ankara-30-haziran-2012-a.html

İşin daha ilginç tarafı seminerin benim C++ öğrenmemde çok katkısı olan Silikon Vadisinde çalışan bir Türk yazılım mühendisi olan Ali Çehreli tarafından verilecek olması.

Kendisi aynı zamanda 26-29 Eylül Oregon Amerika'da yapılacak olan 2012 D Konferansının da konuşmacılarından biri. D'nin aralıklarını anlatacak.

http://astoriaseminar.com/speakers.html

Ayrıca kendisinin ACCU'nun Silikon Vadisi kolunun başına geçtiğini de öğrendim. Şahsen gurur verici bir gelişme  :)

ACCU nedir diye merak edenler için ACCU konusunda uzman C ve C++ kullanıcılarından oluşan bir topluluk. Programlama dilleri ve bilgisayar bilimleri konusundaki kitapları inceliyorlar. Kesinlikle tavsiye edilen ("highly recommended") bir tanesini gözünüz kapalı alabilirsiniz  ;)

http://accu.org/index.php?module=bookreviews&func=search

Erdem

#1
Şöyle bir ortama girdiğinizi düşünün. Herkes C++ ve D konuşuyor  ;D

Biraz önce Ankara'da sanırım birincisi yapılan D ve C++ seminerinden geldim. Gerçekten birbirinden ilginç konular konuşuldu ve zevkli sohbetler yapıldı.

Ali bey Moore yasasının artık sona erdiğini, bunun yerine artık çok çekirdekli işlemciler ve bulut bilgisayar sistemlerinin bunun yerini aldığını söyledi.



Yabancılar buna Free lunch is over artık bedava ekmek yok diyorlarmış. Bir yazılımcısınız diyelim yazılımınızı hızlandırmak istiyorsunuz. Ne yaparsınız?

Eskiden yazılımcı güzel bir tatile gidiyormuş. Bu esnada donanım dünyasında olan gelişmeler sonucu tatil dönüşü yazılımınız hızlanmış oluyor.

Bunun dışında tamamen C++11 ile gelen yenilikler ve D dilinde bunların karşılıklarını anlattı. İşin ilginç tarafı C++11 ile gelen yeniliklerin hepsi D'de zaten var. Hatta bazı olanaklar D'de daha iyi. Bunun nedeni de C++11'in C++3 ve C'nin üzerine kurulmuş olması.



Ali bey uygulamalı olarak nasıl Emacs kullandığını gösterdi. Ben açıkçası şimdiye kadar bu kadar hızlı kodlayan bir programcı görmedim  :D Dvorak klavye düzeni kullanıyor ve normalde dizüstüne iki tane klavye bağlayarak çalışıyor.

Salih arkadaşımız tarihteki ilk matrislerin ve hesaplamaların Çince bazı yazıtlardan geldiğinden bahsetti ve bu veri yapılarının geleceği olan D'nin dizi ve dilim olanaklarını anlattı.

Mert bey de Özdemir Asaf'ın

Desem ki "herkes yerini alsın."
İki şey söylemiş olurum. Yani:
Bazıları bulundukları yerden insin,
Bazıları da bulunacakları yere çıksın.
İki yanlış düzelmiş olur.

şiirinden yola çıkarak D'nin edebi yönlerinden bahsetti sonra konuyu D ile rastgele sayı üretme ve rastgele sayı üretme algoritmalarına bağladı.

Zafer gerçekten kendini çok iyi yetiştirmiş ve aslında C# ile profesyonel olarak yazılım geliştirmesine rağmen aynı zamanda D öğrenen bir arkadaş. D kullanarak nasıl güvenli programlar yazabileceğimizi ve sözleşmeli programlama olanağını anlattı.









Can ekibin en genç üyesi. Daha 17 yaşında ve 3-4 senedir D ile ilgileniyor. D1'den beri D ile olan deneyimini ve bu sürede D dilinin gelişimini anlattı. Bu sene üniversite sınavlarına girdi. İleride çok iyi bir yazılım mühendisi olacağını düşünüyorum.



Bunların dışında ceviz.net'ten gelen ve profesyonel olarak C++ ile görüntü işleme ile uğraşan arkadaşlar vardı. Raspberry Pi'den elektroniğe kadar bir çok konuda keyifli sohbetler yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkürler..














speak48

neden son gece haber verilirki böyle önemli etkinlikler
kaçIrdIk yazIk oldu

Erdem

Aslında 29 Mayıs'ta duyurmuştum  ;) Gene de bir kaç gün kala tekrar hatırlatsaymışım iyi olurmuş.

Erdem