arduino ile pic

Başlatan bbs2006, 22 Kasım 2014, 19:56:56

bbs2006

merhaba
pic programlamayı biliyorken arduinoya geçmenin ne gibi yararları var. arduinoya geçersek daha fazla değişik uygulamlar mı yapabiliyoruz.  bu konuda görüşleriniz bekliyorum. mesala görüntü işleme  ,ses işleme, ses transferi gibi işlemleri yapabiliyormuyuz.

robomaster

arduino ile uygulama sayisi ve paylasimi fazla. mantigini ogrendikten sonra ister atmel kullanin isterseniz pic veya renesans.
acik kaynak kodlu olmasi ogrenme adina buyik avantaj.

Kabil ATICI

O tür konulara girebilmek için ARM gibi veya pic32 veya ATmel 32 bit serisi işlemcilere geçmen gerekin.
Tür açısından pic16 veya pic18 ile ki burada arduino (atmel serisi işlemciler için) bir fark yoktur.
Her iki serinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Bunları kullandıkça görebilirsin.
Arduino avantajı elektronik bilgisi olmadan microkontroller devreleri ile bir şeyler yapma üzere tasarlanmış sistemdir ki bildiğim kadarı ile bu şekilde tasarlanmış pic, arm veya atom işlemcileri bulunan kartlarda var.

Ses işleme ve görüntü işleme olayına 32 bit işlemciler düzeyinde sistemlere girebilirken, ses aktarma olayına 8 bitlik işlemcilerle mümkündür.

Hatta görüntü sıkıştırma olaylarında doğrudan ARM9 işlemci üzerine kurulu kendi üzerinde linuxda çalışan sistemi olan görüntü sıkıştırma sistemleri kullanılmakta.

Şu an için ip tv tarzı sistemlerde olduğu gibi...
ambar7

bbs2006

aklıma bazı konular takıldı. her elektronik devre için arduino kitimi kullanacağız. step motor uygulaması yapacağız.. bunun için kit kullanacağız. servo motor içinde ayrı bir kit mi kullanacağız. aksi taktirde çok maliyetli olmuyor mu?
ikinci bir sorum Raspberry Pi Type B Plus kitiyle mikrodenetleyici  programlayabiliyor muyuz.

Kabil ATICI

Bu senin tercihine kalmış. Uygunsa kullanırsın veya kullanmazsın. Kiti almak istemezsen, kendin yapmak gibi bir seçeneğin de var.
Bu arada her devre için alman gerekmez. Programını değiştirir kullanırsın.  Ben devremi yaptım tamam çalışıyor dedin bunu arduino'dan bağımsız olarak işlemcisini alır kendi başına çalışacak devre üzerine kurar kullanırsın. Kit üzerine yeni bir işlemci koyar bootloader programını yükler kullanırsın. Nasıl kısmını internetten bakabilirsin.

Raspberry Pi Type B Plus ile ne yapacağın veya yapabileceğin üzerine yüklediğin program ile ilgilidir. mikrodenetleyici programlayacak yazılımı yüklersen (veya yazarsan) programlayıcı olarak çalışır.
ambar7

veliusta

PIC ile yapamadığım devreleri Arduino da yapabildim. Kısacası Arduino, pek birşey öğretmeden direk çözüme kavuşturuyor.

r32mp

Alıntı yapılan: bbs2006 - 23 Kasım 2014, 20:14:05
aklıma bazı konular takıldı. her elektronik devre için arduino kitimi kullanacağız. step motor uygulaması yapacağız.. bunun için kit kullanacağız. servo motor içinde ayrı bir kit mi kullanacağız. aksi taktirde çok maliyetli olmuyor mu?
ikinci bir sorum Raspberry Pi Type B Plus kitiyle mikrodenetleyici  programlayabiliyor muyuz.

Arduino için karta bile ihtiyacın yok aslında.Atmega328p ve bir adet 3$'lık isp yeter. arduinonun espirisi registerlerin maskelenmiş olması. ve bir de bootloader var. Ide den aldığın hex kodunu doğrudan isp üzerinden mcu a attığın zaman çalışıyor. kit olarak satılmasının sebebi, besleme kristal vs. uraşmayalım diye. yani kodunu yazdın derledin bitti.Sök entegreyi yeri yerine yenisini tak ama bootloladeri yüklemek kaydı ile gene isp(in system programmer) ye ihtiyaç var. Yada ilk dedğim gibi doğrudan hex kodunu al isp üzerinden at gitsin. breadboard(deneme tahtası) üzerinde de çalışabilirsin yani. arduino güzel hoş da belirli işlemcilere bağımlısın. işlemci ile alakan olmayacağı için donanım bilgin olmayacak. yani bir datashete bakayımda clksel ne imiş demeyeceksin. atmel işlemcilerinin kılçıklıkları ile karşılaştığında öylece kalırsın. böyle de bir kötülüğü var. başta atmega328p nin pdf'sine bir göz at registerler aklında hayal meyal olsun. bir güzelliği ise atmel studio'nun beleş ve arduino için geliştirme ortamı sunması.
Biz bizimle bizdeydik, biz bizimle bize geldik, biz bizimle bizdeyken bizi bizden mi sorarlar?

mehmet

#7
Şuan ki Arduino versiyonunda boot
loader yüklemeden, icsp isp üzerinden
programlama seçeneği mevcut.
Dolayısıyla, herhangi bir yer ve durumda
icsp isp ile hex dosyasını atmak mümkün.

File>Upload Using Programmer (Ctrl+Shift+U)
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr