4.3" INCH TFT LCD İÇİN KULLANMAM GEREKEN MICROCHIP SERİSİ !

Başlatan HeCToR, 24 Kasım 2014, 20:37:33

Kabil ATICI

http://www.barissamanci.net/AnaKategori/3/ekitaplarim/
http://www.barissamanci.net/AltKategori/2/arm/
arkadaş kendi yazdığı kitapları ve bazı uygulamalarını paylaşmış.
Bakın normalde programı C ile yazıyorsanız zaten bu konu sıkıntı olmaması gerekir. C'ler arasında küçük farklar var, o kadar olur, gerisi zaten işlemcinin kendisi ile ilgili donanım bilgileri.

Ne yapacağınızı ve yapmak istediğinizi biliyorsanız herhangi bir koddan kendi programınızı taşıyabilirsiniz.
ambar7

HeCToR

Ne yap ne et NXP ye geçmi diyorsun yani ambar7 :) Vazmı geç bu microchip sevdasından diyorsun :)
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

Kabil ATICI

Sadece esnek ol diyorum.  Yine de tercih senindir.

Bazen bir işlemci serisi üzerinde çalışırsın bir ara bir başkasına göz atarsın, bakarsın ki yeni işlemci üzerinde  daha önce yapmaya zorlandığın bir çok olayın  kestirmesi var, kolayı var. Ufkun birden genişler... Halbuki sadece bakış açını değiştirmişsindir.
ambar7

HeCToR

Peki LPC serilerinden Hangisini tavsiye ediyorsun ambar7 mademki çalişmamiz gerekiyor bu konuyla ilgili biraz aydinlik saglar isen memnun olurum
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

Kabil ATICI

Seç beğen al
http://www.direnc.net/ARM-MICROCONTROLLER,LA_1604-2.html#labels=1604-2

Buradaki konu yapacağınız projenin derinliği. Örneğin, görüntüyü nasıl yükleyeceksin, nereye yükleyeceksin, işlemciye ek olarak neler yaptıracaksın. Bunları belirlemeden söyleyeceğim işlemci ya dar gelir ya da  gereksiz bir şekilde geniş.

Böylesine bir konuya girdiğinize göre proje olayına az biraz aşinasınız.

Başlangıç olarak ya kendiniz kartınızı oluşturabilir, yada hazır geliştirme kartı üzerinden gidersiniz. Başlagıç olarak en küçük işlemciden neyin nasıl işlediğini görme açısından başlayabilirsiniz, işin boyutunu ekranınız geldikten sonra büyütebilirsiniz.

Ekranınızın geliş tarihine kadar en azından işlemci üzerinde o veya bu şekilde çalışabilirsiniz. İşlemcilerin bacak aralıklarının çok dar olduğunu belirtebilirim.
ambar7

HeCToR

Arkadaşlar Hepinize ilgilerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum (ambar07) hocam bu konuda vermiş olduğunuz öneri ve desteklerinizden dolayı size ayrıca teşekkürlerimi sunarım kolay gelsin
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

robomaster

Alıntı yapılan: trinity - 25 Kasım 2014, 11:36:50
Kendine bir iyilik yap NXP LPC geliştirme kartı al, üzerinde 1-2 ay çalışmayla rahatlıkla bu işi çözersin. ve önümüzdeki yıllarda ne kadar doğru bir karar verdiğini görürsün. PIC32 öldü, piyasa onu gömeli çok oldu
neden öldügü konusunda bilgi verirmisiniz hocam.

trinity

Alıntı yapılan: robomaster - 26 Kasım 2014, 00:05:37
neden öldügü konusunda bilgi verirmisiniz hocam.

RISC mikroişlemci dünyasında  ARM ve MIPS olarak 2 tip farklı mimari vardır. Bu şirketler mikroişlemci üretmezler sadece çip üreticilerine mimarilerinin lisansını satarlar. Farklı şirketlere ait bu mimariler birbirlerine karşı çeşitli avantaj ve dezavantajları olsa da, pazarlama başarısı göstererek ARM mimarisi mobil işlemci dünyasını ele geçirmiştir ve STM,NXP,Freescale,IT gibi dünyanın en büyük çip üreticileri tarafından lisanslı üretilmeye başlamıştır. Böylece ARM fiyatları düşmüş, bilgi ve dökümantasyonu genişlemiştir.

Microchip ise eski 8 ve 16bit işlemcilerinden PIC32 geçerken MIPS çekirdeğini tercih etmiştir. Böylece bir çok şirket tarafından kabul gören daha ucuz ve yaygınlaşmış ARM dünyasından uzak kalmıştır.

ARM'nin PIC32 göre fiyatları daha düşük özellikleri daha yüksektir. ARM birden çok programlama arayüzü, ve çok geniş kullanıcı kitlesi vardır, temini kolaydır.

robomaster

tesekkurler. renesas islemciler hangi siniftadir hocam.

HeCToR

trinity microchipe bağlı genel bakar isek kullanıcının kafasında yer almış artık işte takıldığınız bir yerde istediğiniz çoğu yerde dökümantasyonlarına ulaşabiliyorsunuz buda insanlara bir güven veriyor  yanlız ARM serilerine karşı yada farklı microdenetleyicilere karşı bir çekingenliğimiz olmuştur hep nedenini ve sebebini bilemiyorum
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

papsukkal

Discovery kitlerinin temini ve @z hocanın derslerinden önce ARM ile ilgili konular fazla değildi.  Şimdiki PIC konuları gibi. Bilinmeyenin korkusu atılır atılmaz çoğu elektronikçi PIC ten uzaklaştı.  ASM dışında nredeyse butun konular ARM üzerine.

MC_Skywalker

PSoC ürünleri var birde bunlarda ARM çekideği kullanırlır çevre birimleri daha esnektir. Sanki içinde Fiziksel ARM çekirdeği olan FPGAymiş gibi düşününün.

Barış SAMNCI'nın sitesinde LPC2000 ailesi için örnekler verilmiş http://www.lpcware.com/content/device/lpc2000 bu adresten bir çok döküman/program ve lib ulaşılabilir. 
emWin Graphics Library http://www.lpcware.com/content/project/emwin-graphics-library NXP için tamamen ücretsiz yani ticari olarak NXP işlemcileriyle extra lisan ödemeden kullanılır. kaynak kodları kapalıdır.

NXP yeni MCU lar da switchmatrix sistemi getirmişti GPIO konfigürasyonunu grafik arayüzden yaıpıp programın oluşturuduğu .h ve .c dosyalarını projenize ekleyip çok kolay geliştirme yapabiliyorsunuz. özellikle LPC8xx sersinde

bu arda en son LPC54xxx serisi çıktı çok çok düşük güçlü MCU olduğu söyleniyor özellikle sensör tabanlı uygulamalar için.

NXP LPCXpresso geliştirme oratamı ücretsiz 128k limiti ile geliyor. http://www.lpcware.com/user hesap açıp kaydettiğinizde 256k limitine yükseliyor.

http://www.lpcware.com/content/project/lpcopen-platform-nxp-lpc-microcontrollers adresinde tüm kütüpanelere ulaşılabilmekte.

ceyhanan

Dokunmatik 4.3 inç LCD'li bir projemizde PIC24FJ256DA210 kullanıyoruz memnunuz.

HeCToR

ceyhanan video ekleme şansın olabilirmi hız bakımından nasıl geçişler ve renkler
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

ceyhanan

Kusura bakma yeni gördüm şirkete geçtiğimde ekleyeyim.