Yeni PC için işletim sistemi seçimi

Başlatan z, 16 Temmuz 2015, 16:17:33

OG

Sanal makine içinde çalışırken portlara ulaşma işi ciddi sıkıntılı. Bizim de genelde çalıştığımız programlarda dış dünyadaki bir cihaz, bir makine ile bağlantı kurmamız gerektiğinden çok sıkıntı çıkarıyor. Ayrıca gereksiz bir CPU ve RAM harcaması, ekran çözünürlüğünün berbat olması gibi can sıkıcı bir sürü iş. Adamı iyi bir yorup esas program ve cihazla uğraşmaya gücünüzü bırakmıyor. Sorun onda mı bunda mı uğraş dur. Boşa vakit kaybı, boşa enerji tüketimi.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Melih1802

@OG haklısınız Osman hocam.
Bilgisayarında çalıştırdığım bir çok programın 64bit versiyonu var ve performansı 32bit e göre çok daha iyi. Ne varki 1  Cihazının programı 32bit ya bu cihazı satıp yeni versiyonu ile guncelleyecegim yada wmvare ile bu şekilde idare edeceğim. Kullandinizmi bilmiyorum ama wmvare bir parça iyi.

OG

Kullandım, fiziksel portlara erişimi sıkıntılı.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Erol YILMAZ


MC_Skywalker

win7 pro 64 bit alın ve ucretsiz win10 upgrade yaparsınız.


ErsinErce

windows 10 yükleyip üzerine vmplayer ile makineler oluşturmak bana en mantıklısı gibi geliyor,
Şuan sistemim 8.1, windows 10 çıktığı anda güncelleyeceğim

windowsun temeli aynı olduğundan bir sorunla karşılaşırsanız önceki versiyonlardaki benzer sorun çözme yollarıyla yine çözülebiliyor.

ayda yılda bir kullandığım ya da sistemimde sürekli arka planda çalışmasını istemediğim programları sanal içindeki makinalarımdan birine kurup o şekilde kullanıyorum

vmplayer ile Elektrik üzerine şu ara kullanmak zorunda kaldığım yazılımlar da mevcut PLC, sürücü gibi
bağlantı konusunda belli başlı noktalara dikkat ettikten sonra hiç sıkıntı yaşamadan işinizi görebiliyorsunuz.
(Ethernet, usb, RS232, RS485, Siemens MPI bu listedekileri kullanıyorum)

Elektronik üzerine kullandıklarım ise direk yüklü
tek dikkat edilecek nokta driver sıkıntısı çıkarmayan ürünler kullanmak gerekiyor sadece
64 bit sistemlerde sürücü imzasızsa yine de yükle diyebilmek için sistemi ya test moduna sokmanız lazım ya da her seferinde özel başlatma ayarları kullanmanız lazım

Windows 10 için ise herhangi birşey almanıza gerek yok illegal makinalarıda lisanslı hale getirebilmek için bedava dağıtıma gidiliyor. geçici olarak illegal kullanın
Sanal makinamın lisansı yoktu ona bile şuan yeni lisans gelecek

16 bit uygulamalar için dosbox şu ana kadar işimi gördü,
fortran ile yazılmış programları derleyip debug ederek güncel yazılım platformlarına geçirmek için kullanmışlığım var

z

Peki 32 bit ile 64 bit arasında dehşet fark varmı?

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

muuzoo

#37
Alıntı yapılan: z - 17 Temmuz 2015, 20:13:25
Peki 32 bit ile 64 bit arasında dehşet fark varmı?
En başta hafıza kullanım kısıtlaması var. 32 bit sistemler 4 GB üzeri RAM adresleyemezler (gerçi win için PAE desteği ile asilabiliyor sanırım ama desktop işletim sistemlerinde bu destek var mi bilmiyorum).  Yanı bilgisayarınız 8 GB RAM sahibi olsa da siz yalnızca 4GB ya da daha azını kullanabilirsiniz.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

z

Mesela bir uygulama programının 32 bit ve 64 bit versiyonu olsun.

64 bit olanı 32 bit olanına kıyasla hissedilir ölçüde hızlı mı çalışıyor?

64 bit diye kasmaya yoksa gerek yokmu?

Mesela Keil için konuşacak olursak 32bit 64 bit ayrımı yok görünüyor. 32 bit mi oluyor Keil.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

ByTEK

Hocam arkadaşlarında dediği gibi 32 bit OS'lar 4 GB RAM kadar adresleyebilir ve daha fazlasını taksanızda görmez. 64 bitte ise tamamını kullanabilirsiniz. 64 bit XP hariç sonraki sistemlerde 32 bit uygulamalar sorunsuz çalışıyor. ama üretici yükleme aşamasında sistem 64 ise 32 kurdurmuyor. 64 bit kurulmasındaki amaç kaynakların rahat kullanılması diyebiliriz.

Alıntı Yap64-bit dönüşümün en önemli avantajı 32-bitlik sistemlere göre 64-bitlik sistemlerin daha fazla sanal ve fiziksel bellek kullanabilmeleridir. Bu durum kullanıcıların daha yüksek kapasitede veri setleri ile çalışmaları, ve yüksek seviyeli hesaplama çözümlerini yaparak daha hızlı analizler elde etmeleri gibi faydaları sağlamaktadır. Microsoft da bu faydaları kullanıcılara sağlamak için Officie 2010 ile beraber 64-bit Office versiyonunu çıkartmış oldu. Örneğin, 64-bit Excel versiyonunda artık 2 GB üzerinde Excel ve Project dosyaları ile çalışmak mümkün. Fakat Office 64-bit geçişinde özellikle zengin uygulama ve bu uygulamalarla Office platformuna entegre kullandığınız eklentiler varsa bu nokta Office 2010 32-bit versiyonu ile devam etmenin daha faydalı olacağını öneriyoruz.

engerex

 Eğer sürekli kullandığın 16 bit uygulaman yok ise, kullandığın uygulamalar 64 bit işletim sisteminde problem yaratmıyorsa 64 bit yerinde olur. En başta 8 GB RAM kullanaileceksin.
Uygulamaların 32 bit ve 64 bit işletim sistemlerinde performans farkı olması için öncelikle uygulamanın da 32 bit ve 64 bit sürümleri olmalı.
Keil sadece 32 bit sürümü var. 32 bit ve 64 bit her ikisini de destekliyor. Önerilen 64 bit işlemci. Vista ve sonrasını destekliyor. http://www2.keil.com/system-requirements/
Solidworks 2015 uygulaması artık sadece 64 bit destekli. Yani 32 bit sisteme kurmanız mümkün değil. Ama Keil 3-5 sene daha 32 bit desteğini çekmez.
Yalnız 32 bitte yaşayıpta 64 bitte RAM sorunu yaşamayacağın anlamına gelmiyor.

t2

#41
Windows7, 64bit kurmak gerek. 32 bit programlar zaten çalışır. Bazen 16bit eski programları mutlaka çalıştırmak gerekiyorsa, ona ayrı windows kurulabilir.buamaçla 5gb partition ayrılabilir.

Henüz 64bit windowsta çalışacak 64bit programlarınız yoksa bile, en azından windowsun kendisi,64bit çalışacağı için, hızlı olur.

Explorer.exe, notepad.exe vs..

Tagli

Eski DOS oyunları için DOSBox diye bir program vardı, bir çeşit emülatör. Belki 64 bit sistemlerde çalışmayan eski DOS programları için işe yarayabilir.
Gökçe Tağlıoğlu

t600

#43
bence en iyi işletim sistemi ms-dos , belki 3.1 .
yeni bir pc ye ms dos  yükleyin ve qbasicde yazılım yapın , inanılmaz hızlı çalışıyor . eğer pc bordları ile  yazılım yapacaksanız  hiçbir işletim sistemi kurmayın sadece ms-dos  .  en güvenli yazılımlar böyle yapılır Yeni nesil ms-dos u bilmeden pc kullanıyor . kesinlikle önemli yazılımları ms- dos tabanlı yazın . ms-dos bize unutturulmaya çalışılıyor . oysa temelde hep o var

muuzoo

Alıntı yapılan: t600 - 18 Temmuz 2015, 13:50:32
bence en iyi işletim sistemi ms-dos , belki 3.1 .
yeni bir pc ye ms dos  yükleyin ve qbasicde yazılım yapın , inanılmaz hızlı çalışıyor . eğer pc bordları ile  yazılım yapacaksanız  hiçbir işletim sistemi kurmayın sadece ms-dos  .  en güvenli yazılımlar böyle yapılır Yeni nesil ms-dos u bilmeden pc kullanıyor . kesinlikle önemli yazılımları ms- dos tabanlı yazın . ms-dos bize unutturulmaya çalışılıyor . oysa temelde hep o var

Şaka yaptığınızı düşünüyorum. Ciddi değilsiniz değil mi?
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...