Alternatif Yakıt Türleri (Genel)

Başlatan salim ALTIN, 07 Eylül 2005, 10:26:55

ftsahin

Sayın petek hocam, bu konuyu üzerinde tartışılsın diye açmadım. Bildiğim kadarıyla bu ve benzeri düzenekler üzerinde Türkiye'de amatör çapta uğraşanlar ve Salim Hocamın dediği gibi sonuca yaklaşanlar var. Çalışır- çalışmaz tartışması gereksiz yer ve zaman işgalinden başka birşey değil.  Konuyu açmaktaki amacım tecrübeli olanlar varsa tecrübelerini aktarsınlar, yapmayı düşünen arkadaşların hepsi amerikayı yeniden keşfetmesin. Herkes bu konuda en çok ilerlemiş olanın tecrübesine sahip olsun. Allahın bizlere bahşettiği en büyük hazine olan aklımızı bilinen şeyleri tek başına öğrenmeye çalışarak çürütmeyelim.

Petek

Alıntı yapılan: "ftsahin"Sayın petek hocam, bu konuyu üzerinde tartışılsın diye açmadım. Bildiğim kadarıyla bu ve benzeri düzenekler üzerinde Türkiye'de amatör çapta uğraşanlar ve Salim Hocamın dediği gibi sonuca yaklaşanlar var. Çalışır- çalışmaz tartışması gereksiz yer ve zaman işgalinden başka birşey değil.  Konuyu açmaktaki amacım tecrübeli olanlar varsa tecrübelerini aktarsınlar, yapmayı düşünen arkadaşların hepsi amerikayı yeniden keşfetmesin. Herkes bu konuda en çok ilerlemiş olanın tecrübesine sahip olsun. Allahın bizlere bahşettiği en büyük hazine olan aklımızı bilinen şeyleri tek başına öğrenmeye çalışarak çürütmeyelim.

Bu konuyu daha önce başka bir forumda gördüm. Orada verilen bir linkte benzer çalışmalardan bahsedilmiş. Hatta bir tanesinin hertürlü çizimi, açıklaması vs. var. Fakat bu ve benzerleri konusunda ABDde ilgilenen şirketler bazı laboratuvarlarda prototiplerin analizini yaptırmışlar. Bu analizler sonucunda mıknatısların manyetik kuvvetleri (ısınmadan kaynaklı) zamanla azaldığı gözlenmiş. Bu testleri yapan uzmanlar şunu söylemişler: Mıknatıslı motorlarda enerji üretimi yapılınca mıknatısların üretimi sırasında içerisine depolanan enerjinin 1/10'unu ancak geri alınabiliyormuş. Bir de mıknatısın üretimi ve enerjinin içerisine depolanması sırasında verilen enerjinin iki katından fazla enerji harcanıyormuş. Dolayısıyle sistemin bütün üretim aşamasında harcanan enerjinin en fazla 20 de biri bu motorlar vasıtasıyla kazanılabiliyormuş.

Ben bu motorların çalıştığına inandım (ki testleri yapan uzmanlar öyle söylemiş) ve kullanım alanı da yaygın olabilir ama bu yoktan enerji yaratamaz ve alternatif enerji kaynağı olamaz diyorum. Yani sonsuz enerji üretemezsin. O nedenle alternatif yakıt türleri başlığı altında tartışmaya değer bir konu değil.
“Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur” A.Einstein

salim ALTIN

Alıntı yapılan: "Petek"

bu ve benzerleri konusunda ABDde ilgilenen şirketler bazı laboratuvarlarda prototiplerin analizini yaptırmışlar.

yoktan enerji yaratamaz ve alternatif enerji kaynağı olamaz diyorum. Yani sonsuz enerji üretemezsin. O nedenle alternatif yakıt türleri başlığı altında tartışmaya değer bir konu değil.

Merhaba.
Arkadaşlar bu konu nun başlı başına bir ANA BAŞLIK  konusu olduğuna inanıyorum. Ama önce amerikalılara bir danışalım kısmına hiç katılmıyorum...
Birde birkaç soru sormak istiyorum;
Bir atomun elektronları çekirdek etrafında dönüyormu, dönmüyormu???
Dönüyorsa o elektronların motoru nerede. ? Olmaz derken hareket noktanız nedir.??? Manyetizma - elektrik ve gravite konularında olası tüm fiziksel formullerin ortaya tam olarak konulmuş olduğunu düşünüyormusunuz.??? Elektronlar hangi durumda ancak hareketsiz kalırlar.???

Bu bir elektrik motoru yapmak bilgisine sahip olmak demektir ki, elektriksiz ve motorsuz çalışmayan kaç makine kullandığınızı düşünürseniz durumun önemini daha iyi anlarsınız.
EVET türkiyede bu konuda çalışmalar var. Hatta ben de bir tarafından içinde olduğumu söyleyebilirim. Kaldı ki dünyada bu motoru yaptığını söyleyip patentler almış olan insanlar var. Hatta almanyada televizyon da da konu gösterilip tartışılmış.
Fırçasız doğru akım sabit mıknatıslı motor yapısını biraz incelerseniz sistemin aslında burada bahsedilene benzediğini göreceksiniz. Orada mıknatıs görevini yapıyorda burada niye vazgeçsin ki.!!!

Alın ilgilenen için konunun daha detaylı linki burada.
Başarırsak fotoğraflarını da koyarım.
www.fdp.nu/perendev/default.asp

Birde arkadaşlar, herhangi bir konuda olumlu bir fikrimiz varsa paylaşalım, insanları engellemeyelim. islami olarak,  büyük günahlardan birinin ; "yapılacak bir iyiliğe mani olmak " olduğunu hatırlatmak isterim.
İnsanlar 3 guruba ayrılırlar. 1- Birşeyler yapıp üretmeye çalışan küçük bir gurup. 2- Birşeyler yapanları hayranlıkla ve takdirle izleyen büyük bir gurup. 3- Hiç birşeyden haberi olmadan yaşayan devasa yığınlar....

CaFFeiNe

harbiden dönüyor yaw (sitedeki videoya baktımda) çok güzel
peki neden birsürü alternatif enerji kaynakları araştırıyorlarki rüzgar gelgit vs gibi bu sistemin boyutlarını büyütseler olmazmı?

ahh keşke imkanım olsaydı da deneseydim şu işi :) çok merak ettim şimdi tatmin edici bir enerji elde edilebiliyormu

salim ALTIN

Merhaba.
24 KW lık alternatör çevirdiklerini idda edenler var. !!!
Burada güç ve hız kontrolü sizin kontrolünüzün dışında kalıyor. Yani ayarlanabilir değil. O nedenle o kadar da özellikli bir durum değil. Ama hiçbir şeyin  yapılamaz diye kestirip atılmaması gerektiğini anlatacak kadar da değerli.

illa amerikalılara soralım diyenlere link i;
http://www.americanantigravity.com/perendev.shtml

nazilerin uçan dairesinin resmiyle beraber ilgilenmek isteyenlere;
http://www.americanantigravity.com/einstein.shtml
İnsanlar 3 guruba ayrılırlar. 1- Birşeyler yapıp üretmeye çalışan küçük bir gurup. 2- Birşeyler yapanları hayranlıkla ve takdirle izleyen büyük bir gurup. 3- Hiç birşeyden haberi olmadan yaşayan devasa yığınlar....

z

24 KWlık alternatörü elimle bende çevirebilirim. Çıkışında 24Kw elektrik yükü varmıymış :D
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

salim ALTIN

Alıntı yapılan: "bunalmis"24 KWlık alternatörü elimle bende çevirebilirim. Çıkışında 24Kw elektrik yükü varmıymış :D

Heeee
Sanırım seni kesmedi bu motor hocam. Sana şöööleee daha iyi bi link verelim de sen bi yorumla bakalım. (bende bu konuda da tecrübe var  :D )
amcam şöle diyo:
Video appears to show 4.25 W rectified DC going into the spinning device, which meanwhile is producing 15.4 W AC, for an efficiency of 362%, but full visibility lacking.

Hani verdiğinden fazla alamıyodun.

http://pesn.com/2005/09/10/9600162_Lutec_over-unity/
İnsanlar 3 guruba ayrılırlar. 1- Birşeyler yapıp üretmeye çalışan küçük bir gurup. 2- Birşeyler yapanları hayranlıkla ve takdirle izleyen büyük bir gurup. 3- Hiç birşeyden haberi olmadan yaşayan devasa yığınlar....

z

Üfürükten bir mühendis olarak ancak aşağıdaki yorumu yapabilirim.

Mıknatısla çalışan motor, akü yada şarjlı kapasite ile çalışan elektrik motoruna benzer.

Şarj olmuş bir kapasiteye bağlı motor için;
Çıkan enerji = Kapasitede depolanmış Enerji - kayıplar

Mıknatıslarla dönen motor için;
Çıkan enerji = (Magnet malzemesini magnetize etmek için mıknatıs fabrikasında kullanılan enerji - Magnetize işlemi esnasında oluşan kayıplar) - kayıplar

Eğer gerçekten bu konuyla ilgileniyorsanız, konunun Türkçe dilinde tartışılacağı tek adres bence aşağıdaki linki verdiğim sitenin fizik bölümü  olabilir.

http://www.bilimfeneri.gen.tr

Aksi halde mevcut bilgilerle bol bol üfürürüz.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

CaFFeiNe

@bunalmis

peki hocam mıknatıslar kullanıldıkça manyetik güçlerinde azalma olurmu olursa elde ettiğimiz enerjiden kazancımızın mıknatıs fabrikasında mıknatısı oluşturmak için kullanılan enerjinin maliyetinden fazla olma ihtimali varmıdır (yani bu mıknatıslar pahalımıdır demek istiyorum işleri bitince yerine yenisi takılır motor dönmeye devam eder :)

yada iki adet mıknatısı birbirini iter vaziyette sabitlesek bir müddet sonra ( 1gün, 10gün, 1 yıl ..) manyetizmaları azalarak birbirlerini itmez hale gelirlermi?

keşke bu perendev motorundan elimde olsaydı bağlardım ucuna bir dinamo onada bir yük (ampül vs.) geçen akımı ve yük ucundaki voltajı ölçüp nekadar güç üretiyor ve nezamana kadar üretmeye devam edicek bakardım ahh ahh :)

z

Ben fazla yorum yapamayacağım. Tahminen mıknatıslar bir süre sonra demagnetize olacak ve sistem susacak.

Klasik bir DC motorda mıknatıslar var ve onlar zamanla silinmiyormu diye soru olabilir. Motor akımları için daima bir üst limit vardır. Limit  saçın sature olmasına engel olmak yanında mıknatısları demagnetize etmemek içinde konmuştur. (Bu limitin altında kalındığı sürece motorlar zamanla yaşlanır ve bu süreç çok zaman alır.) Söz konusu mıknatıslı motor için daha fazla yorum yapabilmeyiı isterdim. Daha önce dediğim gibi linkini verdiğim sitedede bir kaç tane fizik uzmanı var. Atom teoriye girip umarım bütün soruların cevabını verirler.

Eğer bu motor verimli ise (kesinlikle değildir) dediğiniz gibi mıknatısları değiştirir değiştirir kullanırsınız tabiki.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

salim ALTIN

Merhaba.
@bunalmış hocam söylediklerine katılamıyorum.
Eğer senin söylediğin gibi ise ,Bak tam yeri de gelmişken insanları uyarmalısın , demelisin ki;
-AC ve DC servo almayın. Hatta sabit mıknatıslı motorları da almayın.Step motorları bile. Bunların mıknatısları  bir süre sonra zayıflayacak ve işe yaramaz hale gelecek. Verdiğiniz para uçacak. Hem zaten baksanıza mıknatısın maliyeti nedeniyle bunlar dünyanın parası.

mı? :!:

Burada aklınıza OLMAZ diye kazınan bir şartlandırmayı savunmak için pek çok gerçeği görmezden geliyorsunuz.

Miknatısların imalatı çok zor ve pahalı bir işlem değil. Hatta yurt dışından demanyetize gelebiliyor ve burada perçin kaynağı makinası mantığında kondansatör deşarjı ile çalışan bir makina yardımı ile manyetize edilebiliyor. Zaman içinde özelliklerini kaybetmeleri söz konusu ama bu zaman çok uzun. Yanlız fiziksel bazı şartlarda çalışmalarıda gerekiyor.

Ben, olmaz fikrini bu denli hararetli savunmaya karşıyım.
Oldurmak zor olan değilmi zaten.
Bence yararlı bir iş yapmayı düşünüyorsak insanların mıknatısları nereden bulabileceklerini anlatalım yeter.

Mesela ikinci linkte verdiğim makina benzeri yıllar önce (1990 yılında) Türkiyede yapıldı. Zakkumcu Dr.dan 3 ay kadar sonra gazetelere haber verildi ve çalışması sergilendi. Ama zakkumcu Dr. a gösterilen ön yargılı  ve güya bilimi savunan cahilce tepki nedeni ile gazetelerde ancak 3 sayfada yer buldu. Televizyona çıkamadı bile. Ama 300 Watt enerji verip 1KW enerji alındı. Halen çalışmalarını sürdürüyor o kişi. Patent başvurularınıda isveç te yapıyor.

Şimdi yine olmaz... Olamaz... tepkisini bekliyorum.  Ama inkar etmek gerçekleri değiştirmiyor ki. Nice muhalifler öldü gitti ama biz OLDURABİLENLERİN buluşlarını kullanmaya devam ediyoruz. Halen Dünya yuvarlak ve güneş etrafında dönüyor vede dönmeye devam edecek...
İnsanlar 3 guruba ayrılırlar. 1- Birşeyler yapıp üretmeye çalışan küçük bir gurup. 2- Birşeyler yapanları hayranlıkla ve takdirle izleyen büyük bir gurup. 3- Hiç birşeyden haberi olmadan yaşayan devasa yığınlar....

z

Zaten DC motor örneğini,  neden mıknatısların demagnetize olmadıklarını açıklamak için özellikle vermiştim. Burdan yola çıkıp aman içinde magnet bulunduran motor satın almayın yorumunu ben yapmadım, siz yaptınız.

Klasik DC motorlarda yük arttıkça demagnetize akımının altında kalmak şartıyla motor akımı artırılarak yükün durdurucu etkisi aşılmaya çalışılır.
Dolayısı ile mıknatısları silinmez.

Bahsettiğim siteye gidipte sorunuzu fizikçilere sordunuz mu?

Elektronlar neden dönüp duruyor enerjisini nereden alıyor sorunuza cevabı da o sitede bulursunuz. İşin detaylarına girince de ne kadar cahil olduğumuz ortaya çıkar.

Enerjinin korunumu kanuna bir göz atın derim. Dünya problemlerini bu kanunla çözeriz ve  Kirşof kanunları kadar kaya gibi sert bir kanun. Şu ana kadar çatırdamadı. Sizler çatırdatabilirmisiniz göreceğiz.

%100 verimin üstüne çıkıldığını iddia ettiğiniz sistemde verim nasıl tespit edilmiş detaylı anlatabilirmisiniz?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Petek

Alıntı yapılan: "salim ALTIN"
Alıntı yapılan: "Petek"

Merhaba.
Arkadaşlar bu konu nun başlı başına bir ANA BAŞLIK  konusu olduğuna inanıyorum. Ama önce amerikalılara bir danışalım kısmına hiç katılmıyorum...

Ayrı bir başlıkta tartışılması gerektiğine katılıyorum ama o başlıkta tartışmaya ben katılmıyorum :D

Amerikalılara danışmak gerektiğini ben söylemedim. Sadece adamların ölçümlerinin sonucunu (okuduğum) yerden aktardım. Onlara danışmaya da gerek yok. Motor yük altında çalışırken ısınma oluyorsa bu demektir ki içerisinde belirli bir yöne yönlendirilmiş yükler hareket ediyorlar (minimum enerji düzeyine inecek yönde) ve bunun sonucunda titreşim ve bunun da sonucu olarak ısı açığa çıkıyor demektir. Isı açığa çıkıyorsa bu hareketlerin meydana gelme oranı daha da artıyor demektir (difüzyon sıcaklık ile doğru orantılı). Pek bilimsel olmadı ama idare eder.

Alıntı Yap
Birde birkaç soru sormak istiyorum;
Bir atomun elektronları çekirdek etrafında dönüyormu, dönmüyormu???
Dönüyorsa o elektronların motoru nerede. ? Olmaz derken hareket noktanız nedir.??? Manyetizma - elektrik ve gravite konularında olası tüm fiziksel formullerin ortaya tam olarak konulmuş olduğunu düşünüyormusunuz.??? Elektronlar hangi durumda ancak hareketsiz kalırlar.???

Bunalmis hocamın verdiği linkte bu konularda soru ve cevaplar verilmiş. Oradan merak ettiğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.

Elektronların motoru ne ben de bilmiyorum. Sadece nasıl döndükleri konusunda bazı atom teorileri ile açıklama getirmeye çalışılmış ama olay çözülmüş değil. Zaten atomik boyutlarda geçerli olan kuantum fiziğinin bildiğimiz klasik (ve bizim günlük yaşantımızdan aşina olduğumuz) Newtonian fiziği ile anlaşılması pek mümkün değil. Bildiğim kadarıyla elektronlar hareketsiz kalmamazlar. Ancak K capture dediğimiz yada annihilation (pair productionın tersi) dediğimiz yollarla, birincisinde atomun çekirdeğine düşer, diğerinde pozitronla birleşip toplamı 1.2 MeV luk zıt yönlü iki gamma ışını çıkarırlar. Bildiğim kadarıyla manyetizma, elektrik, zayıf nükleer ve kuvvetli nükleer kuvvetleri birleştirecek birleşik alan teorisi henüz bulunmuş değil. Gravitasyon konusundaki bilgiler diğerlerinden çok daha az.

Olmaz derken (yani sonsuz enerji üretmez derken) kastettiğim, böyle bir olayın olabilmesi için bahsettiğiniz sistemde sonsuz bir enerji depolanış olmalı ve bu enerji bir anda değil de kontrollü bir şekilde ortaya çıkmalı. Bunun için de sistem içerisinde bir iç enerji değişimi olmalı. örneğin nükleer santrallarda yılda yaklaşık 24 ton %4 zenginlikte uranyum koyuyorsunuz ve bir yıl boyunca yaklaşık 1200 MWe lik enerji (3700 MWt) alabiliyorsunuz. Ancak bir yıl sonunda yeni yakıt yüklemesi yapıyorsunuz. Yoksa bu enerji de sonsuz değil.

Mıknatıslı sistemde ki, hiç nükleer enerji dönüşümü olmadığını kabul edin, sonsuz enerji üretilebilecek olsaydı herhalde günümüzde enerji kaynaklarının kontrolü için bu kadar savaş verilmezdi. Fizikte devrim yaşanırdı ve günümüz bilim arenasında sunulan 100 makaleden 99 u herhalde bu enerji kaynağına ve kullanım alanlarına yönelik olurdu.

Kastettiğiniz şey eğer mıknatıslar içerisinde depolanan enerjiyi değil de mıknatıslar bir aracı olup, yerkürenin veya evrenin içerisinde depolanmış olan enerjiyi kazanmaya yönelik bir düzenek olsaydı belki bir anlam ifade edebilirdi. Örneğin içten yanmalı motorlar veya kömür santrallarını düşünün, yakıt yandığı zaman bir potansiyel enerji, ısı ve kinetik enerjiye dönüşüyor, enerji iki referans kaynak arasında (sıcak kaynaktan soğuk kaynağa) akarak bir miktarı faydalı işe dönüşüyor. Dönüşemeyen kısmı soğuk kaynağa atılıyor. Bu şekilde evrenin entropisi (bir anlamda düzensizliği) artıyor. Sizin bahsettiğiniz sistemde evrendeki hangi enerji türü, nasıl bir potansiyel enerjiye sahip ve bu enerji nasıl kinetik enerjiye dönüşüyor bu konuda bir yorumum yada fikrim olmadığı için sisteminiz sonsuz enerji veremez diyorum. Uzayın quantalandığını ve bu kuantum katmanları arasındaki enerji farkını kullandığınızı düşünsem (her nasıl olacaksa) bu da atomik boyutlarda çalışmayı ve aralarındaki mesafenin sabit olmadığı katmanların üzerine denk gelecek ve potansiyel fark oluşturacak kutuplar yaptığınızı düşünsem, bu da öyle kocaman mıknatıslarla ve döner bir disk üzerinde kutupları vektörel olarak hareket eden ve yön değiştiren sistemle ve manyetik bir kuvvetin, garavitasyonal bir kuvvetle etkileşim içerisinde olmasını kabul etmek gerekir ki bana göre pek mümkün değil. Öyle olsaydı elektrik nakil hatları keman telleri gibi salınır dururdu. (bu da pek bilimsel olmadı ama düşündüğü şeyi tam anlamıyla anlatacak fazla zamanım yok, malum işyerimdeki işler)

Alıntı Yap
Bu bir elektrik motoru yapmak bilgisine sahip olmak demektir ki, elektriksiz ve motorsuz çalışmayan kaç makine kullandığınızı düşünürseniz durumun önemini daha iyi anlarsınız.

Anlıyorum. Zaten bu nedenle bahsettiğiniz motorun verimi %5 civarında olsa bile bunun kullanılabileceği yerler mutlaka vardır diyorum. Bu motorların döndüğünü ve verimi %5 civarında da olsa enerji üretebildiklerini de kabul ediyorum. Hatta bu motor düzeneklerinin patent almış olabileceğini de anlayışla karşılıyorum. Yalnız patent almış olması onun sonsuz enerji kaynağı olduğu iddiasının tescil edilmiş olduğu anlamına gelmeyeceğini de belirmek isterim.

Alıntı Yap
EVET türkiyede bu konuda çalışmalar var. Hatta ben de bir tarafından içinde olduğumu söyleyebilirim. Kaldı ki dünyada bu motoru yaptığını söyleyip patentler almış olan insanlar var. Hatta almanyada televizyon da da konu gösterilip tartışılmış.
Fırçasız doğru akım sabit mıknatıslı motor yapısını biraz incelerseniz sistemin aslında burada bahsedilene benzediğini göreceksiniz. Orada mıknatıs görevini yapıyorda burada niye vazgeçsin ki.!!!

Sabit mıknatıslı motorlar akım çekmiyor mu? yani bir enerji tüketmiyor mu? Orada bir mıknatıs görevini yapıyor (yük altında ne zamana kadar aynı manyetik kuvveti sağlayacağını bilemiyorum) ama diğer manyetik alan kaynağının (yani rotorun) sürekli enerji tükettiğini, hatta motor yükü arttıkça devri sabitlemek için rotora daha fazla akım (yada gerilim ) vermemiz gerekmiyor mu? Peki rotoru süperiletken maddeden yapsanız, motorun gereksinim duyduğu elektrik enerjisini süperiletken bir bobine yükleseniz ve sonra sistemi dışarıdan enerji vermeden çalıştırsanız ne olurdu?

Alıntı Yap
Alın ilgilenen için konunun daha detaylı linki burada.
Başarırsak fotoğraflarını da koyarım.
www.fdp.nu/perendev/default.asp

Birde arkadaşlar, herhangi bir konuda olumlu bir fikrimiz varsa paylaşalım, insanları engellemeyelim. islami olarak,  büyük günahlardan birinin ; "yapılacak bir iyiliğe mani olmak " olduğunu hatırlatmak isterim.

Önceki yazılarım engellemek şeklinde algılanmış ise özür dilerim. Amacım o değildi, sadece böyle bir sistemin sürekli enreji kaynağı olamayacağına yaşadığımdan emin olduğum gibi emin olmduğumu belirtmekti.
“Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur” A.Einstein

Petek

Alıntı yapılan: "salim ALTIN"Merhaba.
Mesela ikinci linkte verdiğim makina benzeri yıllar önce (1990 yılında) Türkiyede yapıldı. Zakkumcu Dr.dan 3 ay kadar sonra gazetelere haber verildi ve çalışması sergilendi. Ama zakkumcu Dr. a gösterilen ön yargılı  ve güya bilimi savunan cahilce tepki nedeni ile gazetelerde ancak 3 sayfada yer buldu. Televizyona çıkamadı bile. Ama 300 Watt enerji verip 1KW enerji alındı. Halen çalışmalarını sürdürüyor o kişi. Patent başvurularınıda isveç te yapıyor.

Salim Hocam, verdiğiniz rakamlar 300W, 1kW enerji değil, güç birimleri cinsinden. 300W lık enerji ne kadar süreyle verildi ve 1 kWlık güç ne kadar süreyle alındı?
“Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur” A.Einstein

Petek

Alıntı yapılan: "salim ALTIN"
Alıntı yapılan: "bunalmis"24 KWlık alternatörü elimle bende çevirebilirim. Çıkışında 24Kw elektrik yükü varmıymış :D

Heeee
Sanırım seni kesmedi bu motor hocam. Sana şöööleee daha iyi bi link verelim de sen bi yorumla bakalım. (bende bu konuda da tecrübe var  :D )
amcam şöle diyo:
Video appears to show 4.25 W rectified DC going into the spinning device, which meanwhile is producing 15.4 W AC, for an efficiency of 362%, but full visibility lacking.

Hani verdiğinden fazla alamıyodun.

http://pesn.com/2005/09/10/9600162_Lutec_over-unity/

Salim Hocam, burada da verdiğin rakamlar güç birimi içeriyor. Konuya güç açısından bakarsanız bizleri yanıltırsınız. Enerji açısından bakın. Yoksa bir otomobili 400 km götürecek benzini çok kısa bir süredeyakarak (örneğin bir doğalgaz santralında) normal araba motor gücünün 1000 (bu rakamı attım) katını da alabilirsiniz.
“Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur” A.Einstein