TMS570 Safety MCU hakkında bilgisi olan var mı?

Başlatan Eren Eraslan, 17 Mayıs 2016, 22:08:54

Eren Eraslan

Merhabalar,

Bir safety projesi için Texas'ın hercules serisinden TMS570 mikrodenetleyicisini kullanıyorum.
http://www.ti.com/tool/launchxl-tms57004
Ve en nihayetinde projenin SIL3 uyumlu olması gerekiyor.
Bu konuda çalışma yapmış olan birilerini arıyorum zira oldukça spesifik bir alan ve kimse el atmamış.
SIL3 konusunda bilgisi olan veya Texas'ın bu MCU sunu kullanan var mı aramızda ?
insanın içine işleyen şarkılar ;  https://soundcloud.com/reeraslan

1n4001

Kullanmadım ama biraz incelemişliğim var. Öncelikle Lock-Step CPU çalışma mantığı var. İki CPU birbirine 90 derece konumlandırılmış. İki CPU'dan birine veri anında diğerine 2 clock cycle bekletilip giriyor. İkiside aynı işlemi yapıyor ve çıkışında önce girenin verisi 2 clock cycle bekletilip diğeri senkronlanarak karşılaştırılıyor böylece herhangi bir parazitin anlık etkisinden bağımsız çalışma sağlanıyor. Herhangi bir durumda hata algılandığında Fault çıkışları mevcut. Ayrıca hepsinde var mı bilmiyorum ama genellikle Flash'ın bir kopyasını tutan başka bir Flash'ta mevcut oluyor. Emniyet kritik sistemlerde tercih edilen MCU'lar.

SIL3 standardı konusunda otomotiv için ASIL karşılıkları var diye biliyorum. Sistemin önceliğine ve kritik olma durumuna göre analiz edilip sınıflandırılıyor. Konu hakkında detaylı bilgim yok ancak umarım faydalı olmuştur.

Eren Eraslan

insanın içine işleyen şarkılar ;  https://soundcloud.com/reeraslan

cripple

#3
                                 Güvenilirlik                                  Talep Durumunda Arıza Yapma İhtimali             Risk Azaltma Faktörü
SIL 3                        %99.9 ve %99.99 arası               %0.1 ve %0.01 arası                                         1000 ve 10000 kat arasında

benim buradan çıkardığım yorum şu belirli bir zaman aralığında(örnek 100us) sensör bilgileri okunacak,okunan değerlere göre yine belirli zamanda yapması gereken işlemleri yapacak
yazılan kodun patlaması donması vs ihtimallere karşı karşı wacthdog timer gibi önlemler alınacak ve reset süresi sensör okuması yapılan süreden kısa olması göz önünde bulundurulursa donma vb durumlarında sistem hiç etkilenmeden işine devam edebilsin.
Sonuç olarak real time operation system tarzı bir işleyiş işe yarar diye düşünüyorum