Gönderen Konu: VB.Net kodları  (Okunma sayısı 1646 defa)

Çevrimdışı kudretuzuner

  • Emektar
  • *****
  • İleti: 960
  • Amatör
VB.Net kodları
« : 24 Haziran 2016, 05:57:42 »
Merhaba,
Uzun bir süredir VB.net ile uğraşmıyordum.Kestirmeden gidip bilen arkadaşlardan öğreneyim dedim.
1-Ekrandaki sadece formu olduğu gibi renkli veya renksiz nasıl PRİNT ettirebilirim.Herhangi bir evantın (buton,picture box vs..)içine hangi kodu yazmam gerekir.
2-Uygun bir şekilde yazılmış telefon numarasına nasıl mesaj attırabirim?Teşekkür ederim.
VB.Net 2010 express edition kullanmaktayım.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2016, 05:58:49 Gönderen: kudretuzuner »
Cem Caniklioğlu - Lingual Ortodonti Kliniği

Çevrimdışı makdeniz

  • Kıdemli
  • ****
  • İleti: 226
  • www.plcforumu.com
    • PLC Forum
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2016, 06:23:20 »
Merhaba ustam

Öncelikle Form çıktısı için Microsoft Visual Basic Power Packs 3.0'ı aşağıdaki linkten yükleyin.
Sonrasında ToolBox'a sağ tıklayıp Choose items bölümünden PrintForm'u ekleyin..

Forma bir adet button ekleyip PrintForm1.Print()  eklemeniz yeterli...


Microsoft Visual Basic Power Packs 3.0


2. sorunuz için en azından bir yerlerden servis hizmeti almanız gerekecektir.  Sms hizmeti veren firmalar var bu firmaların da kendilerine ait apileri mevcut.

iyi çalışmalar
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2016, 06:25:19 Gönderen: makdeniz »

Çevrimdışı muhittin_kaplan

  • Global Moderator
  • Profesyonel Üye
  • *****
  • İleti: 7894
  • Üretirsen var olursun. Üretmezsen yok.
    • Olmaz dediğimiz iş bitmek üzere.
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2016, 06:57:26 »
Kudret Hocam, @makdeniz inde dediği gibi  biryerden hizmet almanız gerekecek taşıyıcı olarak. yada bir telefonla bağlantı kurabilen bir yazılımla yapacaksınız.

print form için
https://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/bb629268.aspx

sms için turkcell api
https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/turkcell-api

sms için telefon bağlantısı AT komutlarıyla yapılmış örnek (AT komutları alabilen telefon bağlantısı gerekir)
http://www.codeproject.com/KB/vb/AT_commands.aspx

Çevrimdışı kudretuzuner

  • Emektar
  • *****
  • İleti: 960
  • Amatör
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2016, 07:02:03 »
Merhaba ustam

Öncelikle Form çıktısı için Microsoft Visual Basic Power Packs 3.0'ı aşağıdaki linkten yükleyin.
Sonrasında ToolBox'a sağ tıklayıp Choose items bölümünden PrintForm'u ekleyin..

Forma bir adet button ekleyip PrintForm1.Print()  eklemeniz yeterli...


Microsoft Visual Basic Power Packs 3.0


2. sorunuz için en azından bir yerlerden servis hizmeti almanız gerekecektir.  Sms hizmeti veren firmalar var bu firmaların da kendilerine ait apileri mevcut.

iyi çalışmalar
Merhaba,
Linkten indirdim.Teşekkür ederim.Acilen bir yazıcı alıp deneyeceğim

mesaj birleştirme:: [time]24 Haziran 2016, 17:02:55[/time]
Kudret Hocam, @makdeniz inde dediği gibi  biryerden hizmet almanız gerekecek taşıyıcı olarak. yada bir telefonla bağlantı kurabilen bir yazılımla yapacaksınız.

print form için
https://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/bb629268.aspx
Merhaba,
Yazıcı işini halledeyim sms işine de bakacağım.Teşekkürler.

sms için turkcell api
https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/turkcell-api

sms için telefon bağlantısı AT komutlarıyla yapılmış örnek (AT komutları alabilen telefon bağlantısı gerekir)
http://www.codeproject.com/KB/vb/AT_commands.aspx

mesaj birleştirme:: [time]24 Haziran 2016, 17:14:38[/time]
Kızılay polikliniğinde görevli iken yazmaya başladığım program.Kızılay poliklinikleri kapatınca ben de küstüm bıraktım.Yine bir heves geldi biraz daha geliştirip tüm programı print edip kitap haline getirmeyi düşünüyorum.VB.Net'in hemen hemen tüm özellikleri kullanılmaktadır.15 adet form içinde ortalama 1000 adet picture box dönmektedir.2009 tarihinde başlamışım yıllar ne çabuk da geçmiş."BİR PROGRAMIN ANATOMİSİ"
ortalama 150-200 sayfa tutar.
https://www.dropbox.com/s/jky0vlxa9pw5gog/hasta_takip1_2.rar?dl=0
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2016, 07:16:14 Gönderen: kudretuzuner »
Cem Caniklioğlu - Lingual Ortodonti Kliniği

Çevrimdışı kudretuzuner

  • Emektar
  • *****
  • İleti: 960
  • Amatör
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #4 : 19 Temmuz 2016, 13:10:20 »
Merhaba,
Başlık kirliliği olmasın diye buradan sorayım dedim.Yıllık takvim için hazır yazılmış kodlar var mıdır(ücretli veya ücretsiz)takvim üzerinde  tarihe tıklayınca textboxlar açacağım.Veya tek tek her ayları kendim mi dizayn edeyim.Bir yıllık olur da 10 yıllık diyelim bayağı emek ve ayar isteyecek.Teşekkürler.
Cem Caniklioğlu - Lingual Ortodonti Kliniği

Çevrimdışı makdeniz

  • Kıdemli
  • ****
  • İleti: 226
  • www.plcforumu.com
    • PLC Forum
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #5 : 19 Temmuz 2016, 22:00:41 »
Vb.net Toolbox ta Datetimepicker nesnesi ile secilen tarihi almak ve istediğinizi yapmak oldukça kolay.

Çevrimdışı kudretuzuner

  • Emektar
  • *****
  • İleti: 960
  • Amatör
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #6 : 20 Temmuz 2016, 07:45:09 »
Vb.net Toolbox ta Datetimepicker nesnesi ile secilen tarihi almak ve istediğinizi yapmak oldukça kolay.
Merhaba,
Teşekkür ederim.
Cem Caniklioğlu - Lingual Ortodonti Kliniği

Çevrimdışı kudretuzuner

  • Emektar
  • *****
  • İleti: 960
  • Amatör
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2016, 05:39:07 »
Merhaba,
Teşekkür ederim.
Merhaba,
Aşağıdaki linkten baktım ama pek birşey anlayamadım.Tarih üstüne tıkladığım zaman eventlardan birini kullanamadım.Takvimdeki yıl ve günü aktive etmek(event) istiyorum.Teşekkürler.
 https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.datetimepicker_events(v=vs.110).aspx
Cem Caniklioğlu - Lingual Ortodonti Kliniği

Çevrimdışı makdeniz

  • Kıdemli
  • ****
  • İleti: 226
  • www.plcforumu.com
    • PLC Forum
Ynt: VB.Net kodları
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2016, 13:29:30 »
Merhaba,
Aşağıdaki linkten baktım ama pek birşey anlayamadım.Tarih üstüne tıkladığım zaman eventlardan birini kullanamadım.Takvimdeki yıl ve günü aktive etmek(event) istiyorum.Teşekkürler.
 https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.datetimepicker_events(v=vs.110).aspx


http://www.tutorialspoint.com/vb.net/vb.net_date_time_picker.htm