HDD'yi bir başka makineye takmak.

Başlatan Zoroaster, 27 Kasım 2016, 13:02:29

Zoroaster

Win7 ve üzerinde özel programlarımın kurulu olduğu HDD'mi çok farklı bir başka anakarta takmak istersem şu anda çalışmakta olan makinede hangi ön hazırlıkları yapmam gerekir?
Seytan deliginden kacti.

Klein

Takacağın makinedeki donanımların sürücüsünü indirebilirsin.  En azından  İnternete çıkmaya yetecek kadar sürücü indirsen iyi olur.
Eğer takacağın  PC ile  takılı olan PC arasında fazla donanım farkı varsa  hiç açılmayabilir. Başlangıç medyasına ihtiyacın olabilir. 
Denetim masasında kurtarma medyası oluşturmanı sağlayacak bir araç mevcut. Ama yerini tam hatırlayamadım.

Zoroaster

#2
İşin kötüsü HDD'yi nasıl bir makinaya takacağımı bilemiyorum.
HDD'yi yurt dışına götürüp orda satın alacağım makineye takmam gerekecek.

Bir ara sanki forumda buna benzer bir şey konuşulmuştu.
Seytan deliginden kacti.

MC_Skywalker

Windows 10 ise yeni taktığın makinada lisan problemi çıkartacak.Donanım değişiklikleri olduğu için birçok sürücünün kurlumunu yapacak düşük sıkıtıyla ilerlemek için basit tavsiyem şu;

önce Klein dediği gibi yeni makinanın donanın sürücülerini indirin, HDD'si sökülecek mevcut bilgisayarı güvenli modda açıp içindeki bilgisayar donanımlarını sürücülerini kaldırın bilgisayarı kapatın (tekrar açmayın mevcut makinanın donanım sürücülerini kurmaya başlar)ve mevcu HDD öyle çıkartın ki yeni taktığınız makinadaki donanım ile mümkün olduğunca az çakışma olsun.

Andromeda

Hdd ile birlikte ana kartı da yanına alsan..?
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

engerex

Bunun için kesün bir şey söylemek zor. WinXP zamanı sadece işlemci değişikliğinde boot esnasında mavi ekranda kaldığımızı bilirim. Hiç açılmazsa nasıl sürücüleri yükleyeceksin? Diski çalışan başka pc ye takıp korunan dosyalara ulaşamamakta var. Diskin bozulma ihtimali de mevcut. Önce buna hazırlıklı olup dosyaları yedeklemek gerek.
En sağlıklısı temiz kurulum yapmak.

Zoroaster

Son çare ana kartı da götürmek.

Olmadı ana kartın ve HDD'nin girebileceği kadar büyüklükte minik bir kutu yapayım. Slotlara takılı kartım yok. Fan vs de takılacak.  Güç kaynağı alınacak. Ufff.



Seytan deliginden kacti.

Melih1802

Hocam eğer Harddisk iniz SSD değilde tavsiye ederim. Çok Fark ediyor.

Zoroaster

Seytan deliginden kacti.

Melih1802

İş yeni kuruluma doğru gidiyor gibi görününce, oldu olacak SSD güncellemesi olsun kurulum işi hızlansın amacı ile yazmıştım. Yoksa sorunda bildiğiniz gibi bir etkisi yada faydası yok. Sadece hız.

cevat1

Alıntı yapılan: Zoroaster - 27 Kasım 2016, 14:05:00
Son çare ana kartı da götürmek.

Olmadı ana kartın ve HDD'nin girebileceği kadar büyüklükte minik bir kutu yapayım. Slotlara takılı kartım yok. Fan vs de takılacak.  Güç kaynağı alınacak. Ufff.





Anakarta gerek yok. Disk yeterli. Eski HDD sadece bilgilerinizi, fotoğraf, dosya, video, belge vs. vs... görmeniz için kullanın.
Çalışan bilgisayar üzerine eski HDD takar, yedeklerinizi kullanırsınız. Doğru olan bu...
Yoksa işletim sistemi, lisans sorunu, sürücüler uğraştırır durur, bir sürü iş...

Mr_YAMYAM

Yapılandırılmış bir HDD i başka yere götürüp yine yapılandırmak oldukça mantıksızdır.
Bunun anlamı, kendi oturduğunuz evin düzenini aynen başka yere götürüp aynı düzeni kurmak gibidir.  ;D
Bir HDD i başka yere taşımanın tek mantığı olabilir.
1 Kişisel dosyalar.
Kişiye özgü dosyalar, PDF, DOC, TXT veya benzer çalışma kayıtlarının olduğu dosyalardır. Kişilere özeldir ve kıymeti kişinin çalışmaları ile ilgilidir.
2 Kurulu yazılımlar ve programlar.
Mevcut sistemde çalışan bazı özel programlar ve yazılımlardır. Yine kişilere özgü olan bu yazılımlar kişilerin kullanma önemine göre değerlendirilmektedir.
Her durumda yapılması gereken şudur.
Eğer bir Sistem HDD i başka bir yere taşınacaksa bunun tek mantığı yukardaki iki maddede açıklanmış unsurlardır. Bir işletim sistemi aynı özelliklerdeki başka bir makinaya transfer edilse bile çalışmayacaktır. Çünkü sistem kurulumunda IRQ adresleri tespit edilir ve donanım özelliklerine göre belirlenir. Herhangi bir donanım değiştirilirse IRQ ve yapılandırma değişeceği için sonuç MAVİ EKRAN diye tabir edilen ÇAKIŞMA olacaktır.
Dolayısı ile kişi sadece kendi özel çalışma dosyalarını ve özel programlarının setup dosyalarını (Varsa kurulum CD'lerini) HDD in ayrı bir bölümüne (Genellikle D bölümü) kopyalayıp taşıyabilir. Başka bir PC ye takıldığında istenilen programlar o PC ye install edilir ve kullanılan programların dökümanları yine kullanılabilir.
ÖZETLE:
>Taşınması gereken şeyler sadece kişilere özel veri dosyaları ve kurulum dosyaları olabilir. Bu yazılımlar HARİCİ bir DEPO (YEDEK HDD) ye depolanırsa gidilen her yerde kullanılabilir.

Zoroaster

Seytan deliginden kacti.

Okan AKÇA

Win 7li harddiski baska pc takincada çalışıyor.

Yuunus

chipsetler birbirine yakin ise sorun cikmiyor, yeni donanimlari bulup win kendisi yukluyor ama biri intel digeri intel vs gibi ise cogunlukla mavi ekran cikiyor, sanirim donanim adresleri karisiyor. illede takmaniz gerekiyorsa kurulu suruculeri kaldirin; eth, vga vs driverlari silin ve ilk acilisi guvenli modda yapin.