Baskı makinası motor tercihi

Başlatan acartürk, 01 Eylül 2017, 18:04:36

matador


@acartürk Frenli motor size o mekanizmada sarsıntı yaptırır. Ani duruş kalkışa gerek yok. Önceki mesajda yazdığım gibi limitlerde sensör kullanırsanız enkoder de iptal olur bu size motorun fiyatını nerdeyse yarı yarıya düşürür.


Kayış fiyatında bir yanlışlık var o kadar yüksek olmamalı.


35*50 neyin ölçüsü anlamadım.

acartürk

#16
@matador;

38*50 Aşağıdaki triger kayışın ölçüleri daha doğrusu sigma profilin .Altta ki fotoda gerekli bilgiler var.



Sensörlerle ilgili söylediklerini dikkate alacağım.
Şuan için tek problemim hız konusu gibi. 1,1 kw motorun 1500 d/d olanı var tork 7 Nm civarı birde 3000 d/d olanı var ama torku 3,5 Nm civarı.
Bu tork ta bana yetmeyebilir.Bu konuda ne tavsiye edersin ? Eğer bahsettiğin gibi sensörler ile bu işi çözersem motoru büyüteyim mi ?

Bir de ultra viole kurutucu meselelerim kaldı. Bu konuda makine için çok önemli yani performansı için. Pvc üzerine baskı yapacağım  yakıcı olmamalı ve pvc nin yapısını bozmamalı. Pvc çantaya da örnek olarak ;




Pnömatik ile ilgili yerleri çözdüm sayılır.Sadece seçeneklerden seçimler yapıp sipariş vereceğim.
Yarısı bitti gibi değerli katkılarınızla ..

matador

Biz UV kurutucuları sadece lak baskılarda kullanıyorduk. PVC üzerine baskı işi yapmadık. Bu konuda bir fikrim yok.


70x50 Yarı Otomatik baskı makinesinde rakle ve sıyırıcıyı hareket ettiren motoru 0.75kW kullanıyorduk. Redüktörün tahvil oranını hatırlamıyorum. Kayış kasnak mekanizması kullanacaksanız redüktör kullanmanızı tavsiye ederim.

Cemre.

#18
Merhaba,

Öncelikle taşıyacağınız ağırlığı ve ihtiyacınız olan ivme/hız değerlerini (kaç sn'de tam hızına ulaşacak, stroku kaç sn'de tamamlayacak vs gibi bilgiler) motor ve redüktör ihtiyacınızın hesabını kolayca yapabilirsiniz. İsmini vermek hoş olmaz ama çalıştığım firmanın bu hesapları kolayca yapabileceğiniz bir tool'u mevcut web üzerinde herkesin kullanımına açık. Bu tarz bir sistemde mekanik frene ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. Mekanik fren daha çok vinç vb yüklerde sistem enerjisiz olduğu durumda yükün sabit kalabilmesi, motorun yük tarafından çevrilmemesi istendiğinde uygulanan bir yöntem/araç.
Yüksek ihtimalle sisteminizde küçük güçlerde kullanıma uygun ve fiyatı görece daha uygun olan sonsuz tip redüktör kullanacaksınız, bu durumda zaten düşük verimli olan bu redüktör tipi otoblokaj diye bahsedilen hadiseden dolayı kolay kolay yük tarafından çevrilemeyecek bir yapıdır. Bu da mekanik fren ihtiyacı az da olsa varsa, bu ihtiyacı tamamen ortadan kaldırabilir. (Bununla mekanik frensiz, küçük güçlü (100-300kg kapasiteli) vinç/asansör yapanı dahi gördüm)

Kolay gelsin...