cnc yi 3d yaziciya cevirme

Başlatan teknikelektronikci, 27 Ekim 2017, 22:26:42

teknikelektronikci

Merhaba arkadaslar,
foruma girmeyeli epey bir oldu, epey özlemisim :)

Hemen girer girmez su an yeni projem icin bir kac bilgiye ihtiyacim var umarim yardimci olan olur.

Elimde kendi yapmis oldugum cnc var, 120 cm X 80cm ebatlarinda diye biliyorum.

Sorum su, ben bu cnc mi 3d yaziciya cevirmek istyiorum, fakat gördügüm 3d yazicilarin cogunda Y ekseni sabit altdaki tablo hareket ediyor, benim cnc de tablo sabit x,y,z hareket ediyor (umarim anlatabilmisimdir) sizce bu cnc yi 3d yaziciya cevirebilirmiyim ? x,y,z in hareket etmesi baski kalitesini nasil etkiler ?

Elimde 7 Amper step motor sürücüler var, aliexpressden usb-> mach3 cevirici almak istyiorum ama mach3 ile 3d basabilirmiyim pek emin degilim.

Elektronikden uzaklasali epey oldu, o yüzden hazir modüller kullanmayi tercih ediyorum.

Bu konuda bana tavsiyesi olan varmi ?
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

esensoy

Ramps 1.4 kiti veya diğer kontrolcülerle sürebilirsin,
Mekanik arduino üzerine firmware atılırken seçilebiliyor,
Bayağı kapsamlı bir firmware, hemen her türlü mekanik yapıyı destekler diye düşünüyorum,


Mach3 yerine ramps kitini tavsiye ediyorum, ama mach3 le de olur, ramps işini kolaylaştırır
En tehlikeli an "zafer" anıdır.

sigmoid

Mach3 3d yazıcı için gerekli olan gcodelarını desteklemeyebilir. Arkadaşın dediği gibi ramps bu iş için biçilmiş kaftan. Elindeki motor sürücüleri rampsa takmak için biraz upraşman gerekebilir. Aslında rampsın hangi pininden step ve dir sinyallerinin çıktığını bulup motor sürücüye takman yeterli. Firmware yazılımları çok esnek ve her türlü configurasyona izin veriyor. Ayarlaması kolay ve görsel olduğu için ben repetier firmware tercih ediyorum. Ticari olarak satan bir çok kişiye sorduğumda marlin daha iyi diyorlar.

3d yazıcılarda mekaniği olay ve ucuz yapmak için tablayı hareket ettiriyorlar. Malzeme olarak pla basacaksanız makineyi değiştirmeye gerek yok. Zeminin milimetrik olarak dümdüz olduğundan emin olun. Düz zemin olması için cam veya ayna kullanılıyor.

Abs basmak için ısıtıcılı bir tablaya ihtiyacınız olacak. Boyut büyük olduğu için silikom rezistans yaptırabilirsiniz. Rezistansıda ramps karta solid state röle ile bağlayabilirsiniz.

muhendisbey

ABS için ısıtıcı tabla olması tek başına yetersiz. Kapalı kutu içerisinde olmalı, hava akımı olmamalı. Yoksa katman çatlaması meydana gelir.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

sezgin05

#4
@teknikelektronikci : Mach3 programıyla çalışan bir cnc niz varsa doğrudan 3d printer olarak kullanabiliyorsunuz. Dilimleyici olarak Cura kullandığınızda gcode export ayarlarında machine tipini Mach3 seçebilirsiniz.. Geriye sadece extruder ve tabla ısıtma işi kalıyorki bunu isterseniz arduino ile yaptırın isterseniz kendi yapacağınız bir bağımsız termostat devresi ile yapınız. Benim ilk 3d printerim Mach3 idi.Linkte herşey var.
http://cnc2printer3d.wordpress.com
Mach3 eklentisi için link
https://cnc2printer3d.wordpress.com//?s=mach3&search=Go


muhendisbey

Z ekseni değil. E ekseni :) E ekseni ile verdiğin G kodu komutları extruder'ı sürüyor.


Mach 3 ile olacaksa galiba 4. eksen olarak sürülüyordur.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

sezgin05

Evet Mach3 4 eksen olarak süreceksin. E ekseni ekstruder

teknikelektronikci

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!



mustafacan

ayrıca mach3 kartta step ve dırları tersleyeceksin yazılımda.
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!