16 Aralık 2018, 13:49:49

Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME


Nextion TFT ekrana değişken değeri gönderme formatı...

Başlatan mustafa_cmbz, 04 Şubat 2018, 16:14:21

mustafa_cmbz

Merhabalar..

Elimde 3.5" nextion serial tft ekran mevcut...

Simulatörde yaptığım butonların vs. degerlerini pic ile serialden okuyabiliyorum fakat ekrana nasıl değer göndereceğim bilemedim..

normalde nextionun editöründen debug yaparken

Kod Seç
n1.val=10 

dediğim zaman ekranda "10" değerini görüyorum

ama bunu pic ile nasıl göndermem gerekiyor onu bir türlü çözemedim..

bir kaç denemem oldu fakat sonuç alamadım:


Kod Seç

 PARLAKLIK
=100
 
 EKRAN
:
 
HSerOut [Str COMPONENT_ID,PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 HSerOut 
["n1",PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 HSerOut 
["n1=",PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 HSerOut 
["n1.val=",PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 HSerOut 
["n1.val",PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 HSerOut 
[$n1 ,PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 HSerOut 
[n1 ,PARLAKLIK]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000
 
GoTo EKRAN



Protonda Hserout komutu ile N1 e değişken değerini nasıl göndermem gerekiyor ?

Maxim

her komut sonunda 3 kere ff göndermen lazım
HRSOut2 "n0.val=",Dec DCa33,$ff,$ff,$ff

mustafa_cmbz

Kod Seç
 DelayMS 1000 PARLAKLIK=10
 HSerOut 
["n1.val=",Dec PARLAKLIK,A,A,A]
 
GoSub MELODIDelayMS 1000


Aynen hocam çok teşekkür ettim..Sonuna dediğin gibi 3 tane $ff ekleyince oldu...


mustafa_cmbz

Maxim hocam sayfa değiştiriken nasıl yapıyoruz onu atlamışım..Göndereceğim veri page bilgisimi oluyor nasıl oluyor ?

Maxim

Tam hatirlayamadim yarin bakabilirim.
Ama sayfa degistirme detaylari internet dokumanlarinda yaziyordu

mustafa_cmbz

Kod Seç
 NEXTION_STANDBY_SAYFAYA_GEC:
 
HSerOut ["page STANDBY",$ff,$ff,$ff]
 Return 


Ona da mehmet hocam yardımcı oldu sağolsun..Halleetik şimdilik...

Çok güzel bir ekranmış.Kullanımı vs. on numara alet..

erdogan2734

Hocam Merhaba;

Bende bu ekranla bir kaç uygulama yapmaya çalışacağım. Ben ekrandan herhangi bir işlemciye veri yollamak istiyorum.

Burada bu işi yaparken ekran tarafında herhangi bir ayar yapmak gerekir mi yoksa printh komutu ile yollamamız yeterlimi?

Ayrıca baud rate hızını nasıl ayarlıyoruz, yada cihaz otomatik 9600 hızında mı çalışıyor.

Konu ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Bildiğim tek şey henüz hiç bir şey bilmediğim...

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: erdogan2734 - 16 Eylül 2018, 23:30:32Hocam Merhaba;

Bende bu ekranla bir kaç uygulama yapmaya çalışacağım. Ben ekrandan herhangi bir işlemciye veri yollamak istiyorum.

Burada bu işi yaparken ekran tarafında herhangi bir ayar yapmak gerekir mi yoksa printh komutu ile yollamamız yeterlimi?

Ayrıca baud rate hızını nasıl ayarlıyoruz, yada cihaz otomatik 9600 hızında mı çalışıyor.

Konu ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.
 

İlk olarak ekranı iyi tanımak gerekli youtubede bu konular ile ilgili bir çok örnek mevcut.

Baudrate hızını ayarlamak için kalıcı mı yoksa geçicimi diye iki kod mevcut diye hatırlıyorum. Wiki den ekranın kendi komutları ile ilgili dökümanda baudrate hızıyla ilgili kodlar mevcut ekran açılışında ilk ekran sayfasına bu kodu yazmıştım diye hatırlıyorum.

Müsai zamanda proje dosyaına bakmam gerek..

erdogan2734

Alıntı yapılan: mustafa_cmbz - 17 Eylül 2018, 02:53:11İlk olarak ekranı iyi tanımak gerekli youtubede bu konular ile ilgili bir çok örnek mevcut.

Baudrate hızını ayarlamak için kalıcı mı yoksa geçicimi diye iki kod mevcut diye hatırlıyorum. Wiki den ekranın kendi komutları ile ilgili dökümanda baudrate hızıyla ilgili kodlar mevcut ekran açılışında ilk ekran sayfasına bu kodu yazmıştım diye hatırlıyorum.

Müsai zamanda proje dosyaına bakmam gerek..

Haklısınız Hocam;

Ekran ile ilgili çalışıyorum gerek kendi forumu gerekse youtube videolarını izliyorum ihtiyaç oldukça.

Aslında Ekran tarafında UI tasarımı bitti sadece bazı verileri dışarı aktarıp deneme yapacağım.

Dün konuya mesaj atarken laptop üzerine çay döküp her ne kadar işlere sekte vursam da, proje dosyalarına bakıp cevap verdiğinizde bende deneme yapmaya çalışacağım.

İlginiz için teşekkür ederim. 



Bildiğim tek şey henüz hiç bir şey bilmediğim...

argelojik

merhaba printh komutu göndermene gerek yok. Nextion editorde ekrandaki objenin (buton,text v.b.) Send ID kısmını aktif yaparak o objenin sayfa numarasını, id'sini ve event'ini (Basma ya da çekme) mikrodenetleyiciye gönderebilirsin. Mikrodenetleyici kısmında ise objeden gönderdiğin  kod gelmişse yapmak istediğin altprogramı  gerçekleştirirsin... Başka sorun varsa seve seve yanıtlarım. Bu forumdan 1 ay önce yardım istedim ustalardan. Bana kimse yardım etmedi. Ben kendim hepsini öğrendim. Herkesin derdi para olmuş bu lanet dünyada. Bilgi paylaştıkça çoğalır....

Maxim


erdogan2734

Alıntı yapılan: argelojik - 17 Eylül 2018, 17:49:12merhaba printh komutu göndermene gerek yok. Nextion editorde ekrandaki objenin (buton,text v.b.) Send ID kısmını aktif yaparak o objenin sayfa numarasını, id'sini ve event'ini (Basma ya da çekme) mikrodenetleyiciye gönderebilirsin. Mikrodenetleyici kısmında ise objeden gönderdiğin  kod gelmişse yapmak istediğin altprogramı  gerçekleştirirsin... Başka sorun varsa seve seve yanıtlarım. Bu forumdan 1 ay önce yardım istedim ustalardan. Bana kimse yardım etmedi. Ben kendim hepsini öğrendim. Herkesin derdi para olmuş bu lanet dünyada. Bilgi paylaştıkça çoğalır....

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Şimdi buton ID si ile ilgili sıkıntı yok haklısınız onu yollayabiliyoruz.
Ancak ben veri yollamak istiyorum. Örneğim bir x değişkeni var onun değerini değiştirip yollayacağım gibi düşüne bilirsiniz.

Ayrıca işlemciden bunu nasıl yakalıyoruz, kesme falan mı kullanıyoruz iki işlemciyi haberleştirir gibi?

Aslında sorularım bunlardı.



 
Alıntı yapılan: Maxim - 18 Eylül 2018, 11:17:13burada paylaşımı seven bir üyemizin konu hakkında dersleri mevcut
http://www.picproje.org/index.php/topic,73106.0.html

Maxim hocam teşekkürler takipteyim.
Bildiğim tek şey henüz hiç bir şey bilmediğim...

NagraEq

Alıntı yapılan: erdogan2734 - 18 Eylül 2018, 20:02:02Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Şimdi buton ID si ile ilgili sıkıntı yok haklısınız onu yollayabiliyoruz.
Ancak ben veri yollamak istiyorum. Örneğim bir x değişkeni var onun değerini değiştirip yollayacağım gibi düşüne bilirsiniz.

Ayrıca işlemciden bunu nasıl yakalıyoruz, kesme falan mı kullanıyoruz iki işlemciyi haberleştirir gibi?

Aslında sorularım bunlardı.

Merhaba,
X değişkeninin değerini uart üzerinden gönderebilmek için bir kaç komut mevcuttur. Bunlar print ve get komutlarıdır.

Örneğin;
get t0.txt // t0'ın text verisini gönderir
get j0.val // j0'ın değerini gönderir.
Get komutu ile gönderilecek veri
text ise;
0X70+ASCII code+0xff 0xff 0xff
sayısal bir değer ise;
0X71+4 byte binary data+0xff 0xff 0xff
biçiminde oluyor.

Get komutu belirli bir şablonda verinizi gönderiyor.

Print komutunda ise belirli bir şablon yok. Yani verinin başında veya sonuna bir şey eklemiyor.
print t0.txt // t0'ı ASCII formatında gönderir
print j0.val // j0'ı 4 byte hexadecimal little endian olarak gönderir.

print komutu daha esnek bir yapı sunduğu için, projelerimde genelde print komutunu kullanıyorum. Verinin başına sonuna printh ile sabit karakterler yada karakter dizileri koyuyorum.
Bunlar, karşı tarafta mesajı yakalarken ve çözerken işi kolaylaştırıyor.

Detaylar ürünün wiki sayfasında mevcuttur.

Herkese iyi forumlar, kolay gelsin.

erdogan2734

19 Eylül 2018, 19:57:03 #13 Son düzenlenme: 20 Eylül 2018, 19:24:54 erdogan2734
Alıntı yapılan: NagraEq - 18 Eylül 2018, 21:42:37Merhaba,
X değişkeninin değerini uart üzerinden gönderebilmek için bir kaç komut mevcuttur. Bunlar print ve get komutlarıdır.

Örneğin;
get t0.txt // t0'ın text verisini gönderir
get j0.val // j0'ın değerini gönderir.
Get komutu ile gönderilecek veri
text ise;
0X70+ASCII code+0xff 0xff 0xff
sayısal bir değer ise;
0X71+4 byte binary data+0xff 0xff 0xff
biçiminde oluyor.

Get komutu belirli bir şablonda verinizi gönderiyor.

Print komutunda ise belirli bir şablon yok. Yani verinin başında veya sonuna bir şey eklemiyor.
print t0.txt // t0'ı ASCII formatında gönderir
print j0.val // j0'ı 4 byte hexadecimal little endian olarak gönderir.

print komutu daha esnek bir yapı sunduğu için, projelerimde genelde print komutunu kullanıyorum. Verinin başına sonuna printh ile sabit karakterler yada karakter dizileri koyuyorum.
Bunlar, karşı tarafta mesajı yakalarken ve çözerken işi kolaylaştırıyor.

Detaylar ürünün wiki sayfasında mevcuttur.

Herkese iyi forumlar, kolay gelsin.

    Merhaba hocam;

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler gerçekten faydalı oldu.

HAberleşmeyi sağladım.

Tekrar bilgi için teşekkürler.
Bildiğim tek şey henüz hiç bir şey bilmediğim...