13 Aralık 2018, 08:14:38

Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H


Thread'i istedigim cekirdekte nasil calistiririm

Başlatan digiman, 06 Ağustos 2018, 20:39:18

digiman

06 Ağustos 2018, 20:39:18 Son düzenlenme: 06 Ağustos 2018, 20:40:19 digiman
Merhaba, her nekadar windows bu isleri ben yonetirim dese de; delphi ile yazdigim thread'leri farkli cekirdeklerde calistirmak istiyorum bunun icin delphide bir fonksiyon var SetProcessAffinityMask(thread.handle, core_num); diye ama ben threadin calistigi cekirdegi degistiremiyorum. Delphi7 ile yazdim olmadi xe5 ilede olmadi fikri olan varmi? Windows 64 bitti ondanmi acaba dedim 32bit de de calismadi.
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.

OptimusPrime

Bildigim kadariyla windows da boyel bir secenek yok. Zaten fonsiyonun ismide (AffinityMask) linux u andiriyor.

digiman

06 Ağustos 2018, 21:25:06 #2 Son düzenlenme: 08 Ağustos 2018, 00:55:59 digiman
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/desktop/api/winbase/nf-winbase-setprocessaffinitymask

Var windows kutuphanesinin icinde xe5 te filan kutuphaneler acilmiyor bildigim kadariyla ama d7 de gorusunuz proseduru zaten api kullaniyor.
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.


digiman

Nasil iste, sikinti ne onu anlamiyorum fonksiyon surekli false donduruyor. windows deseki aga kapattim erisimi anlarim ama oyle birseye de rastlamadim.
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.

iboibo

Windows zaten otomatikman bunu yapıyor seri haberleşmede iki tane thread kullanmıştım birde programın kendisi
3 tane %25 dağıtmıştı hatta şaşırmıştım adamlar ne yapmış deyü;

Eğer windows bunu otomatikman yapmıyorsa başka problem var demektir.

digiman

Win yapmasin istiyorum zaten.yaptigini biliyorum.
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.

iboibo

Alıntı yapılan: digiman - 06 Ağustos 2018, 23:12:42Win yapmasin istiyorum zaten.yaptigini biliyorum.

Tebrikler o zaman ufacık bir googleda aramayla o fonksiyonda direk çekirdek numarası yazılarak cağrılmadığınıda görmüşsündür zaten biliyorsundur.

digiman

ne yazacaksak onu soyle o zaman tebrik edecegine
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.

engerex

Merhaba,
Bir bileşen yardımı ile bunu daha önce yapmıştım. Asenkrondu.
Yani mümkün.

digiman

hocam aslinda win vista ile bu erisimleri kapatmis anlasilan Componenet in tam adini hatirliyorsan deneyebilirim, tesekkurler.
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.

digiman

07 Ağustos 2018, 19:45:51 #11 Son düzenlenme: 07 Ağustos 2018, 20:04:18 digiman
Hallettim, SetThreadAffinityMask(thread.handle, core_num); yanlis fonksiyonu cagirmisim, direkt core number yazilarak kullanilabiliyormus, belki isine yarayan olur.
Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.

OG

FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

digiman

Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.