Elektrikler kesilirse

Başlatan Zoroaster, 14 Ekim 2018, 15:43:05

algorist

Alıntı yapılan: iboibo - 17 Ekim 2018, 23:34:42İnsan vücüdundan enerji üretmekte nedir  ;D  ;D  ;D

Bir kaynakta okumuştum amerikada göl oluşturacak yüksek bir yere , güneş enerjisi ile çalışan bir motor denizden suyu çekerek yükseğe buraya çıkarıyor , göl doluyor göl tamamen dolduğunda aylarca yetecek enerji depolanmış oluyor ve bir jeneratör gölden suyu boşaltarak enerji üretiyor gece gündüz üretim devam ediyor.
Şahane fikir değil mi?


@Emre_Tuncay_
Peki tribunden sonra basıncın düşürülmesi gerekmez mi yoksa akış olmaz ve tribun dönmez tekrar basıncı nasıl düşürüyorsunuz.

Buna drenaj deniyor hali hazırdaki birçok hidroelektrik santrali yapıyor zaten. Gece çekip gündüz elektrik üretiliyor.
e-e-e

Zoroaster

Drenaj barajdaki suyun enerji uretimine dahil edilmeden salinmasi demek degil mi?

Asagidaki suyu baraja pompalamak icin harcayacagin enerjiden daha az ureteceginden bahsettigin uygulamanin ne avantaji olabilir.
Seytan deliginden kacti.

tekosis

Almanya'da güneş veya rüzgar enerjisi ile elektrik üretilen sistemlerde arz talepten fazla olunca enerjiyi depolamak için bu baraj doldurma yöntemi kullanılıyormuş.
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır.

Zoroaster

Gene de ilginc.

Cunku talep dusunce turbin suyunu kismak varken.
Seytan deliginden kacti.

RaMu

Alıntı yapılan: yesilu - 18 Ekim 2018, 09:01:44https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/compact-fusion.html
para biriktirip bundan alın. şaka biryana yakın bir gelecekte bunu iyice küçültüp uzuzlatacaklar, şuanki haliyle uçak gemisinde kullanılıyor, o zaman otomobillerde evlerde olacak. her binanın kalorifer dairesinde bundan bi tane olacak...
ITER ve Tokamak a benziyor, termonükleer Füzyon Reaktörü sanırım.
Bunlardan ise evlere gireceğini zannetmem.

https://www.youtube.com/watch?v=S86bt27ZKt4

https://www.youtube.com/watch?v=NO-fKDY7f9s
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

power20

Alıntı yapılan: Zoroaster - 19 Ekim 2018, 00:51:41Asagidaki suyu baraja pompalamak icin harcayacagin enerjiden daha az ureteceginden bahsettigin uygulamanin ne avantaji olabilir.
Yavaş yavaş  1 yılda baraj dolar. 1 ay enerji üretir.
Bu barajlardan 12 tane olsa 1 yıl kesintisiz enerji demektir.

Zoroaster

Omrunde hic baraj gordun mu?
Seytan deliginden kacti.

crazy

Hidroelektrik santralleri eğer  yeni kurulan bir tesis ise Yekdem ile 10 yıllık anlaşma yapılıyor(2022'de sanırım kaldırılacak).Destek teşvik kapsamında döviz kuru üzerinden kWh'ti 0,0730$ 24 saat bu fiyat üzerinden satış yapılıyor.Pmum'da ise günlük arz talep durumuna göre saatlik birim fiyatları değişiyor.Genelde gece 01:00 -06:00 arası birim fiyatları düşük olduğu santraller barajda su biriktirip veya yük atıp(termik santral gibi) gündüz pahalı fiyattan üretim yapıp satıyor.Gücü yüksek bir veya daha fazla santral arıza veya bakıma girdiğinde Pmum birim  fiyatları yükselir.Birim fiyatının 1,8 TL olduğu zamanları biliyorum(3 gün boyunca bazı saatler),sonra müdahale etmişlerdi.

muhendisbey

Alıntı yapılan: Emre_Tuncay_ - 18 Ekim 2018, 15:48:16Haşa yoktan var etmek iddaa mız yok.Olay aynı su buharının türbini çevirmesi gibi. Su buharının entalpi değeri 1 ise süperkritik CO2 in 25. Süperkritik noktaya çıkarmak içinse ısıtıp basınçlandırıyoruz.Zaten verdiğiniz enerjiden fazlasını alamazsınız. Şöyle düşünün ben 1MW lık bir jeneratör yaptım dizel motorla tahriklenen o nun boyutu devasal olur.Bunda ise olay ufak olması.1MW elektrik dönüşümü için 1MW dan fazla enerji vermeniz gerekir zaten.Ufak olmasının nedeni ise aynı hacimdeki sCO2 in su buharına nazaran entalpi değerinin fazla olması.



İlginç açıkçası. CO2 tekrar atmosfere verilmiyorsa soğutulması gerekir ki tribünün diğer tarafında basınç düşsün. Bunu nasıl hallediyorlar?
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

sımışka

Alıntı yapılan: muhendisbey - 19 Ekim 2018, 21:23:45İlginç açıkçası. CO2 tekrar atmosfere verilmiyorsa soğutulması gerekir ki tribünün diğer tarafında basınç düşsün. Bunu nasıl hallediyorlar?
kompresör türbin arasında ve gerekli ise türbin kompresör arasında ısı değiştiricileri kullanılıyor. Ayrıca bu bölümde soğutucularda mevcut ve sıcaklık basınç ayarları yapılıyor. Gazın belli sıcaklık ve basınçlarda kalması sağlanıyor ki süperkritik fazdan tekrar gaz veya sıvı forma dönüşmemesi için. Teoride o kadar düşük bir alana sığdırılması mümkün fakat pratikte malzemeye bağlı olarak yer büyüklüğü artabiliyor. Brayton çevrimine bakabilirsiniz.

RaMu

#55
Konuyu hortlatıyorum.
İlk mesajımda bahsettiğim bisiklet sistemi ile elektrik üretme hakkında
çok güzel bir videoya rastladım.
74cm bacak çapı olan olimpik sporcu isek
ancak 700 Watt a çıkabiliyoruz.
Adamın dakikada düştüğü halede bakarsak
bu güç bir insanın  üretebilmesi için çok yüksek.
0.02 kWh üretiyor ve bununla ekmek kızartma makinasını çalıştırıyor.

Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

engerex

Alıntı yapılan: crazy - 19 Ekim 2018, 12:58:18Hidroelektrik santralleri eğer  yeni kurulan bir tesis ise Yekdem ile 10 yıllık anlaşma yapılıyor(2022'de sanırım kaldırılacak).Destek teşvik kapsamında döviz kuru üzerinden kWh'ti 0,0730$ 24 saat bu fiyat üzerinden satış yapılıyor.Pmum'da ise günlük arz talep durumuna göre saatlik birim fiyatları değişiyor.Genelde gece 01:00 -06:00 arası birim fiyatları düşük olduğu santraller barajda su biriktirip veya yük atıp(termik santral gibi) gündüz pahalı fiyattan üretim yapıp satıyor.Gücü yüksek bir veya daha fazla santral arıza veya bakıma girdiğinde Pmum birim  fiyatları yükselir.Birim fiyatının 1,8 TL olduğu zamanları biliyorum(3 gün boyunca bazı saatler),sonra müdahale etmişlerdi.

Rusya'nın ülkemizde kurduğu nükleer santrali elektriği yaklaşık 15 cente satacak. Ünal Aysal'ın da doğalgaz ile ürettiği elektriğin fiyatı bir o kadardı.
 Bizler neden o fiyattan satamıyoruz?