Pulse Dedektör Dökümanları Neden Sır Gibi Saklanır?

Başlatan rayman, 02 Mayıs 2020, 22:32:14

wtrk

Alıntı yapılan: makdeniz - 04 Mayıs 2020, 21:34:31@wtrk spirit pi arduino kodlarını kabaca inceledim arduino'da sadece puls gönderip analog okumuş acaba cep telefonu app. kodları mevcut mu ?

Programın kodları mevcut değil ancak, programın full halleri var hocam.
Apk Easy Tool ile kaynak kodlar görüntülenebiliyor ancak ben çok kod işinden anlamıyorum. Crack yapmasını da bir arkadaş gösterdi. Size yolluyorum.
NoBody Can Stop Me!!!!!

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: devrecii - 04 Mayıs 2020, 18:45:38Sinyal gönderiyorsun bu sinyal yansıyıp geri dönecek, ışık hızını düşünürsek (toprakta yavaş diyelim)  250bin km saniye :)

250mhz desek 1metre bunu da 10 a bölelim 2.5ghz  10cm hassasiyet (ışık hızı/ frekans = dalga boyu).  Opamp ve karşılaştırıcı, kontrolcü vs 2.5ghz de işlem yapabiliyor olması lazım. Resmen yerin röntgenini çekiyor bu makina zaten yapılmış.

Eğer bunun dışında eğer bobin üzerinde oluşan değişimler gözleniyorsa @z hocanın dediği gibi bütün sistemler birbirinin aynısı.

Benim düşündüğüm şey ultrasonla bebeği anne karnında görmek mümkünse bunun gibi bir şey yapılmaz mlı ultrasonik temizleyici veya piezo  gibi hem sinyal gönderiyor hem alıyor.

Ultrason teknolojisinde tek sensor yok.
Sonik mercekler olduğunu sanıyorum. (Tamamen Attım)
Bir görüntüyü bir pals ve bir yansımadan oluşruramazsınız.
Çoklu alan taraması gerekir.

Zaten metal dedektörlerinin çoklu alan taramasıyla yeraltı vektörel haritalandırma yapısıda bilinen bir yöntem.
Toprağa Batık kalıntı ve şehirlerin warlığını böyle bulup kazı yapıyorlar.

sinus

Toprakta manyetik alanın hızı, ışık hızı formülüyle ifade edilemediğini okumuştum.

@devrecii Yeraltı anomalilerini incelemek için GPR'ler kullanılıyor. Tahmin ettiğiniz üzere yüksek frekansla çalışıyor. Birden fazla sensör kullanıyor. Belirli alanda dünyanın manyetik alanı yönüne dikkat edilerek belirli aralıklarla birden fazla örnek alınıyor. Alınan sinyaller işlenerek bir görüntü çıkarılıyor. Fakat bu görüntü ayna gibi değil. Amatör bir kullanıcının yorumlayamayacağı bir şey. Deneyim ve bilgi gerektiriyor. Bilinçsiz kullanıcılar bu cihazın nasıl kullanıldığını bilmediği için, 100.000 liralık cihaz varmış yer altının fotoğrafını çekiyormuş gibi söylemlere neden oluyor.

Bu işin teknik kısmında kahvehanelerde anlatıldığı gibi teoriler yok. Cihazlar toprağa yaklaştığında güç kaybediyor. Çünkü toprakta bir sürü mineral var ve yük gibi davranıyor. Bu cihazlarda geri besleme, pid kontrolcü kullanma olanağı da yok. Bobinlerle uğraşmak insanı çileden çıkarabiliyor.

Yeraltı cihazları tasarım amacı yalnızca define bulmak değil. Askeri amaçlı ve gıda sanayi içinde kullanılıyor. İnsanlar hırsları yüzünden bu cihazlar yatırım yapıp zengin olmayı ümit ediyor. Bunun bilincinde olanlar zaten bu işi hobi amaçlı yapıyor.


@z Sürekli dalga metal dedektörleri eddy akımı prensibine göre çalışır. Pasif dedektörler bunların dışında kalır. Endüktans değişim buna örnek verilebilir. Günümüz cihazlarında tercih edilmez.

1) BFO : 1950 li yıllarda icat edilmiştir. Günümüzde pek tercih edilmeyen bir yöntemdir. Basit bir yapıdadır. Fakat pek güvenilir değildir. Algılama mesafesi düşüktür. İki frekansın (100khz gibi) bir mikser yardımıyla karşılaştırılmasına dayanır. Arama bobinine cisim yaklaştığında osilatörün frekansı değişir, mikserde bir ses duyulur.

2) VLF : Alıcı ve verici iki bobin bulunur. Göndericiden gönderilen sinyaller (genelde sinüs forumunda) referans alınarak alıcıdaki faz ve genlik bilgisine göre yorumlama yapılır. Ortalama 50cm gibi bir derinliğe nüfuz edebilir. Ayrım konusunda (değerli/değersiz) iyi sayılabilir. Bobinler balanslı ve manyetik ekranlamalıdır. Balans işlemini üretim olanakları kısıtlı bir imalathanede yapmak son derece zordur.

3) Pulse Induction : Tek bobin bulunur. Bobine güçlü kare dalga gönderilir. Bobin bir direnç yardımıyla sönümlenir. Bobine metal cisim yaklaştığında eğri şekli değişir. Bu eğri integrator ve sample/hold devreleriyle incelenerek çıkışta sinyal üretilir.

Bunun yanında karma sistemler ve multi bobinli sistemlerde üretilebilir. VLF'ler frekans domaini, Pulse sistemler zaman domaini olarak düşünülebilir.

İyi bir dedektör genelde analog devrelerle kuruludur. Dijital elektronikle algılama yapmak çözünürlük devreye girdiği algılama mesafesini düşürebilir, dedektörü sağırlaştırabilir.

Hattusa

bu konunun sonu nereye gider merak ediyorum
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

ipek

Belgesel kanallarında GPR diye bir techizat var,bazen tekerlekli ve GPS destekli bazen giyilebilir,saatlerce tarıyorlar,aletler pek akıllı değil,bellek kartını laptop'a takıp falcı yorumlıyormuşcasına ekranda irdeliyorlan,görüntüler berbat fakat uzmanı yorumlayabiliyor,sonuç sıkıcı ne bulursanız bulun,eğer kazmayı vurursanız hapis'tesiniz...

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: ipek - 05 Mayıs 2020, 01:14:57Belgesel kanallarında GPR diye bir techizat var,bazen tekerlekli ve GPS destekli bazen giyilebilir,saatlerce tarıyorlar,aletler pek akıllı değil,bellek kartını laptop'a takıp falcı yorumlıyormuşcasına ekranda irdeliyorlan,görüntüler berbat fakat uzmanı yorumlayabiliyor,sonuç sıkıcı ne bulursanız bulun,eğer kazmayı vurursanız hapis'tesiniz...

Gpr lar genellikle büyük yapıların tespiti için kullanılıyor kaldıki böyle bir yapıyı kazmak demek sit alanı kazmak demek kundaktaki bebeğe kadar sorguya çekerler.

Bu yüzden bu işe koşanlar genellikle ya sadece cihaz sahibi oluyorlar saatlik arama yapıp parasını alıyor yada resmi kazı yapıyorlar.

Bu işlerde en temizi tek tekçilik. Köstebek gibi eşeliyorlar yapılara zarar vermiyorlar ve genellikle müzeler de bunlara istisna gösterip buldukları kaçağa gitmesin diye exper yapıp parasını veriyorlar.

Birde işin koleksiyoncular kısmı var sağlam bir koleksiyonunu var ise sırtınız yere gelmez başınızda belaya girmez.


yusuffyk

hayret kimse uydudan yer altı görüntüleme konusundan bahsetmemiş :)
http://yusuffyk.com  ||  http://www.youtube.com/yusuffyk

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: yktronik - 05 Mayıs 2020, 15:56:03hayret kimse uydudan yer altı görüntüleme konusundan bahsetmemiş :)

O yönten define bulmada pek işe yaramaz. :)

yusuffyk

niye öyle diyorsun abi :) bizim bir abi var, uyduları ele geçirmiş. tabletine bir program yüklüyor, taaa uydudan buluyor nerede ne varsa :)
http://yusuffyk.com  ||  http://www.youtube.com/yusuffyk

M.Salim GÜLLÜCE

#39
Alıntı yapılan: yktronik - 05 Mayıs 2020, 16:53:54niye öyle diyorsun abi :) bizim bir abi var, uyduları ele geçirmiş. tabletine bir program yüklüyor, taaa uydudan buluyor nerede ne varsa :)
Sizi keklemiş olabilirmi :)
Zira uydu yaınları yada dataları yer altındaki yüzüğe yada antik sikkeye erişecek düzeyde değildir.

Ancak şunu belki belirlenmesinden yola çıkarak kendisi yorumlayıp kazı yapabilir.
Batık yeraltı kalıntıları, şehirleri, mahalleleri falan.
Eski yerleşim alanları warsa define de olasıdır.
Şehir yapılanmasından hazine odası yada darphane falan tespit edile bilir.
Ancak o da ağır tecrübe ve bilgi gerketirir.
Kalıntıları ben görsem bana bişey ifade etmez zira..!!!

z

Altin sikke aramak icin degil de buyuk maden/mineral alanlarini aramak icin kullaniyorlar.

Cunku goggle map uygulamasinda bile Turkiye'deki bazi maden alanlarinda belirgin renklenmeler var.

Fayans topragi cikarilan bir alana baktigi hatirliyorum.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

makdeniz

Alıntı yapılan: yktronik - 05 Mayıs 2020, 15:56:03hayret kimse uydudan yer altı görüntüleme konusundan bahsetmemiş :)

Geçen gün gördüm israil malı :) adamlar yapmış.

Birde adamları nasıl inandırıyorlarsa biz ne desek inanmıyorlar.
Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

power20

Tek uyduyla olmaz, güney yarımkürede uyduları yardıma gelsin. Z hocam sinyali sızın oraya yayın yapan uydudan gelen sinyalle kıyaslayıp aradaki farka bakılırsa yer altı tabak gibi görünür:)
İnternet ile çalışacak. En az 2 çanak kullanılır. Biri Kuzey diğeri güney yarımkürede 2 uydu. 2 çanak anten...

Hattusa

fotogrametri sizin bahsettiğiniz teknik, yalnız kaçırdığınız bir nokta var, hiç bir sistem tek başına işe yaramaz, yani bir arayıcı eline bir gpr, manyemotre veya rezistivmetreyi kullanarak tek başına sonuca varamaz, sonuca varmanın yolu şüphelendiğin veya bir sistemle elde ettiğin kritik yerleri farklı sistemlerle teyit etmesi gerekir, yoksa başarısızlık yaşaması normal.
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

muhittin_kaplan

Alıntı yapılan: makdeniz - 05 Mayıs 2020, 17:45:48Geçen gün gördüm israil malı :) adamlar yapmış.

Birde adamları nasıl inandırıyorlarsa biz ne desek inanmıyorlar.

İnsanları kandırmak,Kandırılmış olduklarına ikna etmekten kolaydır.  M.Twain

Sizde Kandırmayı Deneyin.