Kablosuz çift yönlü data aktarımı.

Başlatan Melih1802, 01 Temmuz 2020, 20:13:40

Melih1802

Bir Fabrikada Makinelerin üretim adetlerini saydırmak ve makinaya on/off yaptırmak için kablosuz haberleşme yapmayı planlıyorum.

24V çıkışlı bir sensor, 30 Adet makinadan çıkan ürünleri algılayarak kablosuz olarak Alıcıya gönderecek, alıcı tarafı bu bilgileri toplayarak yine 24Volt çıkışlı olarak PLC ye aktaracak, PLC den de makinaya yine aynı temel mantıkla tersine ON/OFF bilgisi gönderilecek.

Makina dağılımı düzensiz ve duruma göre yerleri değiştiğinden Tesisat çekmek istemiyorum.
Bu projede tavsiye edebileceğiniz bir aktarıcı var mıdır?

ecunnu


OG

Makinelerin üretim adetini veren sensor cıkış sıklığı yaklaşık nedir? (saniyede 1, dakikada 3 gibi)
PLC'den komut alma sıklığı yaklaşık nedir? (herhalde makine sensor hizi ile bağıntılı, makineye geri dönüş stop vs)
 
Bir de makineler kaça kaç metre bir alan içinde toplanmış
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

Melih1802

Çıkış sıklığı min 3sn.
Makine plc iletişim sıklığı makina üretimi bitince.
Makina aralarında düzensiz olarak min 1 metre var.

LukeSkywalker


RaMu

RFM95/96/97/98(W)birçok yönden uygun olur.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

ilyas KAYA

Makinelerin üstünde sayaç ekranı ,  sarı kırmızı ve yeşil ışıkta olacak miydi ?

yldzelektronik

Ben olsam ble li bir çözüm üretirdim. En güzel çözüm gibi duruyor. İstediğiniz datarate ayarlayabilirsiniz.

Batarya ile çalışmak için de çokça uygun. Hiç olmadı esp32/esp8266 ile küçük bir local network kurar o şekilde çözerdim.
Kişinin başına gelen hayır Allah'tandır. Kişinin başına gelen şer nefsindendir. Nefislerimizle kendimize zulüm ediyoruz.

Melih1802


mufitsozen

Alıntı yapılan: Melih1802 - 03 Temmuz 2020, 11:14:54Varsa hazır modül tercihimdir.

Cihazlardan bilgi nasil/hangi interface ile alinacak?
Aptalca bir soru yoktur ve hiç kimse soru sormayı bırakana kadar aptal olmaz.

mustafa_cmbz

doruk otomasyon var o tarz sistemler kuruyor kullandıkları wifi hazır I/O modüller vardı scada ya da veri aktarıyor ağdan.İlgini çekerse etiket bilgisi atayım

bsenguler

Bence makinaların olduğu yerde kablolu(kabloda zırhlı olsun) iletişimi  tercih edin, ortamda ki motorların yaymış olduğu manyetik alan kablosuz iletişiminizi baltalayacaktır.

aliveli


Kabil ATICI

Umarım sizin başınıza gelmez, ama özellikle etrafta metal levhalar bulunduğu zaman kablosuz iletişimi oluşturan elektromanyetik dalgalarda yansımalar daha da sıkıntı olanı girişim olayı olabilmekte. Bu durumda bazı bölgelerde iletişim olamamakta. Çözümü anten konumu değiştirmekten geçiyor.

Bu konuda win fuarlarından birinde bulunduğumuz yerde birkaç wifi cihazı kontrol etmeye çalışıyorduk. Öyle ki duvar kenarında cihazın iletişimi sadece 1 adım ile değişebiliyordu.(bir adım ileride çalışan sistem, bir adım geride birbirini dahi görmüyordu.) Oldukça ilginç bir durumdu.
ambar7

PhD

UART üzerinden kendiniz bir protokol ile haberleşecekseniz HC-12 modülleri uygun olabilir. Kanal ayarı ile aynı anda frekans çakışmasını da önlemiş olursunuz. Ayrıca iş yerindeki makineler arası mesafelerde düşünüldüğünde uzak mesafeler için oldukça etkili bir modül. Ama fabrika içerisinde WiFi ağı varsa en güzeli  ESP8266 gibi WiFi modülü de bi network üzerinden güzel olabilir.

HC-12 => https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/hc-12-1000mt-seri-rf-modul-1km-P248039248?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwupD4BRD4ARIsABJMmZ_MrZf3K4sRMpgULELuKx_7Qndg8e4n1JhvKBA8pfwzN2gKeuAHyHMaAkXLEALw_wcB
...hiç...