24 Eylül 2020, 03:20:26

Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME


TMS320F28027 - XDS110 Debugger Bağlantısı

Başlatan quarko, 11 Ağustos 2020, 23:28:53

quarko

TMS320F28027 ile XDS110 Debugger arasında bağlantı nasıl olacağı konusunda bilgisi olan var mı acaba ?

Bu işlemci ile bir tasarım yapıyoruz. Fakat bir türlü Code Composer ile debug moda geçemiyorum. Proje ayarlarında debug probe seçeneklerinden bağlantıyı test edip, doğruluyorum. Herşey başarılı olarak görünüyor. Ama kodu derleyip, debug moda geçmek istediğimde, işlemci reset durumundan çıkıp cevap vermiyor.

Bağlantılarım bu şekilde.






Sorun ne olabilir ?
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

wanted0035

12 Ağustos 2020, 10:09:40 #1 Son düzenlenme: 12 Ağustos 2020, 13:50:59 wanted0035
haberleşme pinlerindeki pull-up dirençlerini söküp deneyin.
Önce programda debug moduna geç dedikten sonra , işlemciyi elle resetlemeyi dener misiniz?

z

R49 direncinin pulldown olmasi gerektiginden eminmisin?

High yapsan sorun bitecek gibi gorunuyor.

quarko

@z hocam,

TMS320F28027 launchpad kitinde, TRST pini 2K2 ile pull down yapılmış.




Anladığım kadarıyla, TRST pininin low da kalması normal çalışma modunda kalacağı anlamına geliyor.
Debugger bağlantısı gerçekleştiğinde TRST pini high konumuna geçiyor. Ve emulator moduna geçiş yapılıyor.

"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

quarko

Alıntı yapılan: wanted0035 - 12 Ağustos 2020, 10:09:40haberleşme pinlerindeki pull-up dirençlerini söküp deneyin.
Önce programda debug butonuna geç dedikten sonra , işlemciyi elle resetlemeyi dener misiniz?

Aslında dediğiniz gibi o pinlerdeki pull-up lara ilk etapta gerek olmayabilir. Olmazsa o şekilde de deneyeceğim. İşlemciyi elle resetleme mevzusu, daha önce yazılım atılmış işlemci için bir anlamı olmalı sanki.
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

wanted0035

yazılım tarafında debug butonuna bastıktan sonra -donanımsal resetleme yapılmazsa çalışma- gibi bir ayar var.

quarko

XRS pinindeki gerilim 3v3 değil. 94mV civarı, 2K2 pull-up ile. Bu nedenle işlemci sürekli resette kalıyor. Ve bağlantı gerçekleşmiyor. işlemciyi değiştirdim, sonuç aynı. Digikeyden almıştım ama patates malzeme olabilir mi ?
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

quarko

XRS pini bir türlü high konumuna geçemiyor. Sadece pull-up direnci varken bile XRS pin gerilimi,

94mV (Rpull-up = 2K2), 52mV (Rpull-up = 4K7)

Bağlanmama nedeni bu. Lehimlerken işlemci zarar görmüştür diye değiştirdim fakat, durum yine aynı. Fikri olan var ise, dinlemek isterim.
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

wanted0035

XRS e bağlı kondansatörden yada pcb kaynaklı sorun olabilir. Pull up dirençlerini söküp denediniz mi?

quarko

Alıntı yapılan: wanted0035 - 13 Ağustos 2020, 01:53:00XRS e bağlı kondansatörden yada pcb kaynaklı sorun olabilir. Pull up dirençlerini söküp denediniz mi?

Her şekilde denedim hocam. Pull-up dirençli, pull-up dirençsiz. Kondansatörsüz. Her şekilde durum aynı. Boş pcb yi de kontrol ettim. Sıkıntı yok gibi görünüyor. Açıklayamıyorum bu durumu :)
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

z

13 Ağustos 2020, 12:55:39 #10 Son düzenlenme: 13 Ağustos 2020, 13:14:44 z
Jtag cihazin calisiyor mu?

Xtal OSC calisiyor mu? Frekansi dogru mu?

Cipinle hic calismadim. F240X serisi ve XDS510PP ile calisirken cok az sorun yasardim.
Gerci jtag cihazini sadece kod yuklemek icin kullaniyordum.

Sen kodlari cipe yukleyebiliryormusun?

Hic olmazsa scopla Jtag sinyallerini bir izle derim.


quarko

JTAG cihazım XDS110, paketinden yeni çıkardım. İlk defa kullanmaya başlayacaktım eğer bu sorun olmasaydı.

Henüz çipe kod atamadım. İlk başta jtag debuggerla bağlantı sıkıntısı zannettim ama baktım ki, XRS reset pini sürekli low da, çip te resette kalıyor. Code Composer ile bağlanmaya çalıştığımda, çip reset durumunda diye hata verip bağlanmıyordu.

Xtal osc ve kondansatörleri takılı. Birde o tarafı kontrol edeyim bakalım.
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."

quarko

Sorun çözüldü arkadaşlar. Problem VDD deymiş. Dahili 1.8V regülatör aktif ise  VDD pinlerine sadece kondansatör takmak yeterli oluyormuş. Çizimde bir hata yapmışım. İlgili yolları kesince problem çözüldü.

Ben VDD den 3.3V verip, core un ihtiyacı olan 1.8V u içeride üreteceğini düşünmüştüm. Oysaki VDD pinlerine 3.3V vermeye gerek yokmuş. Bilginize.

Bir de şöyle bir durum var. İşlemciyi XRS pininden buton ile reset konumuna aldığımda pinlerde gerilim oluyor. Örneğin led bağlı pinler çok azda olsa yanıyor. Reset durumunda tam olarak 0 a çekemiyor, anladığım kadarıyla. Bu bir problem midir, yoksa TI C2000 serisi böyle mi ?
"Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız."