Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

plc

Başlatan yufuk, 26 Temmuz 2003, 15:45:55

aster

uluslar arası garanti olayına başıma gelen bir örnek vereyim
dışarıdan bir compaq pc almıştım sonra burada benden dolayı arıza yapmıştı
araştırdım yetkili servisini buldum götürdüm fatura falan istemedi arkadaki barkodu okuttu ve daha garantisinin devam ettiğini söyledi ve garantiden tamir oldu
hatta bana 200$ verirsem garantinin 2 sene daha uzuyacagını söyledi
o günden beri compaq ın hastası olmuşumdur buna sebep arkasındaki destek idi
halada öyle

aster

Amcam 8051 serisini konuşturmuş :D

yıldırım ak

Bir firmada OP15 arızası vardı. problem çok basit ama kafayı yedirttiren çatlak olayı. Diğer bir problemde sistemin durmasında saatlik üretim kaybının sadece kar marjı olarak 500.000.000 TL olması.

Bu durumda 1. yol arıza tespiti için sistemin durmasını beklemek ve arızayı tespit edene dek kaybı göze almak.

İkinci yol ise sistem durduğunda tıklama yöntemiyle tekrar çalıştırmak ve OP15 i değiştirmekti. Ancak OP15 e ne yüklersen onu alırsın. Yüklenecek program üretici olan bir alman firmasında ve tekel durumunda. Yani alternatifi yok. Bu nedenle Program yüklenmiş OP15 fiyatı olarak 5400 euro teklif geçtiler. OP15 i 675 euro fiyata bulduk. Düşünsenize program değeri 4725 euro. OP15 i dışarıdan aldık. El altından programı yüklettik. Sistemi çalıştırdık.

Burada anlatmak istediğim şey üretilmiş malı üretmek yerine ilk etapta yazılım/sistem geliştirerek otomasyon kurmak yönünde olmalı. Yani ilk etapta bir sistem geliştirmek ve gerekli otomasyon için yazılım geliştirmek. Bu aşamada hali hazır tüm markaların ürünleri kullanılabilir bence. Gerekirse marka veya değil. Önemli olan bu tip sistemleri kurabilmek. Yani elektroniği kullanarak mekaniğe hükmedebilmek. Sistem / makine geliştirebilmek. Daha sonra üretilen bu sistemler için elektronik tasarımlar yapılabilir.

Bu sayede elektronik tasarımlarımız, yine bize ait çalışan sistemler üzerinde olacak ve piyasada yer bulabilecektir. Aksi taktirde siemens, omron gibi arkasında büyük destek olan kuruluş ürünleri satmaya devam edecektir.

Sevgili Senol_sr nin bahsettiği kitap yazan insanların bir çoğu hakkındaki düşüncelerimi zaten yazılarımı okuyan arkadaşlar biliyorlar.

Bizlerin kullandığı en basit mikrokontrollerde aslında birer otomasyon harikası olabilir. Düşünsenize bir mikrokontrol bir LCD bir buton bir led bile kullansanız yazdığınız bir programla bir siemens S7 otomasyon sisteminin küçük bir versiyonunu hazırlıyorsunuz. Amaç ufkumuzu açık tutabilmek olmalı.

Saygı ve Sevgiler...
"... Bana kulluk et; Beni anmak için namaz kıl" (Taha 14)

aster

yukarıda verdiğim firma Mikrostar tamamen yerli üretim ve yazılım la işi götürüyor ve ürünleri gayet de güzel tebrikler
bu arada siemens hakkındaki düşüncelerimi biliyorsunuz
op lere alternatif italyan firması olan gefran var bunların bir takım ekranlarını siemens plc lerde gördüm gayet iyi çalışıyor ve bende de 2 tane böyle bir uygulama var
http://www.gefran.com/ing/prodotti/pdt_interfaccia.html
bir hatırlatma yapayim gördüğünüz yeni uygulamaları da inceleyip burada anlatma imkanınız olursa bilmeyenler bilgilenmiş olur  :idea:

muratxxx

:D  arkadaşlar yazılarınızı okudum. ben otomasyon teknikeriyim.ben de 3 yıl kadar türk iş plc yapmaya ugraşıyorum ve hala calışmalarım sürüyor.ben pic tabanlı calışıyorum.üc ana unsuru gözetiyorum fiyat,kaite,basit kullanım.bu konuda calışan arakadaşlar mail üzerinden bilgi alış verişinde buluna bilirim.ama biz tasarımda biraz gec kaldık gibime geliyor.bayagı araştıma yaptım bu konuda ve edindigim tecrübelerle işe yarar bişiler cıkarmaya calışacagım. gözünüz yükseklerde olsun  herzaman.....
(Rigol DS 1102E)-(UNI-T UT804)-(Unisource c3100)-(Unisource 8110)-(Unisource P-3625T)-(TT T-ECHNI-C VC2002)-(LAP32128U-A)