timer projesi

Başlatan keepclear, 24 Ağustos 2007, 12:34:05

keepclear

20 adet rölenin devamlı olarak sıralı saymasını ve rölelerin geçiş ve aktif kalma zamanlarını minik bir ekran üzerinden ayarlayabileceğim bir proje hazırlamak istiyorum yol gösterecek arkadaşlar yardım lütfen
((:((:((:((:((:((:((

XX_CİHAN_XX

Alıntı yapılan: "keepclear"20 adet rölenin devamlı olarak sıralı saymasını ve rölelerin geçiş ve aktif kalma zamanlarını minik bir ekran üzerinden ayarlayabileceğim bir proje hazırlamak istiyorum yol gösterecek arkadaşlar yardım lütfen
Burada sıralı saymadan kastın yürüyen ışık gibi birşey mi?
Projende yazılımsal olarak çzömen gereken noktalar lcd ekran kontrolü ve timer0 kontrolüdür.Eğer 20 adet röleninde set ve rest sürelerini ayrı ayrı girip kontrol etmek istiyorsan işin biraz zorlaşır.Ancak hepsi için ortak bir çalışma aralığı varsa çok kolay.Bu noktaları biraz daha detaylı açıklarsanız.Ona göre bir yol çizmeye çalışırım.
Kolay gelsin.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

keepclear

ayrı ayrı set reset e gerek yok sadece yürüyen ışıktan farkı sona geldığınde en baştan başlayacak ayrıca röle yada led olarak ifade edelim ledlerin yanık kalma sürelerini bir ledden diğerine geçiş süresini ve 20 led varsa bu ledlerin sayısını belirleme imkanını ekran uzerinden yapabi
((:((:((:((:((:((:((

XX_CİHAN_XX

Alıntı yapılan: "keepclear"ayrı ayrı set reset e gerek yok sadece yürüyen ışıktan farkı sona geldığınde en baştan başlayacak ayrıca röle yada led olarak ifade edelim ledlerin yanık kalma sürelerini bir ledden diğerine geçiş süresini ve 20 led varsa bu ledlerin sayısını belirleme imkanını ekran uzerinden yapabi

Tamam şimdi olay daha net ve basit hale geldi.
Timer0 sayacını kullanmadanda yapabilirsin(tabi sadece çıkışı set reset yapıcaksan) İki ayrı zaman programı ve bu programdaki zamanı belirleyen iki ayrı sayaç registeri oluşturacaksın.Bunlardan biri set süresini diğeri reset süresini belirleyecek.
devrendeki artırma eksiltme butonları bu sayaclardakı sayısal değeri artırıp eksiltirken bunları ekranda gösteren birde alt program yapmalısın.
Butonları interrupt kullanarak okutabiliceğin gibi bu zaman programlarının içinede gömebilirsin(interruptlı daha profesyonel olur)
Bu sayaclardakı sayıyı ekrana yazdırmak için ise basamaklarına ayırma işlemi yapmalısın.(birler, onlar, yüzler gibi) Bu basamaklarıda birer birer 0x30 ile toplayarak ascii koda çevirip lcd ye gönderebilirsin.

Basit gibi gözüken bu program picte yeni olanlar için oldukça zordur.Eğer yeterli bilgi yoksa daha basit programlar yapmanı öneririm. :)
Kolay gelsin.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.