Hi-Tech kodlarını Mplab ile Derleme sorunu?

Başlatan r_tekes, 09 Ekim 2007, 11:54:44

r_tekes

Merhaba Arkadaşlar
Arslan74 Sayesinde hitech programını indirip yükledim ve aktivasyon işlemini gerçekleştirdim. IDE olarak Mplab ı kullanıyorum Sorunum şu yazdığım kodları derleyemiyorum yazdığım kodları mplabda mpasmwın( mplab hex derleyicisi) de derlediğimde çok error alıyorum hitech in kendi örneklerini derlediğimde de aynı şekilde çok hata alıyorum bu neden kaynaklanıyor. Derlerken hata mı yapıyorum

Saygılarımla

Prof.EleCTroN

Programları Mpasm win de değil Hi-Tech in C derliyicisinde derlemelisin. Mpasm win ile Microchip in ürettiği mikrodenetleyiciler için asm kodları derleyebilirsin, C kodlarını desteklemiyor.

Project  den "Select Language Toolsuite" i tıkla. Çıkan menüden pc ye yüklediğin derleyiciyi seçebilirsin. (Eğer menüde görünmüyorsa Hi-Tech C derleyiciyi Mplab da kullanabilmen için bir patch vardı onu yüklemen gerekiyor.)

nonstradam

http://www.htsoft.com/support/MPLABConfig.exe

programını bilgisayarına kurduğunda hi-tech C için mplab ayarlarını otomatik yapacaktır. kolay gelsin...

conqueror_tr

Benimde aynı sorunum vardı hi-tch'i mplab'a entegre ettikten sonra aşagıdaki ayarları yapınca sorunum kalmadı ve şu anda derleyebiliyorum

MPLAB'de Project -> Project Wizard -> Step One – Device [16F84A] -> Step Two - Active Toolsuite -> Hi-Tech PICC Toolsuite -> Step Three - Project Name [LED], Project Directory [Kafana Göre] -> Step Four - Bi şey yapmadan Next de ve Finish. Solda LED.mcw başlıklı bi pencere olucak. Ana tepe menüden File -> New, sonra File -> Save As -> LED.c [] kısımları sen seçiyorsun LED.mcw kısmından Source Files'a sağ tıkla, Add Files...Ordan da LED.c