Derleyici(compiler) tasarımı hakkında

Başlatan Gökhan BEKEN, 17 Haziran 2010, 21:23:30

Gökhan BEKEN

çalışmalar çok güzel gidiyor
şuan:
komutadı(değer);
şeklindeki komutlarım: komut adını, değerini, parantezi koyup koymadığını ve noktalı virgülü koyup koymadığını anlayabiliyorum
şuan bir kaç komut dışında komut koymadım görünüş ve kaydetme dosya açma gibi işlerle uğraşıyorum.
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

ByTEK

Projenize devam edip etmediğinizi bilmiyorum ama ederseniz güzel bir proje. bende kalkıştım fakat tek başıma olunca ve ASM'yi yarım yamalak bilince sıkıntı çektim ve bıraktım.

Bu tarz string parse işlemlerinde çok hassas olmalı ve harf harf parse işlemi uygulanmalı Sonrasında ASM koduna çevirince gerisi kolay HEX'e çevirmesen bile ASM koduna çevirince MPASM Assembler derleyicisi ile HEX'e çevirebilirsiniz. MPASM Assembler derleyicisi asm kodunu hex yapma aşamasında kullanılabilir. Hatta yapacağın derlleyicinin içine gömerek kullanabilirsin.

Önemli olan kodunu en hızlı şekilde asm koduna hızlı ve stabil çalışacak şekilde çevirmekten geçiyor. gerisi kolay.

Birde PIC ASM ile bazı işlemler çok uzun yollardan yapılıyor yani çevirme işlemi bayağı uğraştıracaktır.

Gökhan BEKEN

@3L3CTRO kardeş seninde bu işlerle uğraştığını biliyorum, hex olayı bana bayaa uğraştırıcı geldiğinden bırakmıştım projeyi, eğer c# ta MPASM'a parametre yollayarak hex üretmeyi biliyorsan anlatır mısın?
Projeye yeniden başlayabilirim bunu yapabilirsem.
Ufak bir problem daha var, kullanıcının kodları yazdığı kısımda c# ile birlikte gelen richtextbox nesnesini kullandım ancak, kullanıcının yazdığı her satırına numara vermeyi ve tanımlanan komutları renklendirmeyi başaramadım. Bu konuda bilgin var mı?
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.


burak_489

konuyu görünce heyecanlanmadım değil.2007 yılında arkadaşımla beraber derleyici yazmaya giriştik ben delphi kısmını hallediyordum o da asm de çok iyiydi.ama belli bir süre sonra bıraktık.eğer delphi olsaydı yardım ederdim


ByTEK

@meftun

MPASM programı derleme için parametre göndermek kolay asm dosyasını derlemek için MPASM yi consolda çalıştır ve giriş parametrelerini gör sornaısnda atıyorum C:\MPASM.exe -d -c:\dosya.asm gibi bir parametre ile işi halledebilirsin parametreleri salladım buna benzer şekilde yapılıyor. o iş kolay yeterki programlama dili asm çıktısını versin derlemesi için ara program yazarım sana.

birde dediğin kod renklendirme işlemi synedit denen bileşenle yapılıyor. Delphi kullanıyorum aşağıdaki gibi bir ide yazmıştım jalv2 için geliştirme aşamasında henüz benzer yapı yapılabilir.



Eğer kabul edersen derleyiciyi consol uygulaması olarak yada dll olarak hazırlarsan onun için ide yazarız. önemli olan derleyici.