Güç Kaynağı Tasarlayalım

Başlatan FxDev, 27 Mart 2011, 21:42:08

z

Akim olcumunde Allegro'dan aldigimiz cipler var. Cok pahali degiller. Magnetik alana maruz kalmayacaksa bunlarla olcum yapabilirsin.

Daha iyi bir sey olsun dersen LEM marka kapali cevrim calisan sensorlere yonelebilirsin.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

kardes

#61
Alıntı yapılan: FxDev - 10 Nisan 2011, 15:24:19
ayrı bir çıkış ile yüksek amperaj değerini oradan ölçmeliyim.
Bahsettiğim tam da bu fx kardeş. Aslında 2 çıkış olmadan elindeki dirençleri ( taş olursa daha iyi olur ) paralel bağlasan ve yine herşeyi tek çıkıştan ölçsen bence sıkıntı çıkmaz. Sonuçta belki tek dirence binecek ısıyı 5-10 dirence böleceksin ve neredeyse hiç yanılma payı olmayacak kanısındayım , dirençlerin ısı/direnç değişimini bilmek gerekir ama tatlı canını sıkacak kadar sorun çıkarmaz gibiciğime geliyor fx kardeş.

ares

arkadaslar yardımcı olmak maksadı ıle ısteyene kargoyu kendısı karsılamak kosulu ıle en fazla 3-5 adet olmak uzere gonderırım elımde 2000 adet kadar olması lazım sont dırenc degerı 0.005 ohm %5 toleranslı olması lazım. eger fazla alıncak olursa uygun bır fıyata hepsını verebılırım.

thenorthstar

Alıntı yapılan: FxDev - 10 Nisan 2011, 23:18:12

Hocam acaba kullandığınız Allegroların fiyatları nedir? Bir de marka alabilir miyim?
Manyetik alan gelse gelse SMPS kaynağından gelir, onun da etkileyeceğini sanmam, sonuçta EMI vb. testlerden (umarım) geçmiş olması lazım.


Merhaba Hocam, Allegronun ürünlerini türkiyede bulabilirsin ben bugün ACS754SCB200 bu sensörden aldım 200A kadar ölçüm yapıyor fiyatı 7 Euro + KDV link aşağıda, umarım yardımcı olur, güç kaynağı çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. hocam birde sizden bir ricam olacak bende https://www.picproje.org/index.php/topic,32886.0.html burdaki devreyi yapmayı düşünüyordum fakat kafam karıştı bakma imkanınız varmı acaba.

ACS754SCB200 linki
http://www.kapman.org/index.php?pages=kapman&action=contact

ares

arkadaslar hall effect sensorlerın hata oranları yuksektır sız eger hassas akım olcmek ve buna baglı olarak sabit akım elde etmek ıstıyorsanız ( yanı ıstedıgınız akımda sabıt akım ) shunt dırenc kullanmanız lazım allegro vb hall effect sensorler daha cok koruma yada gozlem maksatlı kullanılıyor. ben bır cok power supply tamir ettim hatta en son ramp up ramp down ıcın kullanılan 10v 1000a smps tamır ettım orada bıle 1000a lık shunt dırenc vardı

z

1000A lik cihazda Hall tipi sensor kullanilmamasinin sebebi sensor fiyati olmasin? Yada izolasyon gereksizliligi? Yada eski model bir cihaz olusu?

Kullandigim sensorun adi ACS712T ELC-05B

Ben bu sensoru step motor surucu devresinde kullandim fakat magnetik alana duyarli olmasi nedeniyle sevmedim.
Fakat LEM sensor den fiyati disinda cok memnunum.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

ares

shunt dırenc kullanmasının sebebi akım olcerken noktadan sonra (1000.0000) amper gostermesidir. bu bahsettigim cihaz 80.000$ lık smps emar cihazlarında super iletkeni enerjilendirerek manyetik alan oluşturmak için kullanılıyor 0.5 tesla  1  tesla  1.5 tesla 3 tesla gibi  yani shunt direnclerle cok hassas akım olcersınız bunu hall effect sensorle yapamazsınız

thenorthstar

Hocam ellerine sağlık gerçelten güzel oluyor, banada ACS754 200 amlik sensörler geldi denicem bakalım nasıl olacak, Hocam bu devrede Çıkış akımımız ne olacak, Akım sınırlaması yapabilecekmiyiz?Hocam birde yeri değil ama kusuruma bakmayım CCs le çat pat uğraşıyorum MMC kart içerisine txt dosyası oluşturup veya daha önceden pc den oluşturuluş bit dosyanın içerisine nasıl veri kaydedebilirim sizin daha önce yaptığınız projeyi inceledim ama ben ccs de nasıl yapbilirim.

pcb_desing

Baskı devreyı ben cızerım  Fırat vaktım bol bu aralar banada  meşkale olur..

X-Fi

Fırat bu kutuların alt ve üst kapakları metal daha önce DT-320 kullanmıştım.

Kıl testere yerine plastik aksamı ince matkap ucuyla çizer gibi kesebiliyorsun sonrada maket bıçağı kullanıp keskinleştirebilirsin.

Kutular fiyat açısından biraz pahalı ancak çok sağlam yapılmış, bol bol vida kullanılmış. Ağır yük taşıyabilir. Ben içine akü yerleştirmiştim.

Bence bu kutular uygundur.
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

pcb_desing

kutuyu işlemek sorun olmaz atolyede gereklı  techizat var hallederız DT433 daha uygun gıbı gorunuyor sen gereklı olculerı cıkar pcb ye baslıyalım dıger taraftan mekanık kısmını hallederız uygun ölculerde fanda eklerız

mert3162

kutu gerçekten pahalı imiş

PC power supply 350w 12$

Plastik kutu 33 TL + kargosu var muhtemelen

433 ve 350 modelleri daha profesyonel duruyor.

hocam ayrıca aslında devrede birde +24v olsa iyi olmazmıydı.çok turlu potla istediğimiz voltaj değerini seçebilsek mesela 18v gibi yada diyelim 12 voltluk bir devrede 15 volt kullanmak istiyoruz

|^^^^^^^^^^^^\ ||\
|__PICPROJE.ORG __
||'""|""\___
| _____________ l | |__|__|___| )
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)---------

 Üstadlarım nonstradam & Logan

hatmeto

hocam linklerde problem var. kontrol edermisiniz. :( :(

(Devreyi izniniz olursa kişisel olarak kullanmak istiyorum) :(
Bir admin ataasözü derki: "biliyorsan paylaş mod yapsınlar. bilmiyorsan sus banlamasınlar"

hatmeto

merhaba hocam;

pcb henüz hazır değil galiba  :'(

(ayrıca .hex dosyasıda yok...)

Kutu ölçülerine göre kendimiz oluşturalım mı?
Bir admin ataasözü derki: "biliyorsan paylaş mod yapsınlar. bilmiyorsan sus banlamasınlar"

thenorthstar

Hocam, akım akan kısın sadece sönt direncinin ve çıkış klemenslerini olduğu yer değilmi hocam ona göre pcb düzenleyim.