Ubuntu'nun 12.10 sürümünde casusluk

Başlatan subram, 26 Aralık 2012, 20:37:03

Seckin ALAN

Alıntı yapılan: diot - 27 Aralık 2012, 09:31:33
Linux cular, windowsu yerden yere vurmuşsunuzda niye linux u kullanayım onu yazmamışsınız.  Kullandığım programların ve donanımların hiç birinin linux desteği yok işime yaramayan sistemi niye kullanmalıyım.  Bunu açıklarmısınız. Güvenlik açığından bahsediyorsunuz linux un güvenlik açıkları nolacak. Veri göndermesini istemiyorsanız çekersiniz internetin fişini olur biter.  Alexa konusu ayrı bir konu, onu engelliyemiyorsanız napalım. Ben yıllardır widows u kullanırım gerçek anlamda bir sıkıntı yaşamadım buna karşılık Linux konusunda bir çok şıkıntım oldu. İsterdim ki  mac os kullanayım. ondada destek sorunları yaşadım.  Windows un performans sorunları evet var, haklısınız ama bununda çözümü var arkadaki gereksiz ve kullanılmayan onlarca hatta yüzlerce çalışan servis ve programı sistemden çıkarırsanız bir sorun kalmıyor.
merhabalar,

Öncelikle biz konuya sizin baktığınız pencereden bakmıyoruz. Bizim için sıkıntı bir velinimet aslında. Çözümü öğrenmek ileride benzer durumlarda çözüme daha kısa sürede ulaşmamızı sağlıyor. Kullandığınız donanım ve yazılımlar nedir bilmiyorum, fakat özel lisanslı programlar değilse alternatifler mevcuttur. Tabiki linux'un güvenlik açıkları var fakat ben sistem kullanıcısının bu programa izin vermediği sürece çalıştığını hiç görmedim. Sorunlar yanlış optimizasyondan kaynaklanıyor. Veri göndermesini istemiyorsak; ne veri gönderiyor mesela unity'nin arma sorguları amazona mı gidiyor? Gizlilik ayarlarından bunu kapalı konuma getiririz. İnternette güzel güzel sörf yaparken istemediğimiz verilerin gitmesini engelleriz. onu siz engelleyebildiyseniz lütfen çözümü paylaşın bize yeni birşeyler öğrenim olup bu savunmamızdan vazgeçelim. Ben Windows'tan linuxa geçen biriyim. Yıllardır mavi ekran gördüm, donanımım iyi olmadığı için kasan işletim sistemi gördüm. Virüslerin kendi başına izin almadan çalıştıklarını gördüm. .net ile program yazdığımda 50 kere derlenmesini gördüm. Cross Platformlar için güzel bir uygulama lakin bana göre hantal.  Linux konusunda yeni bir sisteme geçtiğiniz için sıkıntı yaşamanı doğal. Birde işin tek tık modeli var:), Windowsta bir sürüyü yüklemek için tek tıkla hallediyorsunuz ne  kadar kolay. Linux altında sistem tanınıyorsa sürücü kurmanıza gerek kalmıyor. Fakat sürücüsü yoksa windows sürücüleri kullanılabiliyor. Mac OS hakkında tam net fikrim yok. Fakat bellek yönetimi Linux ile eşdeğer. Linuxun kaçırdığı tren masaüstü, şuan masaüstü bulunan bir linux dağıtımda masa üstü hantallaşabiliyor. Fakat pencere yöneticisi kurduğunuzda sıkıntı minimuma iniyor. Ben ubuntu gnomeda ortalama 900 mb ram ile çalışıyorum bir pencere yöneticisi kurduğumda bu 300 mb kadar düşüyor. ubuntu-tr formunda okuduğuma göre totalde 250 mb ile çalışan sistemde var imiş ama denemedim.

Birde bu tercih meselesi, sizin alışkanlıklarınız doğrultusunda ilerleyen birşey, Beni windows ortamında kod yazmak tatmin etmedi, Linuxta denedim tatmin etii. Ha ben süper bir linux kullanıcısımıyım hayır daha 2 sene falan oluyor kesintisiz. Öğreneceğim çook şeyler var. Temennim lisans parası veripte kendinizi sinir hastası etmeyin :)

İyi çalışmalar dilerim.
Kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirlerine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu.. Mevlana

SBTECH

Ubuntu 10.04 kullanıyordum vmware workstation 9 üzerinden , 12.10 kurdum ancak virtual machine'e 2gb RAM çift çekirdek işlemci vb. vermeme rağmen , ubuntu aşırı derecede kasılıyor. 10.04'e geri döndüm mecburen , bu konuda tecrübesi olan var mıdır ?
Elektronik ilimdir..

Tagli

GNOME3 ve Unity geldiğinden beri (galiba 11.10 gibi gelmişti, hatırlamıyorum) Ubuntu ağırlaştı ve eski makinelerde zorlamaya başladı. Zorlanan makineler genelde Xubuntu ve Lubuntu'yu rahat çalıştırıyorlar. Ben eski dizüstü bilgisayarımda uzunca bir süre Xubuntu kullanmıştım.
Gökçe Tağlıoğlu

muratdu

XP kullananlar neden Vista, win7 veya win8'e geçtiklerini merak ediyorum. Bende geçmek isterim.

GreeN

Alıntı yapılan: muratdu - 03 Nisan 2013, 14:44:45
XP kullananlar neden Vista, win7 veya win8'e geçtiklerini merak ediyorum. Bende geçmek isterim.

Vista'yı listeden çıkar bence. Pazar payı çok düşük , microsoft'un patlayan bombalarından .

Benim win7'ye geçme sebebim : Orjinal işletim sistemi vista olan bir notebook'a xp kurdum ama performansı çok düştü. Win7 ile çok stabil çalışıyor. win7 ile bu şekilde tanıştım.
Terörü Lanetliyoruz.

a_a_sezen

Win 7 ile microsoft donanıma abandı. Özellikle dizüstü makinelerde ekran kartı patlamaları da bu döneme rastlıyor. Pavilion serisinde hata olsada ben hep terazinin aşağıdaki kefesinde win 7 olarak düşündüm. Konuyla ilgili komplo teorisi bile üreten olsa çok yadırgamam. Kişisel olarak inancım windows serisinin a'dan z'ye donanımı aşırı zorlayarak kavurduğu yönünde.
Güce ve Geleceğe Güvenle...

yusuffyk

bende win7 ile yeni aldığım dizüstü sayesinde tanıştım.
ama yıllardır windowsun kapalı yapısı yüzünden içimden geldiğince hareket edemiyorum. hep bi izleniyomuşculuk takip ediliyormuşculuk.
sanki kim benim bilgisayarımdaki bilgileri ne yapacaksa :D ama tilki insanın aklına bi kez girince rahat edemiyor insan :D
http://yusuffyk.com  ||  http://www.youtube.com/yusuffyk

metaltrrocker

Win7 güzel işletim sistemi.1.5 seneyi geçti daha format atmayı düşünmedim.Ubuntu bir kere kullandım gnome sevmediğimi farkettim.Şu sevmediğim win8 arayüzü gibiydi.Ama fedorayı keşfettim ve çok hoşuma gitti.Bir ara silmek zorunda kaldım bilgisayardan.Harici hdd olmadığı için ve sürekli pc ye ihtiyac duyduğum için( çökme sonucu pc siz kalmak iyi birşey değildir.) kuramadım uzun zamandır.
Birde eklemek gerekirse şu yeni nesil ekran kartlarındaki nvidia optimus özelliği linux platformunda bir türlü düzeltilemedi.

Mr.Java

Vallahi orjinal windows 8 kullanıyorum donanımım şu şekilde;

i7-2670QM işlemci
8GB DDR3 1600Mhz ram
128GB Corsair Force SSD Disk
HD 3000 Ekran kartı.

Ben bu sistemde windows 8 kullanıyorum iyi gibi. Arada donukluklar yaşıyorum ekran kartındandır diye teselli ediyorum kendimi.Ben ubuntu'ya bir defasında geçtim onda da driver sorunuyla karşılaşmadım hiç.SSD diskler linux'ta nasıl acaba ?Ayrıca kullandığım programlar şöyle ki ;

-Altium Designer 10
-Proteus 8
-Mplab X
-Hi-tech C Compiler
Mail programları,iletişim araçları skype msn v.s. ıvır zıvır gerisi.Linux bana bunların tümünde tam ve sorunsuz destek sağlayabilece mi acaba ?

muuzoo

Alıntı yapılan: Fkarizmatik - 06 Haziran 2013, 08:50:31
Vallahi orjinal windows 8 kullanıyorum donanımım şu şekilde;

i7-2670QM işlemci
8GB DDR3 1600Mhz ram
128GB Corsair Force SSD Disk
HD 3000 Ekran kartı.

Ben bu sistemde windows 8 kullanıyorum iyi gibi. Arada donukluklar yaşıyorum ekran kartındandır diye teselli ediyorum kendimi.Ben ubuntu'ya bir defasında geçtim onda da driver sorunuyla karşılaşmadım hiç.SSD diskler linux'ta nasıl acaba ?Ayrıca kullandığım programlar şöyle ki ;

-Altium Designer 10
-Proteus 8
-Mplab X
-Hi-tech C Compiler
Mail programları,iletişim araçları skype msn v.s. ıvır zıvır gerisi.Linux bana bunların tümünde tam ve sorunsuz destek sağlayabilece mi acaba ?

Uzun zamandır linux (ubuntu) kullanıyorum. Son iki yıldır da ssd üzerinde çalışan ubuntu kullanıyorun bir sıkıntı yok. Kurulumdan sonra bir iki ince ayar yapmak yeterli oluyor.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...