Ağ üzerinden pic ile iletişim yapmak nasıl olurdu

Başlatan serafetin, 26 Aralık 2004, 01:30:00

DumrulBey

Merhaba,

Dostlar hiç Demir Döküm kombi veya Vestel'in yeni Angel Akıllı Ev ürünlerinin içini açtınız mı? İçlerinde parçaları ve üretildiği ülkeyi okudunuz mu? Ukalalık olmasın ama ben okudum. Şimdi bu ürünler Türk mühendislerinin elinden çıkan ürünler, bununla gurur duyuyorum. Ama tamamen Türk malı olmaması da üzücü. Yapacak da pek bir şey yok. Yani tekerleği tekrar icad etmek gereksiz. Önemli olan ülkeyi bir adım daha öteye götürecek ürünler çıkarmak.

Şimdi eminim TCP/IP paketlerini çözebilecek bir yonga Türk mühendisleri tarafında tasarlanabilir. Hatta övünmek gibi olmasın biraz FPGA bileyim ve İngilizcemi ilerleteyim bir kaç arkadaş ile bende yaparım. Ama bu işin hazırını yapan işlemcili yapılar var. Bence önemli olan uygulama geliştirmek. Hemen bir ürün çıkarıp piyasaya çıkarmak. Yoksa temeli ile ilgilenirsek atı alan Üsküdar'ı geçer. Tabii okulda eğitim görüyorsanız temelini öğrenmeyin demiyorum. O da mantığı anlamak için gerekli. Ama uygulama geliştirmek için bence gereksiz.

Sevgiler, saygılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

Veli B.

Bu tercih meselesi,
Ben teknolojiyi tabandan geliştirmeyi tercih ederim.Dışarıdan ne kadar az alırsam o kadar iyi.
Adamlar hazır yapılmışını satıyorlar.İsteyen onu alır ve sanırım Üsküdarı geçmek için en hızlısı o olur.
Kolay gelsin...

DumrulBey

Merhaba,

Aslında sana da hak vermemek elde değil. Galiba sen teknolojiye (üretim bilgisi) bağımlılıktan bahsediyorsun. Yani temeli sen geliştirdiysen bu durumda daha esnek uygulamalar geliştirebilirsin. Yoksa hazır olanın sınırları içinde kalıp ileride ürünü geliştirdiğin zaman tıkanıp kalırsın.

Gerçi uygulamaya göre bu durum değişir. Mesela askeri alanda kriptoloji bilimi için yongalar geliştirdik. Bu çok önemli ve en iyisini geliştirdik. NATO bizden bu teknolijiyi kullanma izni aldı. Onların güvenli haberleşme alt yapılarını kurduk. İşte gurur duyulacak başka bir mevzu. Ama başka alanlarda sizce sıçrama yapmak gerekmiyor mu?

Bazı zaman teknolojiyi çözmek için kafa patlattığım zamanları hatırlıyorum da bu anı uygulama geliştirmek için harcasam ortaya elle tutulur çok şey çıkardı. Bilmem diğer arkadaşlar ne yapıyor? Hep teknolojiyi hatim mi ediyoruz yoksa hemen kullanmaya mı geçiyoruz. Ne bileyim belki her ikisinden de azıcık yapmak lazım.

Yani önce o teknolojinin bize faydası olup olmadığı ve ileride bizi sınırlayıp sınırlamadığını tespit edip öyle kullanmaya geçmek.

Sevgiler, saygılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)