DNS değişikliği ile de girilemiyecek siteler için.

Başlatan OG, 10 Şubat 2014, 06:35:52

z

Kendine ait olmayan bir mülke hangi mantıkla yasak getirlir. Dersin ki bu arazi benim girmek yasaktır bunu anlarım. Ama tutupta bir başkasının tarlasına girmeyi yasaklayamazsın.

Mesela benim siteme girmek yasaktır diyebilirim. Ancak özel izne sahip olanlar girebilir bunu anlarım. Ama bir başkası benim siteme girişi yasaklayamaz.

Başbakanlık web sitesine girmeyi yasaklasınlar, milli savunma bakanlığının web sitesine girişi yasaklasınlar. (Burada web sitesi derken bakanlık içi web sitesinden bahsediyorum) Zaten teknik olarak bu yasaklamaları yapıyorlar. Eğer bu yasağı hiçe sayıp teknik gücünle içeri girebiliyorsan cezası çekilir. Ama bir başkasına ait web sitesi yasaklanmamalı.

Haa şunu diyebilir. Bu ülkenin internet alt yapısını kullanacaksan şu şu sitelere giremezsin. O zaman biz de başımızın çaresine bakarız.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

polleme

VPN için sadece tek bir TCP veya UDP port kullanılmıyor ki. Open VPN teknolojileri var. IPsec yasaklansa bile istediğiniz UDP veya TCP'den yine VPN kurabiliyorsunuz. Engel olmak için herşeyi yasaklamaları lazım, o zaman da herşey durur.

OG

Alıntı YapBu ülkenin internet alt yapısını kullanacaksan şu şu sitelere giremezsin.
Tanım eksik olmuş.
Çünkü ülkede internet alt yapısı tamamen devletin değil (çok şükür ki değil).
Altyapıya sahip olup bu hizmeti sunan diyebilir, "şu şu yerlere benim altyapımla giremezsin" diye. Hizmeti alan da ona göre tercih yapar.

Devlet ise vatandaşa, yani küllüyen herkese, "şuraya giremezsin" dediği an ortaya çıkan anlam şu;
"bütün vatandaşlar benim malımdır, nereye gireceği hakkında da tasarruf sahibiyim, çünkü, vatandaş = devlet malı".
Hani şu Recep İvedik'in "Kapı benim kapım" meselesi.

"Vatandaş = Devlet Malı" zihniyetine dayanan sistemlerin külliyen uygulanması zamanları çoktan geçti ama, külliyen olmasada parça parça tatbikatlar çok ülkede kendini gösteriyor.

Tabi olayın kılıfı böyle şekillendirilemiyor da, daha başka başka gösteriliyor. Kişi hakları vs.

Bu kılıfı kullanmalarına sebep de geçmişte ortaya çıkan, kişilerin özel hayatlarına ait ses görüntü vs nin umuma açık yayınlanması. Umumu ilgilendiren yenmiş haltların ortaya çıkmaması için uydurulan bahaneler. Kişi özel hayatını ifşa eden materyaller ortaya çıktığı gibi bu kanunun yapımına kalkışılsa idi ben de alkışlardım.

FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

t2

Uydudan bağlanırken yine bazı sitelerde mahkeme kararı çıkıyor. Nasıl oluyor anlamadım. Başka ülkelerle anlaşma var galiba. Dns işe yaramadı

restore

sitelerin yasak olup olmaması aşılacak bir durum. ancak gezdiğiniz içeriklerin birgün karşınıza delil olarak cıkıp cıkmaması kararını devletin veriyor olması  ve bunu  ahlakımıza kültürümüze  aykırı insanlıga zararlı şeylerin önüne geçmek için yapıyoruz diyerek arkasına alması .
sözüm ona mualefete de biz sizin yararınıza bişeyler yapıyoruz diyerek bunu da savunmaya dahil etmesi.
( senin kasetin varsa internete sızmadan engelleyecegiz demek nasıl bir mantık ? önce o kaseti cıkan adam şantaja ugrayacak duruma niye düşüyor ve bireyin hatasını topluma yasak olarak nasıl yıkabiliyorsun....

yüklemini şaşkınlıgımdan getiremediğim cümleler.

t2

Bir ara Turkcell'e itirazda bulundum.
Turkcel internet paketiniz bitmiş, şu şu sitelere girmişsiniz. bu yüzden TL bitmiş. diye bir rapor iletti. dedikleri doğruydu. itiraz edilecek durum yoktu.

Yani  nereye girdiğimiz hepsi aslında zaten kayıt altında.  Mahkeme kararı olsa da olmasada kaydediliyor.

Değişen ne?  Açma kapama durumu.  sakıncalı siteye erişim 4 saat içinde kapatılabilecekmiş. otomatiğe bağlayıp 4 saat aralıklar ile yeni sitelerde yayınlanırsa ne olacak?  hepsi sırayla  kapatılacak. Sonra? 4 x6 = 24 saat olmuş . aslında 4 değil 24 saat yayınlanmış olacak.

hgs

Facebook twitter abd den bir kişi dosyayı yükledi. Onun tanıdıkları paylasmaya başladı. Bir zincir olarak 7-8 zincir halkası sonra, bunu engeleme imkanı zaten ortadan kalkıyor.

Yasayı çıkaranlar bunun farkında olmayacak kadar zeka özürlüler.
Yada bunu PAYLAŞANLARA "x ay hapis yada para cezası" vereceğiz tarzında bir maddeyi koyacak kadar cesur değiller.



polleme

Alıntı yapılan: t2 - 12 Şubat 2014, 09:51:02
Uydudan bağlanırken yine bazı sitelerde mahkeme kararı çıkıyor. Nasıl oluyor anlamadım. Başka ülkelerle anlaşma var galiba. Dns işe yaramadı

Burada sizin uydu bile olsa nereden yurtdışına çıktığınız önemli. Kullandığınız uydu cihazı, bir yer istasyonunda sonlanır ve karasal internet şebekesine bağlanır. Yer istasyonu Türkiye'de ise büyük ihtimalle Türk Telekom üzerinden yurtdışına gidiyordur, bu durumda engellemeye takılır. Çıkarken kullandığınız IP adresine bakarsanız durumu görürsünüz.

t2

Bakmıştım. Türkiyede değil. Hatta sık sık bakarım. yer istasyonu Lüksemburg!da. Bazen Abudabi görünüyor. Lüksemburg kısmı bence kesin.  abudabi ise firmanın arap firması olmasından dolayıdır.

subram

@muuzoo şu an c.başkanın önünde olan yasanın içeriğinden haberin var mı? Şuan ki yasa ile sansür bir şekilde deliniyor. Yeni yasayı zaten o yüzden yaptılar. yasaklanan içeriğe hiçbirşekilde ulaşamayacaksın. (öyle umuyorlar en azından )TİB bu konuda tam yetkili oluyor ve işin vahim tarafı sadece sansür değil, aynı zamanda fişleme de geliyor bu yasa ile.
http://www.elektronark.org  Türkiyede Elektronik Kültürünü Değiştirmeye Geliyoruz

984sami

Burada pek değinilmeyen nokta geriye dönük 2 yıl kayıt tutulması yani bir nevi fişleme.

Diyelimki yasaklanmış bir videoyu yolunu bulup izlediniz. Ardından iş çığrından çıktı davalar açıldı bu durumda potansiyel bir davalı olacaksınız hatta seyrettiğiniz videoyu kaydetmiş/paylaşmış olma ihtimalinize dayanılarak çıkartılmış bir mahkeme kararı ile  sabah kapınızda polisle karşılaşacaksınız belkide delil karartma şüphesi ile makinenize el konup tutuklanacaksınız.

Yaşasın güvenli internet :)

muuzoo

#26
Alıntı yapılan: subram - 12 Şubat 2014, 17:55:49
@muuzoo şu an c.başkanın önünde olan yasanın içeriğinden haberin var mı? Şuan ki yasa ile sansür bir şekilde deliniyor. Yeni yasayı zaten o yüzden yaptılar. yasaklanan içeriğe hiçbirşekilde ulaşamayacaksın. (öyle umuyorlar en azından )TİB bu konuda tam yetkili oluyor ve işin vahim tarafı sadece sansür değil, aynı zamanda fişleme de geliyor bu yasa ile.

Yasayı tam olarak incelemedim fakat şunu iddia edebilirim; tam olarak yasaklayamazlar. SSH tunnelling ve vpn tüm iletişimi şifreli bir bağlantı üzerinden yapar. Onların tek göreceği benim bir ip adresine bağlanmış olmam. Hangi sayfalara girdim ne indirdim ya da ne gönderdim haberleri olmaz.%100 kırılamaz değil fakat ciddi efor sarf etmeleri gerekir. Fakat bu demek değildir ki sessiz kalmalıyız etrafından dolaşabiliyoruz diye bu yasanın geçmesine göz yumulmamalı, sessiz kalınmamalıdır.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...