s71200 ve tia portal bağlantı sorunu

Başlatan picman, 21 Haziran 2014, 15:06:28

picman

arkadaşlar elimde s71211c dc/dc/rly plc var ve tia portal yazılımı ile bağlantı kurmaya çalışıyorum birtürlü olmuyor. ip ayarları konusunda sıkıntı var sanırım ne yapmam gerekiyor ihaz sıfır hiç kullanılmamış ön tanımlı bir ip adresi mi var bunun o nedir bilmiyorum açıkcası. bir de benim pc win8 li wmware programı ile win8 üzerinde sanal xp 32bit çalıştırıyorum sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi fikri olan var mı?
Bilgi paylaştıkça artar..

picman

arkadaşım ilgin için teşekkür ediyorum fakat bu program ile de bağlantı kuramadım. "update accessible devices" a çift tıkladığımda yine erişilebilir aygıt olarak hiç birşey görünmüyor. ben bu işlemi win8 üzerine kurduğum wmware sanal xp üzerinden yapıyorum onunla ilgili bir problem olabilirmi sence. fakat eternet kartı görünüyor listede onu seçip aygıtları listele dediğimde hiç birşey görünmüyor. plc üzerinde eternet girişi üzerindeki ışıklar yanıyor fakat cihaz program tarafından algılanmıyor.

frederic

Bilgisayarınızın ethernet portuna ait ayarları yaptınızmı? Bilgisayarın ip adresinin 192.168.0.2 gibi bir adres olması lazımki plc iel aynı ağda olup haberleşebilsin.

picman

ip adresini dediğiniz gibi yaptım ama yine olmuyor. birde mac adresi var onunla ilgili bir ayar yapmam gerekiyor mu ? gerçi nereden değişir onu bulamadım.

frederic

Hocam lağ ve paylaşım merkezinden, bağdaştırıcı ayarlarını değiştir kısmını tıklayın. Ardından bağlı olduğunuz ağa sağ tıklayıp özellikler deyin, internet protokolü sürüm 4'ü seçip özellikleri tıklatın. Karşınıza gelen pencereye ağaıdaki ip adresini kullan deyip mac adresinide 255.255.255.o olarak ayarlayın.

picman

olmuyor olmuyor olmuyor. siemens in programlarının hiç biri win8 de çalışmıyor. sanal xp de de problem oluyor sanırım. anlamadım. şöyle bir şey sorayım o zaman. wmware programı ile sanal xp kurup sanal xp deki tia portal yazılımı ile plc haberleşme si yapan var mı. eğer var ise ben bir şeyleri yanlış yapıyorum demektir.

influx

PLC fabrika ayarlarında ip adresi 0.0.0.0 dır, yani ilk aşamada bilgisayarınızın ip adresini değiştirmenize gerek yok. Tia portal menusunden "accesible devices" butonu ile plc araması yaptığınızda plc yi bulamıyorsa pc nizde sorun var demektir, yada kablonuzda. bence sizin sorununuz sanal xpden kaynaklı, bende bi ara sanaldan çalışmaya çalıştım çok sorun çıkartıyor diye vazgeçtim en sağlıklısı win 7 veya win xp ile çalışmak, siemensin programları şu anda win 8 de çalışmaz. windos a yetişemiyorlar...