Laser printer toner kartuş counter sensör

Başlatan sezgin05, 17 Mayıs 2005, 12:21:34

sezgin05

Arkadaşlar yeni çıkan Laser yazıcıların toner kartuşlarında bulunan bir sensörden bahsetmek istiyorum.Bu sensör yazıcının çekim sayısını tutuyor.Ve belli bir çekim sayısından sonra yazıcının çalışmasını engelliyor.Tabii amaç yenisini almadan doldurmaları önlemektir.Bu sensör 6 bacaklı SMD ve dış devreye sadece 2 bacakla bağlantılı.33Z diye bir kod yazılmış.Hatta firmalar bu sensörün yenisini satıyorlar.Tabii her doldurmada yeni bir sensör takılması gerektiği için.Acaba bu sensörle uğraşan yada sıfırlayan bir arkadaş varmı.Teşekkürler şimdiden...

zeyneld

Selam Sezgin,

Marka ne çünkü her markanın kullandığı ürün ve çip farklı, Ben henüz uğraşmadım ama niyetim var o kontroller aslında sadece drum'ın ömrü uzun olduğundan kullanılıyor ve sadece yazıcılarda değil aynı zamanda Fotokopi makinelerininde belli başlılarında kullanılıyor.

Eğer bu konuda uğraşmak istersen temasa geçelim bende fena takıldım orda uzun zamandır.

Birine bunun mümkün olduğunu kanıtlamak istiyorumda :))))

sezgin05

Şimdilik Lexmark,Xerox ve Olivetti makinelerde gördüm.İnşallah yüzümüz kara çıkmaz ;)

z

Çipe gidip gelen bilgiler bir süre monitör edilse ne yaptığı anaşılır ve sistemi kandıracak bir şeyler tasarlanabilir.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

zeyneld

Bu küçük tasarıma kram adı veriliyor ve bir optik sensörden gelen sinyali saymaktan ve depolamaktan başka birşey yapmıyor.

Ve sanırım bir flash controller bu ama üzerinde herhangi bir marka ibaresi olmadığından herhangi bir data sheet bulamıyorsun yani beslemesi ne, sinyal hangi formatta geliyor benzeri bilgileri...

Arkadaşında dediği gibi izlemek gerekiyor, bunun içinde bi scop lazım ki o bende yok... Birileri bunu yapabilirse bende doğrudan cihaz üzerinde, uygulamayı deneyebilirim.

sezgin05

Akbil sistemindeki gibi besleme+data olabilir çünkü sadece 2 bacak kullanılıyor dış devre bağlantısı için...

Erkan Gench

merhaba bahsettiğiniz türden izleme yapabilmek için lojik analizör'e ihtiyaç var skoba değil. bu türden çalışmalarada reverse engineering deniyor yani tersine mühendislik :)

lojik analizör dediğinizde öyle zor bişey değil. eğer cihaz çok hızlı değil ise bir picle bu iş yapılabilir. yapılacak şey data hatlarını normal çalışma esnasında bir tampon ile picin girişlerine bağlamak ve verileri 1 0 şeklinde  belirli bir süreliğine kaydederek daha sonra incelemek. burada hangi hattın ne işe yaradığını anlamak ve verilerin hangi yöne doğru gittiğini (giriş-çıkış) anlamak için biraz uğraşmak lazım. sistem anlaşılınca aynı işi yapan bir cihaz tasarlanabilir.

picin hızı yetmezse o zaman daha hızlı bir işlemciye ihtiyaç var demektir.
Zorluklar, zamanında yapmamız gerekip de yapmadığımız kolay şeylerin birikmesiyle oluşur. Henry Ford ----------- Ya Rabbi Filistin'deki ve dünyanın her tarafındaki Müslüman kardeşlerime yardım et.