İlk elektrik motorları

Başlatan bunalmis, 16 Ekim 2005, 15:18:34

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

argeelektronik

Altında Çürümekten Kurtulamıyacağın Topraklar Üzerinde Böbürlenerek Yürüme, Üzerine Tükürmeye Bile Miğdenin kaldıramıyacağı Kurtçuklara Yem Olacak Bedeninle...

aster

bu yatak yorganla dönüyormuymuş demiştim  :oops:
amcam elinden gelse uçak motoru olarak kullanacakmış meğer  :)


CoşkuN

İnsan bunları görünce "hey gidi hey,nerelerden nerelere gelinmiş diyor".Bir de "içlerinde bir tane Türk ismi geçseydi "diye iç geçiriyor.

DumrulBey

Merhaba,

Bırakın bazı şeylerde aradığımız Türk isimlerini; Yukarıdaki basit düzeniği bile Türk evladına yaptırmayı bile fazla görüldüğü bir coğrafyada yaşıyoruz. Üniversitede okuyorken şu basit deneyi laboratuvar ortamında diğer arkadaşlarım ile birlikte yapmayı dört gözle beklerdim. Ancak teorik bilgilerin bir kaç uygulaması (örneğin FET'lerin çalışması) dışında çok bir şey göremedim.

Elbette bir MYO'lu olarak bizi ara eleman olacak şekilde yetiştiriyorlardı. Müfredat belliydi ve ihtiyacımız olanlar anlatılmalıydı. Ama oradaki deney setlerinde yer alan rölelerin neden AC gerilim verince kontak aç/kapa yaptığı, yapmaması için ne gibi basit çözüm alındığı teoride değilde deneysel anlatılabilse belki içimizden ne dahiler çıkardı. Halbuki bir röle veya motor düzeneği kurmak yukarıdaki kadar basitti. Bizden osiloskop düzeniği kurulması beklenmiyordu, beklenemezdi de!

Şahsi kanaatim basit de olsa böyle temel şeyler deney yapılmadan kağıt üzerinde geçiştirilirse yarım kalan bir şeyler olacağıdır. Belki bu deneyleri evlerindeki ortamda deneyenler, bu olumsuzluktan sıyrılmış ve dünyaca ünlü profesörlerin imrendiği bir kariyere sahip oluyorlar. Bilmem arkadaşlar bu konuda ne düşünürsünüz?

Sevgiler, saygılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

CoşkuN

Evet ne yazık ki okullarda işler "devlet dairesi " mantığında işlemekte:Yapılması gerekenler,yapmış olmak için yapılmakta.Müfredat bu olduğu için konular işlenmekte...Öğrenmekle öğrenmemek arasında pek fark yok.Sınavlardan geçer not aldıysanız işlem tamamdır.Sanki yarın iş yapacak insanlar olmak için yetişmiyoruz...
Sorun şu ki okulda hesap sorulamıyor.Bir şirketi ele alalım ki ,bu şirketin iki işi olsun:Bir hizmet bir de ürün üretmek.Eğer bu şirket o hizmeti iyi veremiyorsa,ürettiği ürünler de beğenilmiyorsa kapatılır,zaten kendisi de batar.Ancak üniversitelerimizin bilim-teknoloji üretmek ve teknik insan yetiştirmek gibi iki görevini de yerine getirememine rağmen yapılabilecek birşey yok.İyi hocalık yapan da seneye aynı yerinde aynı işi yapıyor olacak ,kötüsü de... Fark nerde o zaman.Ya da öğrenci kimin umrunda... :roll: