Bluetooth kulaklıklarda gürültü engelleme ve sessiz ortam hakkında?

Başlatan mustafa_cmbz, 26 Aralık 2019, 03:48:33

mustafa_cmbz

Merhabalar.

2 şey merak ediyorum.

Birincisi kullandığım jabra Bluetooth kulaklık fabrikada makinelerin arasında çalışma yaparken görüşme yapmak istediğimde istediğim verimi alamıyorum.

Bunun ile ilgili harici programlar varmış denenmiş iş yapan program önerebilirmisiniz?

İkincisi ise Sony nin gürültü engelleme fonksiyonu olan kulaklıkları var sanırım donanım olarak bunu yapıyor. Yada yazılımsal ise bunu herhangi bir kulaklık için kullanabileceğim yine bir yazılım varmıdır.

Şayet donanımsal ise bunu nasıl bir donanım ile yapıyor merak ediyorum. Ne diye araştırmam lasım merak ediyorum.

Maxim

aktif gürültü engelleme fonksiyonu olan cihazlarda bir mikrofon var
dışardaki sesi alıp aynı sesin faz farkını yaratıp yada buna benzer birşeyler yapıp senin kulağına verme temeline dayanıyor.

anahtar kelime: Active Noise Cancelling

Melih1802

Sanırım bu konu daha önce açılmış ve ben Atış poligonların da kullanılan kulaklıkları tavsiye etmiştim.

OptimusPrime

IEEE erisimin varsa zilyon tane kaynak var. Active noise cancellation/canceling anahtar kelime.

Yanliz kulakliklar icin olanlar periodik gurultulerde iyiler.
https://donanimveyazilim.wordpress.com || Cihân-ârâ cihân içredir ârâyı bilmezler, O mâhîler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler ||

mustafa_cmbz

Görüşme esnasında gürültüyü bastırma işi anladığım kadarıyla 2. Bir mikrofon ile yapılıyor dediğiniz gibi. Peki sesli ortamlarda kulaklığı takıp ortam sesini nasıl bastırıyor lar bu farklı bir olay sanırım asıl onu merak ediyorum.

Maxim

fark eden birşey yok,
2. mikrofon ortam sesini alıp, ses ile oynayıp dinlediğin müzik sesi ile karıştırıp kulağına veriyor.

mesela mercedesin üst modellerinde bu teknoloji olması lazım
hyundaide üzerinde çalışıyormuş falan.

sürüş esnasındaki ortam sesleri aracın belli noktalarındaki mikrofonlar sayesinde alınıyor
mesela; tekerlek lastik sesi, motor sesi
bu alınan sesler işlenerek içerideki ses sistemine veriliyor
sen aracı sürerken 3db daha az gürültü duyuyorsun (-3db ciddi rakam)

https://www.cnet.com/roadshow/news/hyundai-noise-cancellation-technology/