STK İLE YAPILMIŞ ARAÇ ANFİSİ

Başlatan samet90, 26 Ocak 2006, 18:22:01

samet90

SLM ARKADAŞLAR.BEN ELEKTRONİK BİLGİSİ TAM OLMAYAN BİRİYİM.BUNA RAHMEN SİZDEN 150-200W DEĞERİNDE STK İLE YAPILMIŞ BİR ANFİ DEVRESİ RİCA EDİYORUM.AMA ŞÖYLE BİR PROBLEMİM DAHA VAR.BU ANFİ ARAÇ İÇİNDE KULLANILACAK.BU ŞEKİLDE BİR ANFİ YAPAN VARSA BANA BAKI DEVRESİ ELEMAN YERLEŞİM PLANI VE  DEVRE ŞEMASINI GÖNDERMESİNİ RİCA EDERİM.MAİL ADERSİM AŞAĞIDADIR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

remzimutlu87@hotmail.com

stlg

Sevgili samet90
Arkadasım aracta bu gucte bir anfi calıstırabilmen icin oncelikle aracta bulunan aku gerilimini yukseltmen ve simetrik hale getirmen gerekir ornegin +35v,-35v gibi internette bu tur devreler bir hayli var oncelikle onları incelemeni tavsiye ediyorum daha sonra bu gerilime uygun stklı anfi seması bulman kolay olur kolay gelsin

ALLAHA EMANET OLUNUZ
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

remzii

ben senin istemiş olduğun anfiyi daha önce yaptım stk 4231 ile ama bilgisayarım bozulduğu için fazla yardimci olamam fakat gerçekten çok güçlü olduğunu söyleyebilkirim. elimde bulunan bazı devrelerin fotoğrafını çekip göndermeyi deneyeceğim fakat ortada bir trafo var ve ben onun değerini malesef bilmiyorum devreyi satın almıştım ama tabi kopyası yapıp onu kullandım elimdede baskı devre örneğini bıraktım :)

mau2002

selam bende bir kac kisiden stk4231 ile anfilerin iyi ses verdiğini duydum
bu entegrenin seması varmı
vede piyadaki fiyatı nedir

sebo

stk 4231 kartiyla birlikte 25 ytl yi geçmez ve iii ses veriyor ben kullaniyorum.

stlg

Sevgili arkadaşlar
İnternette stk4231 arattırın bulamazsanız semayı asagiya upload ettim oradan alabilirsiniz yanlız bu devreyi aracta kullanmanız cok zor cunku calısma gerilimi +75v -75v simetrik kolay gelsin

Stlg ana klasorunde

http://groups.yahoo.com/group/PicProjeUP3/files

ALLAHA EMANET OLUNUZ
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

mau2002

stk4231 i yapıcamda kac voltla beslencek bu

mau2002

http://www.tranzistoare.ro/datasheets/90/501808_DS.pdf
burdaki devre dilmi yahoo ya koymasan sunu
ustteki soruyu yazdımda gondermedim biraz gec olunca gereksiz gibi oldu :lol:

stlg

Sevgili mau2002
Arkadasım yahoo ya koymamızın sebebi arkadasların diger gonderilen şemalarada buradan ulaşabilmeleri ,burada pek cok konuda topluca semalar  var onun icin oraya koymuştum

ALLAHA EMANET OLUNUZ

mau2002

Specified Transformer Supply (MG-200 or Equivalent)
yazan yerde ki besleme devtesiyle calısırmı calısırsa trafo ne olmalı
fiyatını sordum 21 ytl
ben bizim ordaki elektronikcilere guvenmiyorum bu entegrenin sahtesi mi diyeyim ya da ucuz versiyonunu bana kitlememleri icin nasıl anlasaılır orjinal entegre
2 tane almam gerekiyo stereo icin 42 ytl ye aynı ozellikde anfi entegresi var mı daha ucuza

conavar

hacam sanırım gördün araba anfisi değil bunlar sen bunları anca DC/AC convertor yapacaksın sonra dekrar Trafo ile istenilen gerilime düşürecek ve regüle yapacaskın ki buda cok külfetli olacak..ben bir zamanlar baya kafama atkmıstım ama hala 12V ile nasıl 300W deye anfi yaparlar anlayamadım yani :) :)
ama normal kullanım için dersen 200W yaklasık ama ham nedir bilmiyorum STK 4048 var.baskı devremide çizdim am atrofo alamadım...4048 ile yapılan devreden 2 adet yapacaksın stereo alcak..Ondan sonra ortalığı yıkacaksın ;) ama buna da en aşa 400W transformator lazım.Devre ±50V ile çalışıyodu.. trafonun cıkışlarıd a±35V olması lazım..internetten STK4048 ile anfi aratırsan dünya kadar şeması var  baskı devresini de görececksin...kolay gelsin
şema:
http://www10.brinkster.com/gezgini/EventView.asp?event_id=44&s_event_desc=&;
not:
4048 daha iyi olası lazım ve yaklasık 5$ dı gecen sene....(çalıştığım yerde toptanlım yaptığımız bir firmadan almıştık fiyatı)
.::BiLgi Paylaştıkça Çoğalır::.[/url]

fatihsatir

Hocam yapmak istediğin şey gerçekten çok zahmetli
ve külfetli bir iş... İlk önce aküden aldığın gerilimi trafo yardımıyla yükselticeksin, daha sonrada  +-35 simetri besleme yapacaksın ve bunlardan sonrada yeteri kadar güçe ulaşabilecekmi oda meçhul. Fakat stk4231 ile yapılabildiğini duymuştum.. Eğerki vaktin varsa uğraş derim.. Eğerki stk4231 anfi devresi bulamazsan bana haber ver, sana göndermeye çalışırım.
Dünya güzelliklerine dalıp ahiret hayatını unutma..!

mau2002

arkadaslar bu stk 4231 ile amfi yapmak daha uygun cunku bobin derdi yok
stk4231 ile 4 yane yapsak onlarıda kendi arasında sağ-sol diye bağlasak heralde 2*200w yapmıs oluruz yanılmıyosam yada mantıklı mı

conavar

stk 4231 ile amfi şeması nerde ya...ben netten de bulamadım.. ayrıca simetri beslemeli bir anfi oto da kullanmak zor!! 12V ve 200W gibi bir anfi bulabilen yada yapabileceğini söyleyen arkadas vasa yorumlarını bekliyorum ...sadece 12V ile concertörsüz!
.::BiLgi Paylaştıkça Çoğalır::.[/url]

sebo

arkadaslar stk 4231 i ben araçta çalıştırdım gerekli şemaları göndereceğim fakat bilgisayarımın bordunun tamir edilmesini bekliyorum. öncelikle yaptığım işlemler hakkında bilgi vereyim

12v akü gerilimini bir devre yardımı ile +- olarak 95v a kadar ayarlayabilen bir devre yaptım ve çıkışını stk 4231 e girdim gerisi zaten kolay kısmı artık.
bu devrede yaklaşık 300w gücünde 4 adet mosfet ve 1 adet trafodan oluşuyor ve tabi gerekli tetikleme devreleri. bu devrenin maliyti yaklaşık olarak o güçte bir 220/35 v luk trafo ve doğrultmaç devresi ile hemen hemen aynı maliyette. bu devrede bulunan trafonun değerini falan bilmiyorum ama isteyen olursa araştırırım ve varsa isteyenlere gönderirim.