Full MCU Kontrollü Kaynak Makinesi + Güç Kaynağı

Başlatan devrecii, 07 Kasım 2024, 00:42:09

Dali

Today i verified oled i2c pins with logic analyzer i get right signals.
i changed the display and it work!! it was new defected display!!
to get menu and all functions you must fool the control board :
A3 -> +3.3v to simulate the presence of main power supply 220V.
A4,A5 -> GND to simulate normal temrature (NO Overheat).
I get PWM output.
Next step is the power section i have an old full bridge 24v/60A Charger i will try to convert it with this Stm32 board.

Thanks!

Epsilon

Dali,
Congratulations
If you have transferred this circuit to a PCB drawing program ,like Sprint Layout, no one will stop you if you want to share it  :D

sezgin05

IX4340N sürücü enteresinin 1-8 nolu Enable bacakları içeriden VCC (15v.) a 100K direnç ile PullUp yapılmış. Bu uçlara STM nin 3.3v. unu vermek sıkıntı olmazmı.

z

ENA pininde H/L degerleri 0-3v3 araligina uygun.

Push pull cikislarda ESD koruma diyodlari pine disaridan gelecek akimin, pinden Vdd ve Vss ye dogru gecis yolunu saglar.

ENA pini STM nin push pull cikis pinleri ile suruyorsa 15v ile pullup yapilmis olsa bile bu pindeki voltaj 3.3v + Vd kadar yukariya cikabilir.

Dolayisi ile 100K dan gelecek akim STM acisindan cok sorun olmayacaktir.

Fakat power on asamasinda, MCU gerilimi IX4340N geriliminden daha sonra geliyorsa bu durum latch up tehlikesini dogurabilir.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.mikrostep.com

sezgin05

Bu devrede IGBT gate driver trafosu primer tarafı orta uçlu olarak sarılsa ve resimdeki gibi   iki MOS ile tetiklense IX4340N entegresine gerek kalmaz.

z

O diyodlar oldugu surece bu devre calismaz ki.

O diyodlari kaldirinca bu kez de her iki mosun off oldugu bolge icin duzenleme gerekecek.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.mikrostep.com

asdemirli

sayın devrecii,
Video'da cihaz kaynak akım çıkışına sadece kırmızı ve siyah kablolar bağlı,
ve sanırım o kablolarda digital avometreye gidiyor.
Kalın ve siyah renkli kaynak elektrotlarının kablosu nereye bağlı video'da ben göremedim.
Aydınlatırsanız sevinirim.

devrecii

Alıntı yapılan: asdemirli - 11 Şubat 2025, 17:41:22sayın devrecii,
Video'da cihaz kaynak akım çıkışına sadece kırmızı ve siyah kablolar bağlı,
ve sanırım o kablolarda digital avometreye gidiyor.
Kalın ve siyah renkli kaynak elektrotlarının kablosu nereye bağlı video'da ben göremedim.
Aydınlatırsanız sevinirim.

İki tane sarı kablo var , kaynak kablosuna ekli  arada ampermetre var, kaynak çıkışı ile güç kaynağı çıkışı ayrı

sezgin05

Yapmışken birde indüksiyon ısıtma modu eklenebilir.