Pickit3

Başlatan interrupter, 18 Nisan 2025, 22:12:41

interrupter

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar piclerle biraz uğraşmak için direnç netten  pickit 3 aldım  ccs c ile normalde kod yazabiliyordum. Buraya kadar sorun yok ancak pickit 3 ile mikrodenetleyici arasında iletişim kuramiyorum.elimde pic 16f73 denetleyicilerim mevcut.  Pickit3 V3 programı. Pickit3 kartını goruyor read dediğimde. No device detecdet hatasıveriyor.  Sonra araştırdım mplax ipe yi kurdum ama mplab ipede tool selectte hiçbir tool çıkmıyor. İşin garibi aygıt yöneticisinde de pickit 3 u bulamiyorum. Win 11 kullanmaktayım lütfen yardim

dnacikaya

Merhaba. Pickit3'ü ipe ile kullanmak için pickit3 programı Tools - revert to mplab mode menüsünden çalışma modunu değiştirmelisiniz.
Bu işlem sonrası artık pickit3 sadece mplab ipe ile kullanılabilir. Sonra pickit3'ü pickit programmer ile kulanmak istiyorsanız aynı menüdeki Download pickit operation system ile PK3OSV020005.hex dosyasını pickit3'e yükleyebilirsiniz. Bu hex dosyası pickit3 programının olduğu klasör içindedir.

interrupter

Dnacikaya üstad onlara dikkat ediyorum ama nafile acabaa windows11 de mi sorun yaratıyor diye düşünüyorum ama pickit 3 un programinda pk3 u yada mplab mode. Yi cihaza yukleyebiliyirum. Pickit3 un programinda no cihazı görüyor ama no read yaptığımda no device detecdet hatası veriyor. Cihaza  mplab mode yükleyip mplap ipeye taktigimda ise mplab tool select te hiç cihaz görünmüyor.

bulut_01

pickit target ayarını dogru yapmanız lazım pic nerden besleniyor.
YENİLMEZ..

interrupter

Zif soketvar   pickit3 ten besleniyor.  Ürünü direnç netten aldim

19 Nisan 2025, 01:17:29
https://www.direnc.net/pickit3-pic-programlama-karti-dip-adaptoru. Aldığım ürün bu

ete

Bu durumun iki türlü sebebi olabilir.
Birincisi işlemciniz bozuktur ve kart ile haberleşemiyordur.

İkincisi ve en muhtemel ise ZIF soketli kartın üzerine işlemciyi doğru konumlandıramıyorsunuzdur.

Öncelikle o kartın üzerinde 40 pin -28 pin - 18 pin 14 pin... li entegrelerin nerelere yerleşeceği ve bu yerleşmeye bağlı olarak hangi jumper ların kısa devre edileceği yazıyor olması gerekir. Bu ayarlamayı yaptıktan sonra PK3 ile Zİf soket arasındaki kabloyu da doğru bağlamalısınız. MCLR pini daima programlama voltajının çıktığı pindir. Bu pinin doğru yere denk gelmesi gerekir.
Buda doğru ise  artık görmeme diye bir sorun olmaması gerekir. Oluyor ise o işlemci bozuktur.

Ben olsam Zif soketi kullanmadan direk ICSP üzerinden bağlantı yapıp bir denerdim. PORTB.6 pini Programlama için CLK pini,   PORTB.7 pini programlama için Data pini , MCLR pini Programlama voltajı ve besleme bacaklarınıda besleme olarak kullandınızmı direk gördürebilir ve işlemci sağlam ise programlayabilirsiniz. Zaten ZIF soketin amacıda programlama uçlarının işlemciye doğru şekilde ulaştırılması dır. Bunu da jumperlar ve yerleştirme şekli ile sağlamaktadır.

Ete

Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

Kabil ATICI

Geçen hafta yeni sürüm MAPLAP IPE ile pickit3 kullanmaya çalıştım. Ne yazık ki programlayıcı listesinde pickit3 yer almıyordu. (Belki de ben görmemişimdir).Mecburen V2.35'e geri dönmek zorunda kaldım..
:))

Not Belki kullanmayı beceren vardır. Varsa nasıl yapıldığını anlatabilir mi?
ambar7

interrupter

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sorunu cözdüm. Mplab x 6.25 versiyonunu sildim.  Mplab x 6.15 versiyonunu yükledim sorun çözüldü

interrupter

arkadaşlar şimdide şu hatayı alıyorum
 Target Device ID (0x0) is an Invalid Device ID. Please check your connections to the Target Device.

mehmet

MC'in açıklamalarında 6.10 yada 6.15 bu serideki son sürüm olacak diyorlardı.
Plugin ile Pickit3 ve ICD3 aktif edilebiliyormuş...
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

interrupter

arkadaşlar pici zif soketten çıkarrtım  breed bord üzerinde bağlantısını yaptım harici 5 voltla besliyorum ama bir türlü pice program atamadım pici icindeki kodu okuyup geri yaz dediğimde işlemi başarılı yapıyor ancak ccs c de basit bir ledi yak söndür programınını hex ini pice yüklemeya çalıştığımda "programming failed at program memory address 0x000000"  hatasını alıyorum.  4 gündür bir ledi yakıp söndüremedim.  lütfen yardım. inat ettim bu ledi yakıp söndürücem ücret karşılığı yardım etmek isteyenede kapım açık

Epsilon

Bağlantılarınızın fotoğrafı olmadan hangi pinlere ne bağladınız şemasını görmeden nasıl yardımcı olabiliriz?
* Pickit de seçtiğiniz PIC in adı ile  zif soketteki/Borddaki PIC in adları doğrumu?
* 4 gündür aynı PIC e mi program yüklemeye çalışıyorsanız bozulmuş olabilir başka picle deneyin
* USB kablosunun sağlam olup olmadığını test edin
vs.vs

interrupter

Sonunda çözdüm mclr ve gnd arasına 100 nf seramik kondansatör koyunca program yüklendi çok sükür