POE şeması

Başlatan medelog, 12 Temmuz 2025, 13:33:14

medelog

Merhaba arkadaşlar.

Devreme ekleyeceğim denenmiş  POE devre şeması arıyorum .   Poe swiçlerle uyumlu çalışması gerekli.

Zamanım kısıtlı devreye eklemem gerekli, denemiş olduğunuz bir devre şeması varsa paylaşırsanız sevinirim. 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
"Gezdim Halep ile Şamı, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ edep illâ edep. " Yunus EMRE

triyak

slimandheavy

Bu POE denilen şey sadece bi gerilim sanırım...
Vatandaş burada geniş giriş gerilimli Step-Down regulator ile gerilim almış direkt,

Argeolog

Merhaba bu devre şeması ve video bana aittir.
Ekte kullandığınız devre şeması, performanslı çalışmamaktadır. Bir başka devre şeması web sitesinde paylaşılmıştır.

Gerekli içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

https://nuvotonforum.com/threads/ethernet-poe-modul-devresi.81/

istinaf duvarı

Şemada alternative B tekniği kullanılmış. Kablonun boşta kalan iki çifti güç için kullanılmış. Bu teknik sadece 10 ve 100Mbit destekler. Gbit desteklemesi için 4PPoE tekniği kullanmak gerekir.

Bu teknikte data sinyalleri DC elektrik ile modüle edilerek çıkışa gönderilir. Alıcı taraf data sinyali ile güç sinyalini ayırarak kullanır. Ethernet donanımında kullanılan pulse trafosu sayesinde bu modülasyon ve demodülasyon işlemleri kolaylıkla yapılabilir.

neccarzade

Si3404 ile tasarlanmış ~13W çıkışlı PoE şemalarına pdf linkinden ulaşabilirsiniz
https://www.mouser.com.tr/datasheet/2/472/ug485_si3404c3isofbevb-2507996.pdf
Ben 12V 1.08A çıkışlı versiyonunu tasarladım sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Emc performansı için de wurth Elektronik ürünlerini eklemeyi tavsiye ediyorlar.

medelog

Merhaba.

Bu devreyi eklemeyi düşünüyorum, size bir kaç sorum olacaktı

Devremde LM2576 kullanıyorum ve iptal etmek istiyorum yerine  Si3404 entegresini kullanırsam poe üzerinden veya 12v adaptörle bu entegreyi  çalıştırabilir miyim.   

Yani poe veya 12v adaptör girişli bir devre tasarlamak istiyorum
"Gezdim Halep ile Şamı, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ edep illâ edep. " Yunus EMRE

Argeolog

Merhaba, buradaki şema hatalıdır. Gönderinizden şemanızı silmeniz, herkes açısından iyi olacaktır. doğru şema budur.