Hc 05 bluetooth

Başlatan interrupter, 15 Eylül 2025, 23:35:01

interrupter

Merhaba arkadaşlar daha önce karavanimda bazı cihazları telefonumdan kontrol etmek için bir kart yapmıştım. Sistem şu şekilde arduino promini de role çıkışları ve hc05 takılı.  Mitt app inventor de hangi butona basarsan ona bağlı role aç-kapa yapıyordu ve bu sistemi 2-3 yıldır kullanıyordum buraya kadar sorun yok.  Geçenlerde kablo karmaşasını düzelteyim dedim ve yanlışlıkla karta 12 v verdim ve yaktım. Malzemeleri tekrar tedarik ettim sistemi daha derli toplu yaptım ancak şoyle saçma bir durum oldu mitt app inventor hc05 e bağlanırken 507 hatası verdi ne kadar ugrastiysamda nafile. Olay stordan serial terminal diye bir program yükledim ve hc05 e bağlandım ancak cihazlarda (le) altında listeliyor.  Serial terminalden roleleri aç kapa yapan karakterleri gönderdiğim de sistem çalışıyor.  İnternette ve yapay zekada o kadar araştırmama rağmen hc05 in le olduğuna dair hiç bir veri bulamadım her yerde hc05 in clasic Bluetooth olduğu yazıyor.  At komutları ile sorgu yaptığımda da hc05 çıkıyor ismi lütfen yardım ne iştir anlamadım

Kabil ATICI

HC05 client ve server özellikli bir ürün.
HC06 sadece client özellikli bir ürün.
HC05 LE özellikli değildir. Haberleşme açısından transpandır. Ne alırsa onu verir.

HC05'i son kullandığınız zamandan beri android 11 ve üstü bir sisteme geçti iseniz, uygulamanızın bluetooth seçeneklerindeki "yakın cihazlara bağlan" seçeneğini işaretlemeniz gerekebilir.

ambar7