Ynt: DC sinyal okuyan devre nasıl AC sinyali de okur

Başlatan sedronjames, 16 Ekim 2025, 14:07:25

sedronjames

merhaba

dc volt ve akım okuduğum bir devrem var. bu devreye birkaç ekleme yaparak ac voltajı ve akımı da okur hale getirmek istiyorum. devre kartını baştan yapamam. ama programı ile oynayabilirim. devre şemasını paylaşıyorum.

offset ekleme gibi şeyler gördüm fakat nasıl gerçeklerim bilmiyorum. lütfen yardımcı olur musunuz?

16 Ekim 2025, 14:09:41
akım okuma kısmındaki I+ girişi boşta. orayı kullanmıyorum. hiçbirşey bağlanmıyor.
volt okuma kısmındaki V+ sinyalini de lmv358'den geçirip çipe götürdüm. lmv358'in beslemesi +5v ve -5v. gnd bağladığımda tam 0'a düşmüyordu. o yuzden -5v bağlamıştım.

z

Bu semalarla olmaz. DC ofset verip okuyacaksan yazilimda cok ciddi degisiklikler de yapman gerekir.

Su anda en pratik yol AC gerilimi opampli yarim ya da tam dalga dogrultucu ile dogrultup ardindan RC filtreden gecirirsen DC okumada kullandigin duzenegi aynen kullanabilirsin.

RC filtre cikisina ya da AC sinyali girdigin noktaya 1/1.41 oraninda gerilim bolucu eklemen de isin kucuk bir trigi.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.mikrostep.com

yilmaz_kk

DC offset verilerek giriş sinyali okuma voltaj aralığına çekilebilir. Yazılım kısmında gerisi halledilebilir.

pwm.c

TrueRMS okuma ile hem DC hemde AC gerilim aynı anda ölçülebiliniyor diye duymuştum.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

kenan_re

Bi ara uğraştığım konuydu :-\

Alıntı yapılan: z - 16 Ekim 2025, 20:02:47Bu semalarla olmaz. DC ofset verip okuyacaksan yazilimda cok ciddi degisiklikler de yapman gerekir.

Su anda en pratik yol AC gerilimi opampli yarim ya da tam dalga dogrultucu ile dogrultup ardindan RC filtreden gecirirsen DC okumada kullandigin duzenegi aynen kullanabilirsin.

RC filtre cikisina ya da AC sinyali girdigin noktaya 1/1.41 oraninda gerilim bolucu eklemen de isin kucuk bir trigi.

sedronjames

Alıntı yapılan: z - 16 Ekim 2025, 20:02:47Bu semalarla olmaz. DC ofset verip okuyacaksan yazilimda cok ciddi degisiklikler de yapman gerekir.

aynen dediğin gibi yaptım usta. çalışacak inşallah.