LinTAR Archive Manager

Başlatan seron, 21 Ekim 2025, 09:07:53

seron

Linux tarafında hep winrar tarzı bir programın eksikliğini hissetmekteydim.

Varsayılan masaüstü ortamları ve dosya yöneticileri ile beraber gelen arşiv yazılımları yetersiz düzeydeydi ve istediğim özellikleri barındırmıyordu. Bu durum canımı sıkıyordu.

Ben de kendi arşiv yazılımımı yapmaya karar verdim ancak kodlama becerim yeterli seviyede olmadığından YZ'den destek alıyordum. Fakat bir süre sonra tıkanınca yazılımcı bir arkadaşın desteğiyle programı tamamladık.

Bu program WinRAR ismine espirili bir gönderme yapar. Amaç, linux tarafında winrar'ı aratmayacak bir arşivleme yazılımı ortaya koyabilmektir.

Program, rar arşivleri de oluşturabilir; ancak bunu varsayılan olarak yapmaz çünkü rar sahipli-özel bir format.

Buna rağmen sisteminize rar eklentisini kurarsanız, rar sıkıştırması da yapabilirsiniz.

Program, ihtiyaç duyacağınız hemen her özelliği içerir. Detay özellikler içermesi bundan dolayıdır.

Programın görünümü ve ikonlarını GIMP ile ben yaptım. Yazılım tarafında ise yazılımcı arkadaşım "cektor" çok çalıştı.

Program şu anda kullanıma hazır ama hala beta. Kullanıp geri bildirim verdikçe geliştirebiliriz.

Repo: https://github.com/shampuan/LinTAR-Archive-Manager/releases/tag/LinTAR-Archiver-101

NOT: Program debian tabanlı sistemler için paketlenmiştir. Rpm ve diğer sistemler için yeniden paketlemeniz gerekir.