Çoklu Dosya Bulucu Silici

Başlatan seron, 03 Kasım 2025, 00:46:18

seron

Bu program bir tür duplicate files finder uygulamasıdır ve linux sisteminizde seçilen dizini tarayarak birden fazla aynı dosya varsa bulup size gösterir. Siz de istemediklerinizi işaretleyip çöpe gönderirsiniz.

Versiyon: 0.0.1(beta)
Lisans: GNU GPLv3
Programlama dili: Python3
Arayüz: Qt6
Dil seçenekleri: İngilizce-Türkçe (gömülü-şimdilik dil eklenemiyor).

Programın küçük sorunları var. Issues bölümünden okuyabilirsiniz.

Gelecekte dosya uzantısına göre arama yapma ekleyeceğim.

Program betadır ve sorumluluk kullanıcıya aittir. Hata bildirimlerini buradan yapabilirsiniz.

Repo: https://github.com/shampuan/Duplicate-Agent

İyi çalışmalar.

MCansız

merhaba,
Elinize sağlık güzel uygulamalar var bunları flathub üzerinden ulaşabilir miyiz ya da benzeri bir depodan

seron

Alıntı yapılan: MCansız - 03 Kasım 2025, 16:34:24merhaba,
Elinize sağlık güzel uygulamalar var bunları flathub üzerinden ulaşabilir miyiz ya da benzeri bir depodan

Teşekkür ederim.

Maalesef hayır.

Bir yazılımı flatpak olarak paketlemek ve flat deposuna ekleme muazzam zorlu bir iş. Ki zaten ben bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum, karmaşık adımları var.

Hele hele linux apt ve snapt depolarına eklemek ondan daha zor. Çok zorlu prosedürleri var. Mümkün olsaydı, hepsini linux depolarına ekletirdim.

Fakat programları yine de kullanmak istiyorsanız, ilgili github adresine gittiğinizde sayfanın sağ kısmında Releases diye bir yer var. Oradan .deb uzantılı dosyayı indirip kurabilirsiniz (debian tabanlı sistem kullanmak zorundasınız. Değilse .py dosyasını alıp kendi sisteminizin paket sistemine göre yeniden derlemeniz gerekiyor, onu ben bilmiyorum).

Güvenlik endişeniz varsa, .deb dosyasını arşiv yazılımı ile açın ve program_adı.py uzantılı dosyayı bulun. Bu, programın kendisidir.
Yapay zekaya bu dosyayı sürükleyip bırakın ve "Bu dosya güvenilir olmayan bir yerden geldi ve güvenlik açısından denetlenmesi gerekiyor. Dosyayı tara ve bana bilgi ver." yazın. Size detayıyla bilgi verecektir.

seron

Duplicate Agent yenilendi ve çok daha iyi hale geldi.

Sürüm: 0.3.0

YENİLİKLER:

1- İkon ve Logo değişti. Daha önceki logosunu yapay zekaya yaptırmıştım, şimdi GIMP ile kendim yaptım.

2- Dosya uzantısına göre arama yapma özelliği getirildi. Bu, işlerinizi büyük ölçüde kolaylaştırır ve hızlandırır. Örneğin sadece png dosyalarını arayacaksanız, milyonlarca dosya arasından sadece png'leri aramak zorunda kalmayacaksınız. Hangi uzantıyı seçtiyseniz sonuç ekranında sadece onları listeler.

3- Sonuç ekranındaki dosyalara tıklatırsanız direkt açılır. Dosya yoluna tıklatırsanız içeren klasör açılır. (önceki sürümde bunun eksik olduğunu farketmemişim).

Test etmek ya da kullanmak için repolar aşağıda:

Kodu kurmadan çalıştırmak için:
https://github.com/shampuan/Duplicate-Agent

Kurup devamlı kullanmak için (sadece debian uyumlu):
https://github.com/shampuan/Duplicate-Agent/releases/tag/DupAgent.0.3.0.Beta

Programın beta olmaktan çıkması için sizlerden geribildirimlere ihtiyacım var. Şu anda bende sorunsuz çalışıyor, ama kullanıcı geribildirimleri olmadan "stabil" duyurusu yapamıyorum. Gönüllü olursanız ve geribildirim verirseniz çok memnun olurum.

İyi çalışmalar.

MCansız

merhaba Win10 da denedim masaüstü klasörlerinde çalışıyor

ama resimdeki yolda scan edince öylece kalıyor

Ekran-Al-nt-s" border="0

elektronikhobi

Yapay zekânın geldiği noktayı göstermesi açısından oldukça ilginç gözüküyor.

Qt yerine Gtk kullanılabilir.

seron

Alıntı yapılan: MCansız - 07 Kasım 2025, 11:04:51merhaba Win10 da denedim masaüstü klasörlerinde çalışıyor

ama resimdeki yolda scan edince öylece kalıyor

Ekran-Al-nt-s" border="0

Windows için uygun değil hocam.
Kodda windows'a uygunluk için gereken betikler yok/eksik. Denememenizi öneririm.
Bu program sadece güncel linux dağıtımları içindir.

Alıntı yapılan: elektronikhobi - 07 Kasım 2025, 12:01:27Yapay zekânın geldiği noktayı göstermesi açısından oldukça ilginç gözüküyor.

Qt yerine Gtk kullanılabilir.

Yalan söylemeyeceğim, YZ olmasaydı tamamlayamazdım.

GTK ise kendine has bazı zorlukları ve sorunları olan bir GUI. Bu yüzden pek az yazılımımda tercih ediyorum.

seron

Duplicate Agent (Kopya Ajanı) 0.9.1'e güncellendi ve daha iyi oldu.

• Dil desteği, gömülü olmaktan çıkıp dinamik dile dönüştü. Bu, her isteyen programa dil dosyası (dil_dosyası.ini) ekleyebilir ve program da bunu otomatik görür demek. Bu desteği "cektor" isimli geliştirici bir arkadaşım getirdi. Teşekkür ederim cektor. (minör güncelleme)

• Programa 18 dil eklendi: Arapça, Azerbaycan Türkçesi, Çince, Almanca, İngilizce, Farsça, Fransızca, Yunanca, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Moğolca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Türkmence, Özbekçe. (minör güncelleme)

• Dil ayarını tutan dosya: "/home/user/.duplicateagent/settings.ini" (minör güncelleme)
Dil dosyaları yolu: "/usr/share/DuplicateAgent/languages"

• "Çöp kutusu bazı dosyaları geri döndüremiyor" bug'u tamamen çözüldü. Sistem çöp kutusu yerine program, sahte bir çöp kutusu oluşturur ve dosyaları buraya numaralandırarak atar. Bu dosyaların eski yolunu ve adlarını bir json dosyasına kaydeder. Böylece, programın Sahte Çöp Kutusu (Fake Trash) sekmesine giderek, ister temizleyebilir, ister oradan yanlışlıkla sildiklerinizi geri yükleyebilirsiniz. Burası gerçek bir çöp kutusu değil, Normal bir klasördür. "/home/user/.duplicateagent/FakeTrash"
  • Klasörün hemen yanındaki dosyalardan trashdata.json dosyası, bu çöpleri kaydetmekten ve gerektiğinde geri kurtarmaktan sorumludur. (minör güncelleme)

• Sahte çöp kutusuna "Tümünü" Seç ve "Tümünü Kaldır" özelliği getirildi. Bunun amacı toptan yapılacak işlemleri hızlandırmaktır. (minör güncelleme)

• Sıralanan dosya listesinde (sonuç ekranı ve sahte çöp kutusu) Dosya tipleri için ikon gösterme özelliği getirildi. Bu, arama yaparken göz-algı-zihin iletişiminizi kolaylaştırarak daha rahat ve hızlı çalışmanızı sağlar. (minör güncelleme)

• GNOME ortamında sorun yaşanmaması için, QT ortam değişkenleri yeniden ayarlandı:
  • os.environ['QT_QPA_PLATFORM'] = 'xcb' # kodda 27. satır. (bug güncellemesi).

• Sistem dizininde bir "Fake Trash" oluşturmak, harici disklerden gelen dosyaların sistem diskini şişirmesine neden oluyordu. Ayrıca bu dosyaların kopyalanması da zaman alıyordu. Bu sorun, her takılan diskte bir Fake Trash klasörü oluşturarak çözüldü. (Minör güncelleme).

• Debian paketindeki depends satırı iyileştirildi. Bu, debian tabanlı sistemlere kurulumda hata alma riskini minimize eder. (Bug güncellemesi).

Depends: python3 (>= 3.6), libqt6core6, libqt6widgets6, libqt6gui6, libxcb-cursor0, python3-pyside6 | python3-pyqt6 | python3-qt6
Öyle umuyorum ki şimdi kurulum bu satır sayesinde hatasız olacak.

Bu programla ilgili tüm fikir ve geliştirmelerim bu sürümle sona erdi. Aklıma başka bir geliştirme gelmiyor. Bundan sonra top sizde. Testler yaparak bildirmelisiniz ki bir sorun varsa bugfix sürümlerini çıkartayım.

Ben programı yeterince test ettim ve düzgün çalıştığını gördüm. Ama bunu sizin de teyit etmeniz gerekiyor. Şu anda sadece onu kurmaya çalışmanız ve Paket Kurucu'nuzun herhangi bir bağımlılık hatası vermemesi bekleniyor. En az iki kişiden "sorun yok" mesajı gelirse, programı 1.0.0 Stable sürüme güncelleyerek bu programla işimi bitireceğim.

Bu eki görüntüleyemezsiniz.

İndirme:https://github.com/shampuan/Duplicate-Agent/releases/tag/DupAgent.0.9.1

İyi çalışmalar...

seron

Program geçenlerde yeni bir sürüm güncellemesi alarak daha iyi hale getirildi. Ayrıca programın bir kardeşini de yaptım, onu da yazacağım.

Kurulumda paketlerin depoda bulunamaması ya da debian'ın doğal koruma politikası nedeniyle, pip ile beraber kurulması gereken pyside-6 paketinin kurulamaması ve paket kurucunuzun hatayla dönmesi sorununa neden olabiliyordu. Bu sorun, sistem paketlerini zorla kırarak pip ile pyside-6'yı kurmaya yarayan bir postinst dosyası oluşturularak halledildi. Şimdilik...

Daha fazla güncelleme ve bugfix bilgisi, github hesabımdaki issues kısmında detaylı anlatılıyor.

https://github.com/shampuan/Duplicate-Agent/releases

___

İkinci olarak, programın sadece çoklu resim/foto bulmaya yarayan bir kardeşini de yaptım. İnternette bu konuyla ilgili gezinirken çoklu foto tespit ve temizleme olanağı sağlayan alternatiflere rastladım. Ve neden olmasın? dedim.

Photo agent, Duplicate Agent'ın daha minimal ve daha sorunsuz versiyonudur. Stabildir ve iyi çalışır.

Sistem paketlerini kırma, zorla paket kurma özelliği yoktur; program GUI olarak Qt5 kullandığı için standart apt deposunda zaten var, oradan çekiyor. Bu da sıkıntı çıkmadan direkt kurulum sağlıyor. Tabii bir hata bulursanız iletin.

https://github.com/shampuan/Photo-Agent