Kayıt cihazını cep üzerinden internete açmak

Başlatan ACM, 14 Aralık 2025, 13:16:26

ACM

Arkadaşlar merhaba. Amacım kablonet olmayan evimde kayıt cihazına cep bağlantısı üzerinden bağlanmak

Cep telefona kablosuz hotspot kurdum ve kayıt cihazını bağlandım.PC yide 2.telefonun usb hotspotu ile internete bağladım. Amacım 2.telefon ile internetten kayıt cihazına bağlanmak.

PC den bağlanırken programda kullandım , browserde.
Modem üzerinden yerel ağ bağlantısıyla sorun yok.
Takıldığım nokta 2.telefona  1.telefonun IP adresini yazıyorum olmuyor. Cihaz yerel ağdan bağlanırken 34567 portunu kullanıyor , ip adresine portuda eklyorum yine yok.

Hafta oldu bununla uğraşıyorum. İnternetteki bilgiler hep kablo net ve router  üzerinden verilmiş ama bende kablonet yok

Modem + router olarak Huwainin HG531s var. Kayıt cihazı Xmeye Ahb8008T.

Aslında cep internetini modeme paylaştırabilsem takla atmaya gerek kalmayacak ama cepten wifi ile modeme bağlandığımda internet yok olarak görüyor bağlanan diğer cihazlar

Çözebilirsek değil makbule sülalesi geçse minnettarlığımı nasıl sunacağım bilmiyorum.
Kolay gelsin.

istinaf duvarı

Bu tip işlerde statik IP gerekir. Cep telefonu dinamik IP kullandığı için bağlantı kuramazsın.

ByTEK

Dışarıdan içeriye bir porta erişmek için DNAT ayarı yapılması gerek yani kabaca port açmanız gerek. Fakat telefon üzerinden bu ayarı yapamazsınız. Bunun için hattı direkt karşılayan bir Modem/Router/Gateway/Firewall olmalı ve CGNAT olmayan veya dinamik IP adresi olmayan bir hattınız olmalıdır. Yani size tahsis edilmiş bir Statik IP adresiniz olmalıdır. Bu Statik IP adresi üzerinden 34567 portu cihazın lokal IP adresine yönlendirilmesi yeterlidir.

Bir senaryoda xmeye kendi bulut hizmeti üzerinden erişmenizi sağlayan DDNS sistemi vardır. eğer ayarlardan bu hizmeti açarsanız cihazın mobil uygulaması üzerinden port açılmadan kendi sunucusundan socket açarak size görüntüyü gecikmelide olsa iletir. Genelde statik IP almadan bu şekilde kullanan çok fazla kişi vardır. Tabi cihazınız eski olup desteklemiyorsa kullanamazsınız. Eğer cihaz destekliyorsa bu yöntemi öneririm.

ACM

Alıntı yapılan: istinaf duvarı - 15 Aralık 2025, 09:25:08Bu tip işlerde statik IP gerekir. Cep telefonu dinamik IP kullandığı için bağlantı kuramazsın.

Bu sorunu Noip gibi siteden hizmet alarak çözebilirim belki , yeterki o noltaya kadar gelebileyim. Önceden PC için kullanıyordum  noip sistemi ama telefonda nasıl olacak araştırmak lazım.

Alıntı yapılan: ByTEK - 15 Aralık 2025, 14:53:33Dışarıdan içeriye bir porta erişmek için DNAT ayarı yapılması gerek yani kabaca port açmanız gerek. Fakat telefon üzerinden bu ayarı yapamazsınız. Bunun için hattı direkt karşılayan bir Modem/Router/Gateway/Firewall olmalı ve CGNAT olmayan veya dinamik IP adresi olmayan bir hattınız olmalıdır. Yani size tahsis edilmiş bir Statik IP adresiniz olmalıdır. Bu Statik IP adresi üzerinden 34567 portu cihazın lokal IP adresine yönlendirilmesi yeterlidir.

Bir senaryoda xmeye kendi bulut hizmeti üzerinden erişmenizi sağlayan DDNS sistemi vardır. eğer ayarlardan bu hizmeti açarsanız cihazın mobil uygulaması üzerinden port açılmadan kendi sunucusundan socket açarak size görüntüyü gecikmelide olsa iletir. Genelde statik IP almadan bu şekilde kullanan çok fazla kişi vardır. Tabi cihazınız eski olup desteklemiyorsa kullanamazsınız. Eğer cihaz destekliyorsa bu yöntemi öneririm.

Hotspot kendisine bağlanan cihazlara modem gibi ip adresi atıyor , buna güvenerek olabileceğini düşünmüştüm. Bu konuda eminseniz peşini bırakayım.

Bahsettiğiniz bulut uygulamasına kaydım var , kullanıyorum. Sorun cebten dvr ye ulaşamıyorum internetten.

ByTEK

Alıntı yapılan: ACM - 15 Aralık 2025, 15:13:09Hotspot kendisine bağlanan cihazlara modem gibi ip adresi atıyor , buna güvenerek olabileceğini düşünmüştüm. Bu konuda eminseniz peşini bırakayım.

İş hayatımda network ve sistem yönetimi yapıyorum. Bir kaç kez acil durumda telefonu hotspot ile bağlantı yapıp cihazlara verdiğimde maalsef dışarıdan içeri port yönlendirme yapamadım ve çözümü bulamadım. Bunun sebebide cep telefonu operatörleri CGNAT kullanıyor.Cep telefonunda DNAT açmanın bir yolunuda bulamadım. Varsa bulursanız deneyin.

Sorunu superbox modeme statik IP adresi olan hat takıp kullanmakta bulmuştum.

Bulut uygulaması çalışıyorsa sizin uygulamanın bulutu P2P üzerinden erişmeniz gerekiyor. Erişmiyorsa başka sorun olabilir. mantık dvr/nvr buluta gidip kendine tunel açıyor. o tünelden sizi eriştiriyor. Bence yönelmeniz gereken konu bu taraf olabilir mi ?

Kusura bakmayın ben çok komplex düşünüyor olabilirim. Halen anlattıklarınıza göre kafamda senaryo tam oturmadı.

Amaç sadece cep telefonu hotspotundna dvr bağlayıp dışarıdan public IP ile erişmesini sağlamak mı ? evet ise DNAT yapamayacağınzı için olmaz. ama Xmeye bulut (P2P) üzerinden çalışır. Çalışmıyorsa o kısma bakmak lazım.

Eğer senaryo başka ise adım adım yazarsanız başka yorumlarda yapabiliriz.

istinaf duvarı

Alıntı yapılan: ACM - 15 Aralık 2025, 15:13:09Hotspot kendisine bağlanan cihazlara modem gibi ip adresi atıyor , buna güvenerek olabileceğini düşünmüştüm. Bu konuda eminseniz peşini bırakayım.

Bahsettiğiniz bulut uygulamasına kaydım var , kullanıyorum. Sorun cebten dvr ye ulaşamıyorum internetten.
O atanan IP'ler 192.168 diye başlayan lokal IP'lerdir. Bu IP'ler doğrudan dışarıya açılmaz. Statik IP'niz olduğunda, ana IP'niz üzerinde bir port açar ve bu portu içeride ilgili cihazın lokal IP'sine yönlendirirsiniz. Dışarıdan sizin IP'nizdeki o porta gelen data doğrudan o aradığınız lokal IP'ye gider. Sistem böyle işler kabaca.

Mesela ana IP'niz 100.50.50.50 olsun. Dışarıdan bakanlar sadece bu IP'yi görür. İçerideki lokal IP'leri görmez.
İçerideki cihazın lokal IP'si de 192.168.1.35 olsun. Siz mesela 32767 numaralı portu bu IP'ye yönlendirdiniz diyelim. Dışarıdan bu porta data geldiğinde  router bu veriyi 192.168.1.35 adresine forward eder.

ACM

Benim için üzücü bir durumdan dolayı geç cevap için kusuruma bakmayın arkadaşlar.

Alıntı yapılan: ByTEK - 15 Aralık 2025, 15:24:06İş hayatımda network ve sistem yönetimi yapıyorum. Bir kaç kez acil durumda telefonu hotspot ile bağlantı yapıp cihazlara verdiğimde maalsef dışarıdan içeri port yönlendirme yapamadım ve çözümü bulamadım. Bunun sebebide cep telefonu operatörleri CGNAT kullanıyor.Cep telefonunda DNAT açmanın bir yolunuda bulamadım. Varsa bulursanız deneyin.

Sorunu superbox modeme statik IP adresi olan hat takıp kullanmakta bulmuştum.

Bulut uygulaması çalışıyorsa sizin uygulamanın bulutu P2P üzerinden erişmeniz gerekiyor. Erişmiyorsa başka sorun olabilir. mantık dvr/nvr buluta gidip kendine tunel açıyor. o tünelden sizi eriştiriyor. Bence yönelmeniz gereken konu bu taraf olabilir mi ?

Kusura bakmayın ben çok komplex düşünüyor olabilirim. Halen anlattıklarınıza göre kafamda senaryo tam oturmadı.

Amaç sadece cep telefonu hotspotundna dvr bağlayıp dışarıdan public IP ile erişmesini sağlamak mı ? evet ise DNAT yapamayacağınzı için olmaz. ama Xmeye bulut (P2P) üzerinden çalışır. Çalışmıyorsa o kısma bakmak lazım.

Eğer senaryo başka ise adım adım yazarsanız başka yorumlarda yapabiliriz.

Amaç sadece cep telefonu hotspotu ile dvr bağlayıp dışarıdan public IP ile erişmesini sağlamak mı ?

Evet ByTEC , amacım bu ama yazdığınız gibi lokal dışından bağlantı sağlayamadım ama cep hotspotuyla lokal ağdan cihazlar arası bağlantı sağlayabildim. P2P , Onvif ve RTSP bağlantılarınıda denedim ama bunlar port yönlendirmesi olmadan çalışmıyor yada ben beceremedim.

Android için port yönlendirmesi yapan 2 program bulmuştum , üzerinde çalışırken çalışmaları bırakmak zorunda kaldım. Şimdi yeniden başlayıp devam edeceğim. Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum zira bu konuda kamera gruplarında bile bilgisi olan kimse yok.

Şuda varki 2 adet ip kameranın dns adreslerini cep dns adreslerine eşitlemeye çalıştım  , sonrasında her ikisinede ulaşamıyorum. Birini resetledim ,diğeri resetlenmiyor eski bir kamera  ,yinede giriş sağlayamadım. Bunu halletmedende hotspota geçemiyorum ,

Alıntı yapılan: istinaf duvarı - 15 Aralık 2025, 22:02:09O atanan IP'ler 192.168 diye başlayan lokal IP'lerdir. Bu IP'ler doğrudan dışarıya açılmaz. Statik IP'niz olduğunda, ana IP'niz üzerinde bir port açar ve bu portu içeride ilgili cihazın lokal IP'sine yönlendirirsiniz. Dışarıdan sizin IP'nizdeki o porta gelen data doğrudan o aradığınız lokal IP'ye gider. Sistem böyle işler kabaca.

Mesela ana IP'niz 100.50.50.50 olsun. Dışarıdan bakanlar sadece bu IP'yi görür. İçerideki lokal IP'leri görmez.
İçerideki cihazın lokal IP'si de 192.168.1.35 olsun. Siz mesela 32767 numaralı portu bu IP'ye yönlendirdiniz diyelim. Dışarıdan bu porta data geldiğinde  router bu veriyi 192.168.1.35 adresine forward eder.

Modem/Router kullanmadan kayıt cihazını cep üzerinden internete açmaya çalışıyorum , iç ağda bir sorun yok. Cep hotspotu router gibi yönlendirme yapmıyor yada ben beceremiyorum

istinaf duvarı

Ülkemizde IP dağıtımında CGNAT kullanılıyor. Bu bir IP'nin altında portlar açılarak çok sayıda kişiye verilmesi durumudur. Buna dinamik IP de derler. Dolayısıyla sabit bir IP'ye değil, bir IP altında açılmış tek bir porta sahipsiniz. Dolayısıyla dinamik IP üzerinde istediğiniz gibi port açamazsınız. Bu nedenle port yönlendirmesi için statik IP gerekiyor. Statik IP aldığınızda o IP tamamen size ait olduğu için istediğiniz gibi port açıp yönlendirme yapabilirsiniz.

ilyas KAYA

Cihaz sayisi 500 den fazla degil ise (500 ustu olunca ikinci server gerekir) web socket kullanarak ip adresiniz sabitlenmeden doğrudan veri alış verişi yapabilirsin. Socket bağlantıda client server olayı da yok diye hatirliyorum. Tıpkı serial porta veri gönderip almak gibidir.

ESP kullanırsınız onuda iç ip ye doğrudan veriyi gonderirsiniz.

Gerekirse kolay olmasi için cihazı esp ye doğrudan bağlayın.

ACM

Alıntı yapılan: istinaf duvarı - 29 Aralık 2025, 10:51:00Ülkemizde IP dağıtımında CGNAT kullanılıyor. Bu bir IP'nin altında portlar açılarak çok sayıda kişiye verilmesi durumudur. Buna dinamik IP de derler. Dolayısıyla sabit bir IP'ye değil, bir IP altında açılmış tek bir porta sahipsiniz. Dolayısıyla dinamik IP üzerinde istediğiniz gibi port açamazsınız. Bu nedenle port yönlendirmesi için statik IP gerekiyor. Statik IP aldığınızda o IP tamamen size ait olduğu için istediğiniz gibi port açıp yönlendirme yapabilirsiniz.

Evet haklısınız CGNAT dışarıdan port yönlendirmesine izin vermiyormuş. Verdiğim linkteki arkadaş detaylı anlatıyor durumu. Ayrıca statik ip alanlardada çok şikayet var. Bu durum can sıkıcı oldu  vazmıgeçeyim bilemedim. Telekom aylık statik ip 175 tl der bide bu masraf var tabi

CGNAT

Alıntı yapılan: ilyas KAYA - 29 Aralık 2025, 11:08:08Cihaz sayisi 500 den fazla degil ise (500 ustu olunca ikinci server gerekir) web socket kullanarak ip adresiniz sabitlenmeden doğrudan veri alış verişi yapabilirsin. Socket bağlantıda client server olayı da yok diye hatirliyorum. Tıpkı serial porta veri gönderip almak gibidir.

ESP kullanırsınız onuda iç ip ye doğrudan veriyi gonderirsiniz.

Gerekirse kolay olmasi için cihazı esp ye doğrudan bağlayın.

İlyas hocam kamera sistemine ESP yi nasıl entegre edeceğim anlamadım. Client serverde port kullanılmıyormu ? Esp ile uygulama yapmış idim çok önce ama hatırlayamadım şu an nasıldı kodlar.

ilyas KAYA

Alıntı yapılan: ACM - 29 Aralık 2025, 15:12:22Evet haklısınız CGNAT dışarıdan port yönlendirmesine izin vermiyormuş. Verdiğim linkteki arkadaş detaylı anlatıyor durumu. Ayrıca statik ip alanlardada çok şikayet var. Bu durum can sıkıcı oldu  vazmıgeçeyim bilemedim. Telekom aylık statik ip 175 tl der bide bu masraf var tabi

CGNAT

İlyas hocam kamera sistemine ESP yi nasıl entegre edeceğim anlamadım. Client serverde port kullanılmıyormu ? Esp ile uygulama yapmış idim çok önce ama hatırlayamadım şu an nasıldı kodlar.

Kameranın wifi ile bağlanabiliyor mu ?
Esp burada aracılık yapiyor aslinda.

Yalniz bu bir ticari is degil ise 1000 tl civarlarında xiaomi nin hazir kameraları var. Hem ses hem görüntü kaydı aliyor istediğiniz gibi tetikleyebiliyor. Cift yonlu görüşme de yapabiliyor yani hem hoparlor hem mikrofonu var.
Farklı markalar da var ama serverlari kapatınca kameralar çöp oluyor. Xiaomi kapatmaz  :)

ACM

Alıntı yapılan: ilyas KAYA - 30 Aralık 2025, 01:12:59Kameranın wifi ile bağlanabiliyor mu ?
Esp burada aracılık yapiyor aslinda.

Yalniz bu bir ticari is degil ise 1000 tl civarlarında xiaomi nin hazir kameraları var. Hem ses hem görüntü kaydı aliyor istediğiniz gibi tetikleyebiliyor. Cift yonlu görüşme de yapabiliyor yani hem hoparlor hem mikrofonu var.
Farklı markalar da var ama serverlari kapatınca kameralar çöp oluyor. Xiaomi kapatmaz  :)

Kamera yerel ağdan bağlanabiliyor ama internetten bağlantı yapılamıyor. Sorun kamera yada kayıt cihazında değil.

Operatör CGNAT denilen sistemi kullanıyor ve IP adresi statik değil ise port yönlendirmesi çalışmıyormuş (aşağıya eklediğim videoda işleyişi açıklıyor). Bu durumda bende boşuna debeleniyormuşum. Şu an ticari değil ama öğrenmeye çalışıyorum , eşe dosta kamera takabilirim ihtiyaç halinde neden olmasın.

İnternetten kameralarına bağlantı sağlayan hiçkimse yokmu , sizler nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar ?

CGNAT Nasıl çalışıyor