Güneş paneli + rüzgar gülü + Akıllı inverter

Başlatan erkan614, 22 Aralık 2025, 10:58:31

erkan614

İyi günler Arkasaşlar
Tekirdağ taraflarında eskiden kalma bağ yerine bir kendim prefabrik yaptım ama elektirik olmaması ciddi zorluyor.
yük olarak bir buzdolabı, süperbox, kamera sistemi, birde sulama için hidrofor + sulama otomasyonu çalıştırıcam Ağaçlarım hafta içi susuz kalmasın
elektrik için 4 adet 300W panel + 3kw rüzgar gülü + akıllı inverter yeterli olur düşüncesindeyim bunum için tavsiye edeceğiniz sistem veya marka /ürün varmıdır?
Konsürksyon işi elimden geliyor ( bir adet elektrot kaynağı + jet taşı ile boru hattı döşeyenlerdeniz  :D  )

Erol YILMAZ

bence rüzgar gülünü salla,

Panelleri 8 adet 600w'lık yap, 5KVA akıllı inverter ile döner gibi... (Kışın solar performansı %15 gibi oluyormuş..)

İlave : Elbette min 16s LIFEPO4 104A lik batarya....

necati

akuler önemli
kaç tane hangi tip aku kullanacaksınız
yuksek voltaj girişli invertor olsun
5kw 48v sistem kurunuz
bende 8kw panel
2kw ista breaze turbin var
kırklareli deyim
kolay gelsin

Ersin

Zamanında sulama için güneş paneli sistemleri takan biri ile konuştum,çok ıssız bir yer ise akü leri çalıyorlar dedi, güneş panellerine dokunmuyorlarmış.Issız bir yerde ise ona göre önlem alın.

Okan AKÇA

Rüzgar işini Erol hocamım dediği gibi sallayın 4 tane 600w panel takın LIFEPO4 batarya mümkün olduğunca akımı yüksek tutun işinizi çok rahat görür.

erkan614

@Erol YILMAZ
Bulunduğum yer köyün en yüksek yeri hatta 10 kilometre uzağımda ticari rüzgar gülleri var, aşırı derecede rüzgar var ve engelleyecek hiçbir yapı ve yükseklik veya bir ağaç yok o sebepten Rüzgar potansiyelini es geçmek istemiyorum

@necati
Akuler için birikim ve Pilsan ile yüklü miktarda çalışmaktayım onlar ne tavsiye ederse onu alacağım
Tabii gönlümden lifepo4 almak geçiyor ama o arkadaşların tavsiyesine göre ilerleyeceğim çünkü köy yeri bayağı tedbir almış olmama rağmen çalınma ihtimali yok diyemem
Güç olarak da fiyatına göre 5 veya 3 kilo watt arasında bir akü grubu düşünüyorum
Velimeşe'yi biraz geçince bizim yer
Sen sendeki rüzgar türbin ve sistemden memnun musun?

@Ersin
Arsa etrafı bakla telle çevrili harekete duyarlı wifi kamera sistemi de koyuyorum internetli bulut depolama sistemi de alacağım
Yerim çok ıssız değil imar bittikten 2 arsa sonra
Zaten sonunda solumda önünde komşularin var evleri
Prefabrik evi de kendim yaptığım için bütün pencerelerin kapıların Demir parmaklıklarını konstrüksiyona kaynaklamışım tabii ki hırsıza çare yok ama bayağı zorlanırlar 😆

@Okan AKÇA
tam bu yazıyı yazıyordum sen yazdın
Bilemiyorum üstte yazdığım gibi Rüzgar potansiyeli çok fazla yapmayıp içinde acaba ile yasamaktansa yapıp olmamış demek daha kolay