78L05 Kılıf Fark Eder mi?

Başlatan Erhan YILMAZ, 24 Aralık 2025, 08:38:57

Erhan YILMAZ

Merhabalar!

Bir şemayı kopyalayıp farklı bir pcb çiziyorum ama hiç sevmedim. Bir sürü aklıma yatmayan yer var ama yapmak zorundayım. Bunlardan biride şemadaki so-8 kılıfta 78l05. Neden sot-89 değil? Bunun geçerli bir mantığı olabilir mi? Bildiğim so-8 pek kullanılmıyor, temini, zor ve pahalı. Baktım termal özelliklerinde de bir fark göremedim. Cihaz 24 saat çalışıyor ama 78l05 sadece 8bit mcuyu besliyor. Ben yer kalırsa iki kılıf içinde yer bırakacağım ama kafama takıldığı için sormak istedim. Var mıdır so-8 78l05'in benim gözümden kaçan bir kerameti?

triyak

Özel bir sebep aramayın, az tecrübeli birisi çizim yapmıştır. Temini kolay mı, mantıklı bakmamıştır. "aklıma yatmayan yer var" cümlenizde bunu destekliyor

Melih1802

Belki elinde çok vardı ve projede kullandı paraya çevirdi.

kralsam

Alıntı yapılan: Melih1802 - 24 Aralık 2025, 10:13:34Belki elinde çok vardı ve projede kullandı paraya çevirdi.

Bunu bizde yapıyoruz bazen. Pahalı da olsa adet eldeki stoğu eritmeye yetiyorsa, teknik anlamda yeterliyse ve devamı kullanılmayacaksa tek iş için bile yaptığımız oluyor.

Erhan YILMAZ

Teşekkür ederim cevaplar için. Bende benzer şekilde düşünüyorum ama işte geri dönük uyumluluk için ikisini de koyacağım.

ilyas KAYA

Sanki aynı yere iki malzeme de olur gibi. Pad ler küçük gelse de sorun olmaz gibi gördüm. So8 bacaklarına bakarak sot89 varsa elinizde deneyin sanki olacak
En arka bacaklar NC boş. GND yi arkadan birlikte lehimlemek sorun olmaz